Suomi
Gamereactor
artikkelit
Hogwarts Legacy

Vuoden 2023 odotetuimmat pelit, Risto Karinkanta

Ainakin näitä pelejä kannattaa tänä vuonna odottaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Hassua kyllä, kaikki odotuslistallani vuodelle 2023 olevat pelit ovat vuodelta 2022 viivästyneitä julkaisuja. On kai pakko olla tyytyväinen siihen, ettei jokaista teosta hoputeta keskeneräisenä joulumarkkinoille Cyberpunk 2077:n tapaan, vaan ne viimeistellään riittävän tasokkaiksi ja bugittomiksi. Seuraavia herkkuja on odotettavissa tulevan vuoden ensimmäisen ja toisen vuosineljänneksen aikana.

4. Forspoken

HQ

Forspoken on heti alkuvuodesta saapuva taikapeli. Maagista avoimen maailman parkouria lupaava julkaisu vaikuttaa ainakin paperilla ja trailereiden perusteella todella menevältä meiningiltä.

Tämä on mainos:

Mutta mahtuuko parin viikon sisään kahta magiajulkaisua, kun Forspoken julkaistaan tammikuun lopulla, ja Hogwarts Legacy sitten helmikuun alussa? Se nähdään vuoden alkupuoliskon aikana.

3. Redfall

HQ

Arkane Austinin ammuskelu- ja toimintapelit ovat olleet toinen toistaan mielenkiintoisempia ja erottuvampia: Dishonoredit, Prey, Deathloop ja niin edelleen. Seuraavaksi vuorossa on Redfall eli avoimen maailman ammuskelupeli, jolle kehitystiimi lupaa innovatiivisia pelimekaniikkoja ja ajatuksella luotua maailmaa.

Tämä on mainos:

Menneisyydessä kerätty menestys ei ole tae tulevasta, mutta väittäisin pelimerkkien olevan erinomaisesti kohdillaan vuoden mielenkiintoisimmaksi ammuskelupeliksi.

2. Starfield

HQ

Bethesdan julkaisulistalla on myös toinen pitkään odotettu julkaisu, eli Bethesdan oman kehitysstudion Starfield. Koska samalta studiolta on saatu aikanaan niin Elder Scrollsit kuin Falloutit, ovat paineet uuden tieteissarjan onnistumiselle melkoiset.

Toivottavasti pitkä kehitysaika on kantanut hedelmää, sillä kunnollista roolipelimäistä avaruusoopperaa on odotettu jo kohta 10 vuotta. Toivottavasti odotus palkitaan. Sitä paitsi siitä seuraavasta Biowaren Mass Effectistä ei ole juuri lisätietoja saatu.

1. Hogwarts Legacy

HQ

Orkesteri, soittakaa Hedwig's Theme! Harry Pottereista on tehty kaikenmoista perheystävällistä viritystä Lego-versioihin asti. Se on tietysti hieno juttu, mutta maailmaan mahtuu myös kunnollinen avoimen maailman magiaroolipeli, joka kertoo hieman massiivisemman vision taikamaailmasta.

Pitkään kehitteillä ollut julkaisu on melkoinen riski Avalanche Softwarelle, mutta Harry Potterin tuntien myynti lienee taattua. Toivottavasti tämän ei anneta sokaista studiota, sillä Hogwarts Legacyn kaltaista peliä on odotettu jo 1990-luvulta saakka, eli kirjasarjan ensimmäisen osan ilmestymisestä asti.

Hogwarts Legacy

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä