Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden peli 2014: Paras äänimaailma

Gamereactorin toimitus on jälleen miettinyt päät puhki vuoden parhaimpien pelien listauksessa. Tänään vuorossa vuoden 2014 viisi parhaan äänimaailman omaavaa peliä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Vuoden peli 2014: Paras äänimaailma

5. This War Of Mine (PC, Mac, Linux)
11 bit Studios - Lue arvio

This War of Minen surumielinen musiikki muistuttaa Gustavo Santaolallan sävellyksistä The Last of Usissa, mutta siihen sekoittuu taustalta satunnaisesti kuuluvaa ammuskelua, tykkitulta, kulkukoirien haukuntaa sekä talvella viiltävän tuulen armotonta ulvontaa. Nämä ympäröivät pelaajan ja vetävät tämän yhdessä sarjakuvamaisen grafiikan kera syvälle sodan repimän kaupungin lohduttomaan tunnelmaan.

Vuoden peli 2014: Paras äänimaailma
Tämä on mainos:

4. Far Cry 4 (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Ubisoft Montreal - Lue arvio

Kyratin maailma ei ollut pelkästään hienon näköinen lumisine vuorineen, vaan se oli myös miellyttävän kuuloinen. Tilanteisiin sopiva musiikkiraita täydensi hyvin kohtausten tunnelmaa, mutta taistelut ne vasta korvia hivelivätkin. Aseet paukkuivat messevästi, räjähdykset olivat sopivan ponnekkaita ja elefanttien majesteettiset töräykset pärähtivät ilmoille kunnon voimakkuudella. Ja onhan se mukavaa seistä vuorenrinteellä samalla kun tuulen ujellus viiltää ilmaa.

Vuoden peli 2014: Paras äänimaailma

3. Dark Souls II (PS3, Xbox 360, PC, tulossa Xbox One, PS4)
From Software - Lue arvio

Tämä on mainos:

From Softwaren Dark Souls II oli erittäin vaikea peli, jonka tunnelma oli melankolisen painostava. Iso osa kiitoksesta kuuluu tässä tapauksessa pelin äänimaailmalle, joka jälleen leikittelee minimalistisen ja mahtipontisen välillä. Mikään ei ole niin hirveää, kuin kuulla jostain käytävän perukoilta jonkin olennon kaamea valitus. Kädet hikosivat jokaisesta parahduksesta, varsinkin kun pitkän vaelluksen jälkeen kaikki parannusjuomat oli kitattu pois ja kuolema tarkoitti paluuta todella kauas taaksepäin.

Vuoden peli 2014: Paras äänimaailma

2. Valiant Hearts: The Great War (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, iOS)
Ubisoft Montpellier - Lue arvio

Valiant Hearts onnistui välittämään sodan karmeat äänet ja toisaalta pienten toivonkipinöiden sävyttämien kohtausten herkän tunnelman hienosti kotisohville. Musiikkia ja tehosteita käytetään tehokkaasti ja ne onnistuvat ajoittain yllättämään. Yritä vaikka ratkoa pulmapähkinää samalla kun haavoittuneet kirkuvat taustalla apua. Yksi jännä yksityiskohta löytyy myös henkilöiden keskusteluista, sillä he eivät puhu mitään tiettyä kieltä. Pikemminkin he käyttävät kirjaimellista siansaksaa, -ranskaa, ja -englantia.

Vuoden peli 2014: Paras äänimaailma

1. Alien: Isolation (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Creative Assembly - Lue arvio

Alien: Isolation on audiovisuaaliselta toteutukseltaan erinomainen, sillä sen kokonaisuus henkii jäätävää uhkaa. Tämä johtuu osaltaan sen hyvin säästeliäästi rakennetusta äänimaailmasta, jossa hiljaisuus on päällimmäinen elementti. Sevastopolin tyhjät käytävät ja huoneet ovat aavemaisen äänettömiä, joissa jopa liikkeentunnistimen piippaus tuntuu ajoittain liian äänekkäältä. Jossain aseman uumenissa vaaniva ksenomorfi on erittäin tarkka havaitsemaan kolinoita, joten liikkuessa huomaa itsekin pidättävänsä välillä hengitystä. Harvoin tulee hypättyä säikähdyksestä, mutta tässä pelissä niin tapahtui aina kun kömpelyyksissään onnistui pudottamaan pöydän reunalla olleen esineen. Alien: Isolation osoittaa äänimaailmallaan yhden kauhupelien tärkeimmistä suunnitteluratkaisuista, eli sen että vähemmän on tässäkin tapauksessa enemmän.

- Paras uusiojulkaisu tai kokoelma
- Paras hahmo
- Paras design
- Paras tarina
- Paras indie-peli



Ladataan seuraavaa sisältöä