Suomi
Gamereactor
ennakot
WRC 9

WRC 9

Fanatecin setti hyrisee onnesta, ja peli tuntuu Chemical Brothersilta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

WRC on se, jonka yhteydessä puhutaan rallista, ja Assetto Corsa on taas puheena asfalttiajossa. Molemmissa pelisarjoissa on sitä jotain, joka tekee niistä nautinnollisia pelattavia. Peli on löytänyt tasapainon, jossa aloittelijan on helppoa aloittaa, mutta todellinen taituruus vaatii paljon harjoittelua.

Pääsin kokeilemaan KT Racingin uusinta muutaman tunnin ajan, ja kyseessä oli keskeneräinen PC-koodi. Itse peli julkaistaan 4. syyskuuta melkein kaikille alustoille. Se sama hyväksi havaittu, ja aiemmin mainitsemani, tasapaino on edelleen läsnä uudessakin painoksessa.

Tänä vuonna luvassa on lukuisia uusia ominaisuuksia, mutta aivan aluksi ilmaisen kiitokseni siitä, että peli tukee täydellisesti omaa ralleilulaitteistoani. Fanatec ClubSport V2.5 Wheel Base toimii siis ongelmitta, ja polkimina ovat Pedals V3 Inverted.

Tämä on mainos:
WRC 9
WRC 9WRC 9

Pelasin muutaman harjoittelutehtävän, ja aloitin uutta Careeria, joka vaikuttaa nyt aiempaa siistimmältä, helpommin lähestyttävältä ja kiinnostavammalta. Haluan tässä ennakossa keskittyä aiemmin mainittuun ajotuntumaan ja uusiin ralleihin. Näitä ovat Kenya, New Zealand ja Japan. Kaikkiaan luvassa on 13, ja ne loput ovat Monte Carlo, Sweden, Mexico, Argentina, Portugal, Italy-Sardinia, Finland, Turkey, Germany ja Wales. Jokaisessa on 6-7 kappaletta kisoja, ja virallisesti lisensioituina ovat Ford, Hyundai ja Toyota autoineen ja joukkueineen. Mukana on lisäksi uusia autoluokkia (kuten Legends).

Valitsin ensimmäiseksi Kenya-Seyabei, koska se alkoi Afrikasta, ja oli maastoltaan ja maisemiltaan hyvin mielenkiintoinen. Harmillisesti se graafinen ylöspano olikin varsin tylsä. Näin tulee kiinnitettyä huomiota ralliin, joka näyttää paljon helpommalta kuin onkaan.

Tämä on mainos:
WRC 9
WRC 9WRC 9

New Zealand ei ole helppo haaste kivineen, autoineen ja rotkoineen, mutta pidin vaihtelusta asfaltilta soralle. Nyt maisemat ovat kauniimpia ja vaihtelevampia puhumattakaan epätasaisemmasta menosta verrattuna Afrikan savanniin.

Toinen ääripää on asfalttiin luottava Japani. KT Racing hallitsee myös asfaltin tuntuman, ja hauskaa oli niin ikään japanilaisissa metsissä ajaessa. Vaihdettuani japanilaiseen Toyotaan huomasin selvästi kehnomman äänimaailman moottorimetelin osalta. Tästä KT Racing varoittikin, sillä vain Fordin osalta äänet on tehty uusiksi. Fordiin verrattuna Toyota ja Hyundai kuulostavatkin kuin 90-luvun arcade-rallipelissä ikään.

Teknisesti haluaisin lopullisessa versiossa yleisesti nähdä enemmän yksityiskohtia ja paremman valaistuksen. Graafinen loisto ei nimittäin ollut odotetulla tasolla. Peli on tulossa PS4:n, Xbox Onen ja Nintendo Switchin ohella myös PS5:lle, Xbox Series X:lle ja PC:lle. Se on sanottava jo nyt, että WRC 9 tarjoilee ehkä lyhyimmät latausajat koko lajityypissä, ja se fysiikkamallinnuskin on tehty hienosti.

WRC 9
WRC 9WRC 9

Vuoden lopussa WRC 9 saa lisäksi päivityksenä kokeilullisen co-op Co-driver Moden vuoden lopulla. Näin pelikaveri voi ottaa kartturin roolin, ja aluksi pelimuoto on vain verkossa pelattava. On silti helppo kuvitella, että tästä voi tulla hauska tabletilla tai puhelimella pelattava paikallinen moninpeli.

WRC 9:n joko PS4:lle tai Xbox Onelle hankkivat saavat ilmaiseksi päivityksen seuraavan konsolisukupolven loistoon Playstation 5 ja Xbox Series X. On kiinnostavaa nähdä, miten WRC 9 näyttää mallia uuden sukupolven ajopeleille.

WRC 9 on jo nyt nautinnollinen ajaa, ja heti julkaisussa sisältöä tulee olemaan runsaasti aiempaa kiinnostavamman tarinatilan kera unohtamatta niin ilmaisia kuin maksullisiakin tulevaisuuden päivityksiä. Nacon ja KT Racing paljastivat, että tänä vuonna painopiste tulee olemaan sosiaalisissa ominaisuuksissa.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä