Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden peli 2014: Paras tarina

Gamereactorin toimitus on jälleen miettinyt päät puhki vuoden parhaimpien pelien listauksessa. Toisessa artikkelissa listataan vuoden 2014 viisi parasta tarinaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Vuoden peli 2014: Paras tarina

5. Tales of Xillia 2 (Playstation 3)
Bandai Namco Games - Lue arvio

Tales of Xillia 2 oli hieman kinkkinen tapaus arvioitavaksi tarinansa suhteen, mistä syystä se uhkasi jäädä kokonaan pois tältä listalta. Pelikokemus toimii toki yksinäänkin, mutta toisaalta juoni saa aivan uudenlaista syvyyttä jos on aikaisemmin läpäissyt myös ensimmäisen osan. Lopulta vaakakuppi heilahti kuitenkin Xillia 2:n eduksi, sillä pienen Ellenin seikkailuun ja Kanaaninmaan etsintään tempautuu tehokkaasti mukaan. Pelissä on myös mukavan monipuolinen hahmogalleria, tosin tämä vaatii japanilaisen huumorin sisäistämistä.

Vuoden peli 2014: Paras tarina
Tämä on mainos:

4. The Walking Dead - Season 2 (lähes kaikille alustoille)
Telltale Games - Lue arvio

Telltalen tarua elävistä kuolleista on seurattu nyt jo kahden tuotantokauden ajan, eikä tarinankerronta petä tälläkään kertaa. Muutamien selviytyjien epätoivoinen kamppailu zombien täyttämässä maailmassa pakottaa taas tekemään vaikeita valintoja, ja taru voi päättyä lopulta useilla eri tavoilla. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, että käsikirjoitusten laatu ei pysynyt aivan tasaisena koko kauden läpi. Kokonaisuutena arvioituna Clementinen ja kumppanien seikkailut ovat silti kevyesti kokemisen arvoiset.

Vuoden peli 2014: Paras tarina

3. Dragon Age: Inquisition (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
Bioware - Lue arvio

Tämä on mainos:

Bioware on mestarillinen rakentamaan monimutkaisia ja -ulotteisia pelimaailmoja, eikä uusin Dragon Age: Inquisition ole poikkeus. Velhojen ja ritarien rauhanneuvottelut päättyvät verilöylyyn, ja tuhon keskeltä astelee ulos ainoastaan pelaajan hahmo. Tästä tapahtumassa riittää uskonnollista symboliikkaa, jonka varaan rakennetaan tarinan runko. Uskonto on läsnä kaikkialla, mutta sitä ei käsitellä mustavalkoisesti. Fantasiamaailma sisältää myös kiehtovia hahmoja, ovelaa oikean elämän kommentaaria ja jännittäviä konflikteja.

Vuoden peli 2014: Paras tarina

2. Wolf Among Us (lähes kaikille alustoille)
Telltale Games - Lue arvio

Wolf Among Usin murhamysteeri on hieno sukellus hieman erilaiseen fantasiamaailmaan. Iso kunnia kuuluu sarjiksen luojalle Bill Willinghamille, jonka mytologiasta Telltale onnistuu rakentamaan mielenkiintoisen dekkaritarinan. Siinä riittää runsaasti juonenkäänteitä, lukuisia mielenkiintoisia hahmoja, eikä se päästä otteestaan ennen lopputekstejä. Wolf Among Us on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kaikille, jotka pitävät rikossarjoista, epätavallisesta fantasiasta tai pelkästään hyvistä tarinoista.

Vuoden peli 2014: Paras tarina

1. Valiant Hearts: The Great War (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, iOS)
Ubisoft - Lue arvio

Sotadraaman tarina ja sydäntäkylmäävä kuvaus inhimillisestä kärsimyksestä maiden keskinäisessä välienselvittelyssä onnistui koskettamaan meitä syvästi. Saksalaisen Karlin sydän sykkii ranskalaiselle neidolle, mutta valitettavasti sodan syttyminen tarkoittaa miehelle karkotusta oman maansa sotavoimiin. Samalla appiukko värvätään vastapuolen joukkoihin. Pienten ihmisten kohtaloita eivät maiden keinotekoiset rajat pitele, ja sodan kurimuksen keskellä koetaan koskettavia hetkiä. Draaman vaikutusta lisää myös sarjakuvamainen ulkoasu, joka saa laskemaan henkiset suojaukset. Tämän jälkeen karmeat tapahtumat iskevät entistä kipeämmin. Jos Valiant Heartsille ei tirauta kyyneltä tai paria, on todennäköisesti robotti joka pitäisi ilmiantaa välittömästi lähimmille viranomaisille.

- Paras indie-peli



Ladataan seuraavaa sisältöä