Suomi
Gamereactor
ennakot
Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Werewolf: The Apocalypse

White Wolf keskusteli kanssamme uusimmasta World of Darkness -universumiin sijoittuvasta pelistään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ensimmäinen asia, mikä lähes jokaiselle tulee mieleen pöytäroolipelistä, on Dungeons & Dragons. Seuraavana ysäriroolipelien listalla onkin World of Darknessin maailmaan sijoittuvat pelit äitinään vuoden 1991 Vampire: The Masquerade, jonka jälkeen peli jakautui useaksi samaan universumiin sijoittuvaksi eri pelisarjaksi. World of Darknessin pelit tunnetaan myös kansantarinoiden ja mytologian olennoista, niiden välisestä sodasta ja mahdollisuudesta pelata näinä olentoina Dungeons & Dragonsin keskittyessä pääosin fantasiaelementteihin. World of Darkness -sarjaan liittyy kymmeniä eri pöytäroolipelejä, ja Vampire: The Masqueradesta tehtiin muutama videopeli. Näistä tunnetuin on vuoden 2004 Bloodlines. Lisäksi suunnitteilla oli World of Darknessiin sijoittuva MMORPG, jonka kehitys peruutettiin vuonna 2014.

Täten päädytään Werewolf: The Apocalypsen viralliseen videopeliin. Modernin Pohjois-Amerikan fiktiiviseen versioon sijoittuvassa pelissä kuulutaan ihmissuden kaltaiseen garou-rotuun. Garout ovat olleet maailmassa sen syntymästä asti, ja toisin kuin ihmissudet, ei sellaiseksi tulla kirouksesta tai puremasta. Garout kuuluvat kolmeentoista eri heimoon, joista jokaisella on omat määränpäänsä. Maapallon alkuaikoina garou-rodun tehtävänä oli pitää wyrmit eli korruption joukot kaukana maailmasta. Tämän myötä myös ihmisiä lahdattiin satojentuhansien vuosien ajan, ettei heistä vain kasvaisi suurta yhteiskuntaa johtaen siten maailman perikatoon. Lopulta garout antoivat ihmisille mahdollisuuden menestyä, sillä ihmissusilla on myös inhimillinen puolensa.

Tuhat vuotta myöhemmin garout katuvat päätöstään: heimot ovat ristiriidassa siitä, miten ihmisten kanssa tulisi menetellä. Jotkut uskovat ihmisten teknologiseen kehitykseen, kun taas toisten mukaan kaikki ihmiset tulisi tappaa. Apocalypse eli maailmanloppu nimen perässä viittaa ihmissusien jatkuvaan kamppailuun ihmisten tuhotessa heidän maailmaansa. Tätä päätarinaa White Wolf kutsuu "Greenpeaceksi kokaiinin vaikutuksen alla", ja se sitoo pelimaailman oikean elämän ympäristö- ja ideologiakriisien kanssa yhteen.

Werewolf: The Apocalypse - Earthblood
Tämä on mainos:

Pelin pääelementtinä on tasapaino ragen eli raivon ja gnosiksen eli hengellisyyden välillä. Pintapuolisesti ne kuulostavat hyvin samankaltaisilta hyvä/paha -vaihtoehdoilta, mutta pintaa syvemmällä ne risteytyvät monipuolisesti. Gnosis koostuu henkien kanssa yhdistymisestä ja avun pyytämisestä kaidalla tiellä pysymisessä, kun taas ragea käytetään muuttumalla karmaisevaksi kolmimetriseksi Crinos-pedoksi. Näiden kahden elementin välillä tasapainottelu vaikuttaa niin taistelukykyihin kuin eri ihmissusiheimojen suhteisiinkin. Voimaa rakastavat heimot, kuten Get of Fenris, saattavat arvostaa raakoja toimenpiteitä. Vastaavasti Children of Gaia ei hyväksy moisia lainkaan. Jokaiselta heimolla on oma ratkaisu ongelmiin, ja vaikka joku heimo saattaisikin olla samaa mieltä toisen heimon kanssa ihmisten kohtalosta, pienemmät eripurat saattavat silti ajaa heidät riidan partaalle.

Kahden epäonnistuneen Werewolf: The Apocalypse -yrityksen jälkeen kolmas kerta toden sanoo. World of Darknessin ja muiden pöytäroolipelien fanit tulevat varmasti pitämään tästä Werewolfista, mutta pelikokemusta suunnataan myös sarjan uusille tulokkaille. Koska peli on yhä alkutekijöissään, ei siitä annettu paljoa tietoa. Lajityyppinä mainittiin kolmannen persoonan toimintaroolipeli, koska muodonmuutokset on kuulemma erittäin tärkeää nähdä. Pelille ei tapahtumassa julkistettu moninpeli- tai moditukea. White Wolf kertoo tiedostavansa Vampire: The Masquerade - Bloodlinesin menestyksen avaimet, mutta päätös on Cyaniden eli pelin varsinaisen kehittäjän käsissä. Julkaisupäivästä ei ole tietoa, mutta kehitysvaiheen arvioidaan kestävän kaksi tai kolme vuotta. Näin ollen World of Darknessin maailmaan pääsee aikaisintaan vuonna 2019 PC:llä ja konsoleilla.

HQ
HQ
Tämä on mainos:

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä