Suomi
Gamereactor
uutiset
Watch Dogs

Watch Dogs floppasi pahasti Wii U:lla briteissä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Watch Dogs on hyvä peli, mutta valitettavasti sen saapuminen Wii U:lle kesti tuhottoman kauan. Peli nähtiin PS3:lla ja Xbox 360:lla jo kesällä ja se saapui vasta puoli vuotta myöhemmin Nintendon konsolille. Nyt sen alkutaival näyttää todella kaamealta. Peli onnistui nousemaan julkaisuviikollaan ainoastaan 14. sijalle ja sen päihitti jopa vanha FIFA 13. Sen sijaan kesällä PS3:lle ja Xbox 360:lle julkaistut versiot siivittivät sen kuudeksi viikoksi Englannin myydyimpien pelien listan kärkeen. Maailmanlaajuisesti peliä on myyty lokakuun loppuun mennessä jo noin 9 miljoonaa kappaletta.

Mistä pelin huono menestys sitten johtuu? Syitä on varmasti monia ja yksi niistä on todennäköisesti julkaisun myöhästyminen reilusti. Aluksi se päätettiin lykätä hamaan tulevaisuuteen, jotta se hyödyntäisi paremmin Wii U:n erityisominaisuuksia. Syyskuussa uutisoimme, että peli nähdään Nintendon konsolilla marraskuussa. Samaisen kuukauden lopussa saimme tietää, että Bad Blood -lisuria ei nähdä Nintendon konsolilla. Niinpä pelin tämä versio jää sisällöltään osittain vajaaksi.

Ubisoft ilmoitti jo elokuussa, että yhtiö lopettaa "aikuisten pelien" tekemisen Wii U:lle. Sen sijaan he keskittyvät enemmän kasuaalipelaajia kiinnostaviin nimekkeisiin, kuten esimerkiksi Just Dance -pelisarjaan. Toki Nintendolla on vahvoja yksinoikeuksia, mutta suuren peliyhtiön jättäytyminen leikistä voi silti olla kohtalainen takaisku. Tosin myynneistä päätellen suurin osa Wii U:n omistajista ei edes halunnut peliä tai oli hankkinut sen jo toiselle konsolille.

Watch Dogs

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Watch DogsScore

Watch Dogs

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Watch Dogs on kuin GTA IV: vähän karkea ja kyyninen kokonaisuus, johon mahtuu kuitenkin lukemattomia hienoja hetkiä.Ladataan seuraavaa sisältöä