Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
WarioWare Gold

WarioWare Gold

Edellisestä WarioWare-pelistä on aikaa, ja vielä enemmän on aikaa Nintendo 3DS -käsikonsolilla pelaamisesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

WarioWare-peleissä on kaivettu nenää, pukeuduttu sumopainijoiksi, kutitettu karvaista rintaa, potkittu lampaita pois sohvilta, imetty räkää ja puristettu viimeiset hammastahnat putkilosta. Moista ei yleensä videopeleissä tehdä, mutta WarioWare ei olekaan ihan tavallinen peli.

Pelisarjan ominaispiirre eivät ole sen monet minipelit, vaan suorastaan mikropelit. Yksi peli kestää 3-4 sekuntia, ja tahti kasvaa ajan kuluessa. Äkkiä ollaankin jo pomotaistossa. 3DS:n WarioWare Gold on Best of -kokoelma, jossa on mukana suurin osa aiempien seitsemän pelin mikropeleistä.

Erilaiset tekemiset on koristeltu uusilla grafiikoilla, ja ainakin faneille moinen on tarpeeksi tekemään paketista tuoreen tuntuisen. Kokoelmassa on riittävästi vaihtelua, sillä osa pelataan ristiohjaimella ja A-napilla, kun taas osa suoritetaan gyro-ohjauksella ja osa taas stylus-kynällä. Osassa käytetään jopa konsolin mikrofonia.

Suurin osa mikropeleistä on suorastaan loistavia. Kaikkiaan 300 pikkupelin joukossa ei ole yhtäkään, jota voisi luonnehtia oikeasti huonoksi. Kaikki eivät tietenkään ole yhtä selviä ja helppoja ymmärtää kuin toiset, mutta siinäpä ne ongelmat ovatkin. Kaksi kertaa kokeiltuaan tietää jo tarkasti, mitä oikeastaan pelaajalta odotetaan. Näiden pelien suurin vetovoima on olla parempi kuin muut, joskin 3DS-versio keskittyy viihdyttämään yksinäistä pelaajaa.

Tämä on mainos:
WarioWare GoldWarioWare GoldWarioWare GoldWarioWare Gold

Tällä kertaa mukana on epätavallisen hyvin tehty tarinatila, jossa Wario järjestelee pelattavia mikropelejä. Jokaisessa on oma kategoriansa omine tarinalinjoineen. Kokemusta rikastetaan lyhyillä animaatiopätkillä ja ääninäyttelyllä, joka tekee kokonaisuudesta kokemisen arvoisen ja hyvinkin viihdyttävän. Tarinan pelaa läpi noin kahdessa tunnissa, ja sen jälkeen on paljon tavaraa avattavaksi. Tällöin aikaa tietenkin kuluu kauemmin kuin sen pari tuntia. Kovin kummoista lisäarvoa kerättävä roina ei tuo, mutta onneksi peli itsessään on jo riittävän viihdyttävä.

Kaikkein nautittavin mikropelien kategoria perustuu vanhoihin Nintendon peleihin. Äkkiä kivutaan ylöspäin Donkey Kong Jr.:n housuissa uusiksi tehdyssä Game & Watch -elektroniikkapelissä, sitten roiskitaan vedellä mönjää Super Mario Sunshinessa ja lopuksi ajellaan Rainbow Roadilla alkuperäisessä Super Mario Kartissa. Moinen yhdistelmä on tyystin vailla järkeä, ja Nintendon historian tuntevilla riittää hauskuutta näiden mikropelien parissa.

Mikropelien välinen aika on juuri riittävä virittääkseen pelaajan uuteen tunnelmaan, ja samalla kerrotaan seuraavan pikkupelin ohjaustapa. 300 mikropeliä tarkoittaa myös sitä, että kestää hyvä tovi kokea kaikki mukana oleva edes kerran.

Tämä on mainos:

Jos ei ole aiemmin WarioWare-peliä kokeillut, on Gold mitä loistavin aloituspiste. Mukana on runsaasti kaikkea sitä, joka tekee sarjasta loistavan, ja kaikki on kääritty onnistuneeseen grafiikkaan. Kokoelma on suositeltava myös sarjan veteraaneille, sillä kaikki on aiempaan verrattuna vieläkin hiotumpaa ja kauniimpaa.

Nintendo 3DS on siirtynyt pitkälti eläkkeelle Nintendo Switchin vuoksi, mutta onneksi WarioWare Gold tuo kansan uudelleen wanhan konsolin pariin. Toivottavasti Switch saa oman WarioWare-pelinsä lähitulevaisuudessa.

WarioWare GoldWarioWare Gold
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Yli 300 mikropeliä, hyvä suunnittelu, huumori, pitkäkestoinen ilo, äänitehosteet, paljon vaihtelua
-
Kerättävät tavarat turhia, vie paljon tilaa digitaalisena latauksena
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä