Suomi
Gamereactor
ennakot
Yakuza 6: The Song of Life

Yakuza 6: The Song of Life

Muutama tunti Japanin alamaailmassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yakuza-sarja on saavuttanut vahvaa menestystä ennen kaikkea Japanissa aina PS2-päivistä alkaen. Syystä tai toisesta peli ei kuitenkaan ole päässyt vastaavaan suosioon länsimaissa. Sarjalla on vanhallakin mantereella kuitenkin oma kannattajajoukkonsa. Huhtikuussa julkaistava Yakuza 6: The Song of Life on ensimmäinen alusta asti nykyisille moderneille konsoleille kehitetty Yakuza-peli.

Heti aluksi on sanottava, että Yakuza 6: The Song of Life ottaa alusta asti hyvin uudet pelaajat huomioon. Ensimmäinen tunti käytetään pääasiassa kuudennen pelin alkutilanteeseen johtaneiden tapahtumien kertaamiseen, ja keskiössä ovat Kazuma Kiryu, ja hänen suhteensa Harukaan.

Poikkeuksellisen korkeaa kunniakoodia noudattava Kazuma Kiryu lähtee istumaan neljän vuoden linnatuomiota taatakseen sen, ettei hänen ylläpitämäänsä orpokotia Okinawalla vedetä alas Kiryun mukana. Samaan aikaan japanilainen pop-artisti Haruka ilmoittaa eläköitymisestään lavaesiintymisten suhteen, ja ilmoittaen myös tukensa entiselle Yakuzan miehelle. Lehtimiehet saavat kuitenkin vihiä orpokodin pitäjän Yakuza-taustasta, ja Harukan on lähdettävä Okinawalta. Kolme vuotta myöhemmin Kiryu vapautuu vankilasta, ja koettaa löytää Harukan. Matka vie jälleen Tokion kuvitteelliseen Kamurocho-kaupunginosaan, jossa Haruka on koomassa jouduttuaan onnettomuuteen. Lisäksi Harukasta on tullut pienen lapsen äiti, eikä isästä ole tietoa. Tai ainakaan Haruka ei ole sitä kertonut.

Yllä olevasta kuvauksesta voi päätellä, että Yakuza on edelleen omanlaisensa japanilainen GTA-keitos varsin persoonallisilla hahmoilla ja vahvasti tarinavetoisella pelaamisella. Tarinan seuraamisen ohella tarjolla on paljon minipelejä ja muuta tekemistä. Japanilaisuus on vahvasti läsnä kaikessa, joka saattaa tuntua länsimaisesta pelaajasta hieman oudolta. Sivutehtävät ovat sanalla sanoen kummallisia, ja ainakin kissakahvilan johdon kuvioita pääsee selvittämään. Valitettavasti tähän sivutehtävään ei päässyt käsiksi testihetken aikana.

Tämä on mainos:
Yakuza 6: The Song of LifeYakuza 6: The Song of LifeYakuza 6: The Song of LifeYakuza 6: The Song of Life

Mainittava on myös Kamurochon Club Sega, jossa on pelattavissa niin Puyo Pyuo kuin Virtua Fighter 5. Molemmat pelit ovat myös saatavilla erikseen alkuvalikossa. Muitakin pelejä kuulemma on löydettävissä Yakuza 6:n uumenista. Shenmuen perintö elää vahvana Yakuzassa.

Kiryu on tyyppiesimerkki miehestä, joka tulee aina vedetyksi takaisin ongelmien pariin. Järjestäytyneen rikollisuuden tarjoama elämä ei enää kiinnosta, mutta ulkopuolellakaan hänen ei anneta pysytellä. Luvassa on siis runsaasti turpasaunoja, joista Kiryu selviää stoalaisella tyyneydellä.

Alun kertauksen jälkeen peli aukeaa Kamurochossa, jossa nämä tappelut todellakin alkavat. Homman nimestä pääsee helposti jyvälle, ja mäiskintään voi käyttää myös alueelta löytyviä esineitä. Lyhyestä testistä huolimatta sai sellaisen käsityksen, että taistelujärjestelmässä ja hahmonkehityksessä on kosolti syvyyttä.

Tämä on mainos:

Vaikuttaa siltä, että sarja ottaa ison harppauksen eteenpäin Yakuza 6: The Song of Lifessa, joskin sarjan ominaispiirteet ovat edelleen mukana. Todentuntuinen japanilainen tunnelma yhdessä monipuolisten henkilöhahmojen kanssa ovat ehkä se resepti, jolla sarja onnistuu pääsemään enemmän länsimaalaisten tietoisuuteen.

Yakuza 6: The Song of LifeYakuza 6: The Song of Life
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Yakuza 6 tulossa PC:lle?

Yakuza 6 tulossa PC:lle?

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Yakuza 6: The Song of Life otti mukavasti askeleita modernin toimintapelin suuntaan. Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Peli on saatavilla PS4:lle, ja ilmeisesti...

0
Spencer vihjaa JRPG-peleistä E3:ssa

Spencer vihjaa JRPG-peleistä E3:ssa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Kesäkuun E3-messuilla tullaan ilmeisesti näkemään perinteistä enemmän japanilaisia pelejä Microsoftin esityksen aikana. Tällainen uutinen on peräisin Xbox-pomo Phil...Ladataan seuraavaa sisältöä