Suomi
Gamereactor
ennakot
Warhammer 40,000: Darktide

Warhammer 40,000: Darktide korjaa menneisyyden virheitä uudistamalla hahmoluokat

Oman Rejectin luominen ei ole enää niin suoraviivaista kuin ennen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Warhammer 40,000: Darktide ei ollutkaan sellainen kuin moni toivoi ainakaan julkaisun yhteydessä. Ongelmia oli ainakin bugien ja varusteiden osalta. Selvää oli myös, etteivät hahmoluokat olleet niin monipuoliset kuin luvattiin. Oli mahdollista valita yksi hahmoluokka kykyineen, eivätkä ne olleet sidoksissa hyvin luotuihin ja kehitettyihin henkilöhahmoihin, vaan pelaaja laitettiin tekemään oma sieluton hahmo. Pelaaja pääsi valitsemaan ulkonäkönsä, mutta ei niitä omia kykyjään.

Lokakuussa Warhammer 40,000: Darktide julkaistaan Xboxille, ja samassa yhteydessä hahmoluokat myllätään kokonaan uusiksi. Jatkossa saa valita uusiksi asetelluista kykypuista ja erikoistua muutamaan erilaiseen pelityyliin. Esimerkiksi Veteran voi olla johtava hahmo, joka vahvistaa muun joukon vahvistuksia ja vastustuksia. Veteran voi myös vetäytyä varjoihin muuttuen näkymättömäksi ja mäiskiä sitten runsaasti vahinkoa.

Korjaako tämä sitten hahmoluokkien ongelmat? Se jää nähtäväksi. Vaihtelua on ainakin mukana, eikä ole pakko seurata määrättyä lineaarista polkua. Pelaaja voi yhdistellä erinäisiä passiivisia ja aktiivisia keinoja luodakseen hahmon, joka tuntuu omalta. Palautteen perusteella Fatshark on säätänyt myös pelin vaikeustasoa. Tämä johtuu siitä, että vapaammin oman hahmon luominen tekee pelattavista hahmoista aiempaa vahvempia. Oman hahmon vahvuuksia voi myös vaihtaa lennossa sen mukaan, miten omat joukkuetoverit valitsevat. Näin luodaan kuvaan tuoreutta, jota en muista kokeneeni sitten ensimmäisen betailun.

Tämä on mainos:

Monipuolisuus on vaikuttavaa, ja kokonaisuus on todellakin nyt myllätty. Kykypuut ovat selvästi erilaiset verrattuna Fatsharkin muihin vastaaviin peleihin. Lähin vertaus on ehkä Borderlands, jossa erilaisia voimakkaita hahmoja nähdään vielä pitkään pelin julkaisun jälkeenkin. Palautteen perusteella kaikki pelaajat eivät halua kehittää yhtä tietä tappiin saakka, vaan haluavat luoda tasapainoisen hahmon monen eri kyvyn kera.

Warhammer 40,000: Darktide ei ole vielä se Vermintide 2:n korvaaja, mutta tätä lähestytään koko ajan. Fatshark jaksaa panostaa ja päivittää, mikä on aina hieno asia. Hahmoluokkien myllääminen uusiksi on iso askel oikeaan suuntaan, vaikka ei ehkä tyystin ratkaisekaan ongelmaa.

HQ
Warhammer 40,000: DarktideWarhammer 40,000: Darktide
Tämä on mainos:

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä