Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
X-Men: First Class

X-Men: First Class

Ensimmäiset kaksi X-Men -elokuvaa antoivat aiemmin kämäisyydessä rypeneelle supersankarigenrelle kummasti puhtia. Mustavalkoisia asetelmia välttäneet toimintaseikkailut saavat nyt etsikko-osan, jossa kerrotaan miten mutantit astuivat ensi kertaa valokeilaan. Vain muutaman leffan ennen X-Men: First Classia ohjannut Matthew Vaughn onnistuu tiivistämään X-Menien kirjavasta historiasta kaiken oleellisen vauhdikkaaseen kaksituntiseen, jota katsoessa ei pääse pitkästymään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

40-luvulta alkava tarina esittelee professori Charles Xavierin ja tämän läheiseksi ystäväksi muodostuvan Erik Lehnsherrin. Telepatian taituri Xavier uskoo ihmiskunnan hyvyyteen, kun taas magnetismin mestari Lehnsherr on menettänyt kaiken sinisilmäisyytensä natsien kidutuspenkeissä. Miehiä yhdistää rakkaus mutantteihin, mutta heidän tapansa saavuttaa unelmien Utopia paljastuvat lopulta hyvin erilaisiksi.

HQ

Kaksikolla on myös yhteinen tehtävä: pysäyttää kolmatta maailmansotaa käynnistävä Sebastian Shaw. Shaw on erittäin voimakas mutantti, joka haluaa maailman palavan, jotta sen tuhkista syntyisi uljas mutanttien valtakausi. Shaw kätyreineen on siis kukistettava, mutta pelkillä pyssyillä ei tätä uhkaa selätetä. Xavierin ja Lehnsherrin on löydettävä ja koulutettava ryhmä lahjakkaita nuoria eli mutantteja taistelemaan tulella tulta vastaan.

X-Men: First Class liikkuu sujuvasti kerronnassaan kohtauksesta toiseen. McAvoy ja Fassbender loistavat päärooleissa ja tyylikkäästi toteutetut toimintakohtaukset jättävät kerrankin riittävästi tilaa hahmokehitykselle. Useimpiin saadaankin puhallettua hienosti persoonallisuutta, mutta valitettavasti pahisten kaarti Shaw'ta lukuunottamatta jää langanohuiksi hahmotelmiksi, joista näkyy lähinnä mutanttivoimien käytön taito.

Mutanttien historia on niin täpötäynnä yllätyskäänteitä ja värikkäitä tapahtumia, että kouliintuneimmankin X-Men -fanin on vaikea pysyä niistä kärryillä. Aineksista on kuitenkin saatu pelkistettyä kaikki oleellinen kouralliseen hahmoja, joten Ryhmä-X:n seikkailuihin perehtymätönkin pysyy kyllä hyvin juonesta ja hahmoista kärryillä.

X-Men: First Class on erinomaisen onnistunut esiosa Marvelin supersankarielokuville ja helposti superfilmien kärkikastia. Tätä varhaisen vaiheen mutanttitoimintaa seuraisi kernaasti vielä useammankin elokuvan verran.

Tämä on mainos:
X-Men: First Class
X-Men: First ClassX-Men: First Class
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
X-Men: First Class

X-Men: First Class

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Jori Virtanen

X-Men: First Class on erinomaisen onnistunut esiosa Marvelin supersankarielokuville ja helposti superfilmien kärkikastia.Ladataan seuraavaa sisältöä