Suomi
Gamereactor
laitearviot

Xbox Stereo Headset

Microsoft laskee hintaa, ja laittaa piuhan takaisin Xbox-kuulokkeisiinsa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jo aiemmin saatiin Xbox Wireless Headset, ja nyt tulee sitten langallinen Xbox Stereo Headset. Langattomana hintaa on hieman yli 100 euroa, ja langallisena sitten rapia 65 euroa. Ja tästähän se lähtee.

HQ
Xbox Stereo Headset

Hinta on alentunut varsin merkittävästi, eikä vastaavassa hintaluokassa kovinkaan moni kuulokemikrofoni kilpaile. Olemassa on toki Steelseriesin Arctis 1, mutta muita vaihtoehtoja ei juuri ole.

Xbox Stereo Headset on valmistettu samoista materiaaleista kuin langaton versio, ja niin muotoilu kuin mikrofonikin ovat samat. Niin ja onhan mukana tuki Dolby Atmosille, DTX Headphone: X:lle ja Windows Sonicille. Vaikuttaakin siltä, että lähinnä langallisuus laskee hintaa, mutta muitakin syitä on.

Yhdistäminen tehdään perinteisellä piuhalla eikä USB:llä, eikä peli- ja puheäänten tasapainoa pysty erikseen säätämään. Äänenvoimakkuutta säädetään toisesta kupista kääntämällä, joka toimii kyllä hyvin ja tyydyttävästi. Mikrofonin sivussa on sama tuttu mykistysnappi, ja samanlaiset pehmeät kupit korville kuin ennenkin. Kupeissa on kuitenkin mukana se sama ongelma kuin langattomissakin, eli niiden asentoa ei voi lainkaan muokata.

Tämä on mainos:

Äänenlaatu on toki edelleen kohdillaan. Esimerkiksi Back 4 Bloodia kavereiden kanssa pelatessa puhe- ja peliäänten tasapaino on mukavasti tasapainossa. Langatonta versiota voi hienosäätää Windows Accessories -valikossa, mutta langallisessa vastaava on paljon vaikeampaa. Ja edelleen on maksettava Dolby Atmos -ohjelmistosta, mikäli ominaisuutta mielii käyttää. Moinen tuntuu suorastaan ryöstöltä.

Xbox Stereo Headset

Arvio alkoi toteamalla, ettei markkinoilla ole juuri kilpailijoita, ja tämä on tietenkin totta. Vastaavassa hintaluokassa ei juuri ole sellaisia kuulokemikrofoneja Xboxille, jotka tuntuvat hyvältä käyttää, ovat vankasti muotoiltuja ja samalla hyvin rakennettuja. Jos kuitenkin säätöjen tekeminen ja kilpailullinen pelaaminen ovat ne tärkeimmät osa-alueet, kannattaa suunnata vaikka HyperX:n Cloud-malliston pariin, tai kokeilla Turtle Beachin Recon-mallistoa.

Joka tapauksessa Microsoft selvästi tietää, mitä on tekemässä Xboxin kuulokkeiden kanssa. Muotoilu on onnistunut, äänenvoimakkuuden säätö samaten ja mikrofoni on kätevä. Tätä voi suositella niille, joille kuulokkeiden langattomuus ei ole niin tärkeää.

Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä