Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Zack Snyder's Justice League

Zack Snyder's Justice League (HBO Nordic)

Kun Zack Snyder haluamansa elokuvan tehdä sai.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Zack Snyder's Justice LeagueZack Snyder's Justice LeagueZack Snyder's Justice LeagueZack Snyder's Justice League

Ennen sen alkuperäisen Justice League -elokuvan ensi-iltaa olin varauksellisesti innoissani siitäkin huolimatta, ettei aiempi Batman v Superman lunastanutkaan odotuksiani. Sitten tuli tieto, että ohjaaja Zack Snyder jättää projektin kesken, ja tilalle astuu Avengers: Age of Ultronin ohjaaja Joss Whedon. DC Comicsin pomo Geoff Johnsin käskystä Whedon kuvasi 65% materiaalista uudelleen, sillä tarkoituksena oli tehdä aiempaa lapsiystävällisempi leffa Marvelin malliin.

Vuosia myöhemmin fanien verkkovetoomuksien ynnä muiden jälkeen Warner Bros. antoi Zack Snyderille 75 miljoonan dollarin budjetin tehdä se alkuperäinen elokuvansa valmiiksi. Tapahtuma on historiallinen reagointi fanien palautteeseen isolta elokuvastudiolta.

Snyder käytti aikaa vuoden, ja rahaa sen täydet 75 miljoonaa dollaria. Lopputuloksena on neljä tuntia ja kaksi minuuttia pitkä elokuva sellaisena kuin hän Justice Leaguen Warner Brosille esitteli vuonna 2015. Tarina on pitkälti sama kuin ennenkin. Batman kokoaa yhteen joukon supersankareita, sillä paha avaruuden hirviö on hyökkäämässä. Bruce Wayne siis värvää Aquamanin, Cyborgin, The Flashin ja Wonder Womanin. Sitten paha Steppenwolf kavereineen saapuu maapallolle, ja kaikki on kauheaa.

Tämä on mainos:
Zack Snyder's Justice LeagueZack Snyder's Justice LeagueZack Snyder's Justice League

Uusien kohtausten ohella merkittävin uudistus on tarinan yleinen sävy. Snyderin luoma tunnelma on synkkä DC Comicsin parhaiden sarjakuvien tyyliin, ja se toimii hienosti elokuvamuodossa. Lisäksi niin Cyborg kuin The Flash kuvataan pitkässä Justice Leaguessa tyystin eri tavalla kuin vuonna 2017. Toisin sanoen paljon syvällisemmin ja monitasoisemmin. Zack Snyderin Justice League on monin tavoin Cyborgin elokuva, eikä Batman ole se entinen vanha ja raihnainen sivuhahmo kuin ennen.

Superman saa myös enemmän ruutuaikaa, ja käsittelyn sävy on aiempaa kunnioittavampi. Mustassa puvussaan vastuunsa tiedostava Kal-El esittelee sellaisia voimia, joista muut Justice Leaguen jäsenet voivat nähdä vain unta.

Kaikkiaan kokonaisuudessa on ajatusta, jollaista vuoden 2017 versiossa ei lainkaan ollut. Man of Steel oli minulle aikoinaan suuri pettymys, ja Batman v Superman olisi voinut olla parempi. Nelituntinen Justice League on kuitenkin se, jollaisen Snyder ansaitsi tehdä. Se osoittaa, miten hyvään laatuun hän kykenee, elleivät studiopomot sotke hänen konseptejaan.

Tämä on mainos:
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä