Suomi
Gamereactor
arviot
V-Rally 4

V-Rally 4

WRC 7:n tekijät synnyttivät Playstationin klassikon uudelleen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Noin 20 vuotta sitten V-Rallyn kehitti joukko vanhoja Atarin veteraaneja, jotka perustivat firman Infogrames Multimedia. Nykyään peliä pidetään yhtenä Playstationin klassikkona, jossa oli omana aikanaan upea grafiikka ja jaetun ruudun moninpeli. Ajamisen fysiikka oli silti aivan surkea.

WRC 7 -pelin tekijät ovat nyt tehneet klassikon uusiksi. On silti syytä tiedostaa, että V-Rally 4 on hyvin erilainen pelikokemus kuin WRC 7. KT Games on selvästi yrittänyt kopioida Codemastersin Dirt 4 -peliä sen sijaan, että olisivat koettaneet hakea alkuperäisen V-Rallyn tunnelmaa ja tuntumaa. Itse asiassa V-Rally 4:llä ei ole mitään tekemistä V-Rallyn kanssa nimeä lukuun ottamatta. Peli on enemmänkin Dirt Light.

Tarjolla on rallia, rallycrossia ja baja-ajoa. Codemastersin pelien malliin pelaaja laitetaan keskelle sellaista menoa, joka tavoittelee kaaoksen ja extreme-urheilun vaikutelmaa. Ongelma on siinä, ettei mikään pelimuoto ole erityisen hauska. V-Rally 4:n ytimessä on uratila nimeltä V-Rally Mode, jossa kaikki aloitetaan koeajolla. Koska tahansa on mahdollista palata takaisin talliin päivittämään kärryä. Tuunausvaihtoehdot eivät pääse lähellekään Forza Motorsportin tai Gran Turismon vastaavia.

V-Rally 4V-Rally 4V-Rally 4V-Rally 4
Tämä on mainos:

WRC 7:ssä KT Games onnistui tasapainottamaan ajofysiikan, joka V-Rally 4:ssä puuttuu tyystin. Tavoitteena on ilmeisesti ollut luoda nopeatempoista arcade-rällättelyä. Lopputuloksena on silti ainoastaan se, että WRC 7 -tuntuma on pilattu typerillä ideoilla.

Ensinnäkin tasapaino kiihdytyksen ja huippunopeuden välillä on kummallinen. Rallycros-autoissa moottorin teho nollasta lukemaan 150 km/h tapahtuu alle sekunnissa. Kärryt näyttävät kanuunankuulilta, ja pelissä moinen tuntuu erittäin kummalliselta. V-Rally 4:n autojen kiihtyvyys muistuttaa enemmän Rocket Leagueta kuin mitä tahansa muuta edes hieman vakavammin otettavaa autopeliä.

Korkeilla nopeuksilla autojen ohjaus on kiikkerä, ja mutkissa ajaminen vauhdikkaasti on lähes mahdotonta. Moinen on tyystin epärealistista, ja lisäksi baja-ajamisen autot tuntuvat tylsiltä ja pintapuolisesti toteutetuilta.

Audiovisuaalisesti V-Rally 4 on hyvä, mutta ei missään tapauksessa loistava. Automallit ovat hyvin tehtyjä, ja valaistus on oivallisetsi toteutettu. Äänitehosteet tekevät tehtävänsä. Silti Dirt 4 on kaikkea sitä mitä V-Rally 4, mutta paremmin tehtynä. On siis mahdotonta suositella peliä niille, jotka pitivät Dirt Rally 4:stä tai WRC 7:stä.

Tämä on mainos:
V-Rally 4V-Rally 4V-Rally 4V-Rally 4
HQ
HQ
HQ
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
Hyvät automallit, onnistuneet moottoriäänet
-
Kummalliset autofysiikat, huono tasapaino kiihtyvyyden ja huippunopeuden välillä, pitkät latausajat, buginen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

V-Rally 4 sai julkaisutrailerinsa

V-Rally 4 sai julkaisutrailerinsa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Kehittäjä Kylotonn ja julkaisija Bigben Interactive ovat laskeneet maailmalle autoilunsa V-Rally 4 PC:lle, PS4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille. Katso siis alta...Ladataan seuraavaa sisältöä