Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Zack Snyder's Justice League

Zack Snyder's Justice League

Nelituntinen supersankarimammutti onnistuu

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Zack Snyder's Justice LeagueZack Snyder's Justice League

Ohjaaja Zack Snyderilla oli mielessä iso tarina. Se alkoi vuoden 2013 elokuvasta Man of Steel, jatkui vuonna 2016 leffassa Batman v Superman: Dawn of Justice, ja kokonaisuuden oli ainakin jossain vaiheessa määrä saada päätöksensä kahteen osaan jaetulla isolla Justice League -elokuvalla. Sitten kulissien takana sattui kaikenlaista, ja Justice Leaguesta saatiin ainoastaan yksi elokuva. Senkin saattoi loppuun ohjaaja Joss Whedon. Vastaanotto ei ollut lämmin. Vuosia myöhemmin Zack Snyder sai budjettia saattaa oman versionsa loppuun saakka. Lopputuloksena saatiin nelituntinen supersankarimammutti, joka on vieläpä jostain syystä kuvakoossa 4:3. DC Comicsin faneille kyseessä on ehdoton pakkohankinta hyllyyn Blu-ray-julkaisuna.

Teräsmies kuoli Doomsdayn käsittelyssä Batman v Supermanin lopussa. Lisää pahaa on kuitenkin tulossa, ja koko maailma on uhattuna, tietenkin. Batman ryhtyy kokoamaan supervoimaista tiimiä käymään vastarintaan, ja saakin lopuksi kokoon Aquamanin, Wonder Womanin, Cyborgin ja The Flashin. Eikä sarjakuvissa kukaan kuolleena lopullisesti pysy, joten ennen pitkää Teräsmieskin saadaan mukaan taistoon.

Zack Snyder's Justice League on ennen kaikkea visuaalinen elämys. Ja koska aikarajoituksia ei ole ohjaajalle asetettu, kaikki käsitellään huolella ja pitkän kaavan mukaan. Tähän liittyy yksi ongelma. Tarinankerronnan perussääntö on näyttää asioita katsojalle sen sijaan, että käänteet vain kerrottaisiin dialogilla. On kuitenkin olemassa tasapaino kertomisen ja näyttämisen välillä, ja tämä on jäänyt Zack Snyder's Justice Leaguelta löytämättä. Käytännössä kaikki näytetään, eikä mitään vain kerrota. Lopputuloksena on varsin raskassoutuinen elokuva, ja suuren henkilöhahmomäärän vuoksi loppuratkaisuja on mittava määrä. Ehkä se tunnetuin liian monien loppuratkaisujen elokuva on Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu, ja tähän joukkoon lisätään nyt Zack Snyder's Justice League.

Tämä on mainos:
Zack Snyder's Justice LeagueZack Snyder's Justice LeagueZack Snyder's Justice League

Muuta valittamista ei sitten oikeastaan olekaan, jos lukee itsensä DC Comicsin hahmojen faniksi. Kyseessä on aivan varmasti se kaikkein paras leffa, joka DC Comicsin hahmoista on viime vuosina isolla budjetilla tehty. Tarina tuntuu kaikin puolin eheältä, ja kun loppuun päästään, on tarina todellakin kerrottu. Tämän vuoksi Zack Snyder's Justice League on Blu-ray-julkaisuna pakko-ostos juuri faneille. Kaikille muille nelituntinen supersankarimammutti saattaa olla liikaa vaadittu.

Elokuva on jaettu kahdelle erilliselle levylle, ja jo aiemmin mainitusti kuvasuhde on jostain käsittämättömästä syystä 4:3. Moinen ei häiritse, mutta se kummastuttaa. Lisämateriaaleja ei käytännössä ole. Tai on, mutta sekin on noin 25-minuuttinen mainospätkä. Jonkinlainen aito katsaus tämän populaarikulttuurin historiassa ainutlaatuisen elokuvan syntyyn olisi ollut enemmän kuin paikallaan.

Onneksi Snyder sai lopulta mahdollisuuden kertoa tarinansa loppuun. Se tässä on se tärkein anti sarjakuvanörtille.

Tämä on mainos:
Zack Snyder's Justice LeagueZack Snyder's Justice League
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä