Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Mountain Between Us

Vuori välissämme

Aikuisten rakkaustarina moderniin malliin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Charles Martinin romaaniin perustuva Vuori välissämme tuntuu elokuvalta, joka haluaa vedota aivan tietynlaisiin katsojiin. Ohjaustyön on tehnyt palestiinalainen Hany Abu-Assad, ja pääosissa nähdään vakuuttava nyt jo vanhemman polven näyttelijäkaksikko Idris Elba ja Kate Winslet. Tarinassa on ainesta, mutta harmillisesti toteutuksen pitkäveteisyys tylstyttää draaman terän.

HQ

Menestynyt neurokirurgi Ben Bass (Elba) ja nelikymppinen journalisti Alex Martin (Winslet) kohtaavat kiireen keskellä lentokentällä. Kirurgilla on kiire leikkaamaan potilasta, ja journalistilla on hoppu omiin häihinsä. Kaksikko vuokraa pienkoneen, joka putoaa keskelle talvista erämaata. Muutaman päivän ihmeteltyään kaksikko aloittaa selviytymismatkan kohti ihmisten ilmoja. Yhteinen kokemus jättää tietenkin jälkensä, ja pian oma sulhanen alkaa journalistista vaikuttaa kovin nynnyltä komean kirurgin selviytymistoimien rinnalla.

Elokuvaa voinee luonnehtia romanttiseksi draamaksi, jossa ei juuri räväkkää toimintaa nähdä. Kokonaisuutta kannattelee avainkaksikon keskinäinen kemia, joka kahden ammattilaisen tulkitsemana tuntuu varsin luontevalta. Harmillisesti tarinassa on myös yksi selkeä uhri, jonka mukaan sisällyttämistä en ymmärrä. Journalistin kaikin puolin komea ja kunnollinen sulhanen Mark (Dermot Mulroney) katselee vierestä morsiamensa lipumista neurokirurgin suuntaan voimatta tehdä asialle yhtään mitään. Journalisti olisi aivan hyvin voinut olla matkalla häiden sijasta esimerkiksi tärkeään työpaikkahaastatteluun. Tällä tavalla kriisitilanteessa syttyvä rakkaus ei olisi saanut rinnalleen tragediaa.

Tehosteet ovat kautta linjan maltillisia, ja suurin osa kohtauksista tietenkin tapahtuu ulkosalla. Tarina etenee rauhallisesti ja pitkäveteisesti eteenpäin varsin odotettujen draamallisten huippukohtien kautta. Hyvin tehtyä elokuvaa on aina miellyttävä katsella, mutta toiseen kertaan Vuoreen välissämme tuskin tulee palattua.

Lisämateriaalit ovat kommenttiraidan ja poistettujen kohtauksien ohella kourallinen katsauksia kulissien taakse, jossa on mukana paljon tekijöiden haastatteluja. Itse elokuva on kuitenkin jo itsessään niin selkeä kokonaisuus, ettei lisämateriaaleille olisi ollut erityistä tarvetta.

Tämä on mainos:

Vuori välissämme on suunnattu aivan tietynlaiselle kohderyhmälle, ja onnistuu tavoitteessaan jokseenkin hyvin.

The Mountain Between Us
The Mountain Between UsThe Mountain Between Us
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä