Jonas Mäki
Gears of War
Gears of Warin maailma suorastaan rukoilee päätyvänsä TV-sarjaksi. Pelien tarina alkaa siitä, kun Locust-hirviöt ovat jo hyökänneet Seran planeetalla ihmisten kimppuun. Haluaisin tietää, mitä tapahtui tätä ennen. Tietoa on paljon tarjolla kirjoissa ja muissa sen sellaisissa, mutta peleihin verrattuna varsin harva on kirjoja lukenut. TV-sarja olisi siis hyvä paikka kertoa alkutapahtumat suurelle yleisölle. Melkoinen osa henkilöhahmoista kuolee tarinan kuluessa, joten isoihin rooleihin voisi pestata tuntemattomia näyttelijöitä. Ja nuorempaa Marcus Fenixiä ei ole muutenkaan liiaksi nähty.
TV-sarjan pitäisi tietysti olla kauhua, ja pahis täysin häikäilemätön ihmisten kimpussa. Toimintaa pitäisi olla, ja mukavasti väkivaltaa. Parhainta olisi, jos mukana neuvomassa olisi Gears of Warin isä Cliff Bleszinski. Ohjaajaksi selvä valinta olisi Zack Snyder, mutta ehkä sitten kuitenkin parempi olisi Top Gun: Maverickin ohjaaja Joseph Kosinski, joka teki myös kuuluisan Gears of War 3:n Mad World -trailerin. Näyttelijöitä en osaa ehdottaa, mutta ehkä ikää voisi olla 30, ja kausien karttuessa myös näyttelijät vanhenevat.
Olof
Half-Life
Half-Life TV-sarjana olisi sitä jotain. Pilottijaksossa nähtäisiin eri henkilöhahmoja Black Mesan tutkimuskeskuksessa. Tiedemiesten päivittäiseen elämään päästään tutustumaan, ja tiloissa päästään vierailemaan New Mexicossa huippuluokan salaisia laboratorioita unohtamatta. Gordon Freeman on myöhässä päivän rutiininomaisesta kokeesta. Sitten kaikki menee pieleen kuin Tšernobylissä.
Kevyt ja positiivinen tunnelma on muisto vain, ja lopputulos on kauhutrilleriä kymmenessä tiiviissä jaksossa. Ote on realistinen, mutta mukana on silti pientä tieteismenoa. Tarinaa seurataan vuoroin vartija Barney Calhounin näkökulmasta, ja toisaalta myös sotkua siivoamaan tulleen sotilas Adrian Shepherdin silmistä. Taustalla häärii Gordon Freeman, joka ei koskaan puhu mitään. Sama koskee myös G-Mania.
Mukana on lyhyitä sivutarinoita, mutta keskiössä on selviytyminen ja pakeneminen. Toisella kaudella mukaan astuvat Alyx, Eli Vance, Russel, Olga ja sen sellaiset pelistä Half-Life: Alyx. Kolmannella kaudella Gordon Freeman herää syväjäätyneestä unestaan kävellen City 17:n maisemiin tavaten vartija Barney Calhounin, joka on se päähenkilö Alyxin ohella.
Minulla ei ole toiveita ohjaajasta, käsikirjoittajasta tai tuotannosta. Näyttelijöiden osalta en halua nähdä lainkaan Hollywoodin kykyjä eikä myöskään yhtään lapsia. Ikä, kokemus ja näkemys saavat näkyä ja kuulua valinnoissa.
Conny
Mass Effect
On olemassa riskinsä julkaista TV-sarja suoraan suoratoistopalvelussa, mutta näidenkin tuotantojen laatu on kasvamaan päin. Mass Effect voisi toimia hyvällä käsikirjoituksella ja onnistuneilla tehosteilla. Innoitusta voi hakea useammastakin pelistä, ja kokonaisen kauden voisi rakentaa yhden pelin ympärille. Toisaalta kaikista peleistä voisi ottaa osia, ja puristaa kaiken kymmeneen jaksoon. En osaa sanoa, kumpaa suosisin enemmän, mutta kaksi kautta kolmesta ensimmäisestä pelistä voisi toimia hyvin. Tai sitten voisi ottaa vain pohjaidean, ja luoda kokonaan oman taiston avaruusolioita vastaan. Yleensä suosin uskollisuutta lähdemateriaalia kohtaan, mutta Mass Effectin tapauksessa pystyisi käsikirjoittamaan kiinnostavia tapahtumia, kunhan vain pohja on kunnossa.
Sarjassa pitäisi olla niin mies-Shepard kuin nais-Shepard. Mieheksi laittaisin The Bearin Jeremy Allen Whiten, ja naiseksi Karen Gillanin. Seth Green olisi Normandyn lentäjä Joker, joka hän on videopelissäkin äänenä. Henkilöhahmoja on paljon, ja osa näyttelijöistä olisi mittavan maskeerauksen alla piilossa. Miranda Lawson voisi olla Alexandra Daddario, Garrus Vakarian olisi Josh Brolin ja Grunt olisi oikein hyvä rooli John Cenalle. Mass Effect on hyvä pohja avaruustarinoille. Ja kaikki seikkailut voi hyvin aloittaa Normandylta.
Mackegård
Bioshock
Bioshock on edelleen yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä, ja tämä johtuu suurimmaksi osaksi tunnelmasta. Rapture kertoo lukuisia tarinoita, ja Bioshockin oma sarja voisi sijoittua useampaan erilaiseen aikakauteen. Aloittaa voisi niistä parhaista päivistä, jatkaa sisällissotaan ja siitä sitten videopeleistä tuttuun jälkipyykkiin. Kaikkialla on aina läsnä Andrew Ryan Adrian Pasdarin esittämänä.
Sarja ei saisi koskaan pidättäytyä kuvaamasta kauheita asioita, mutta myöskään toivoa ei saa sammuttaa. Rapturen kuvaaminen olisi keskeinen edellytys hyvälle sarjalle, joten Irrational Gamesin versio tulisi siirtää sarjaan sellaisenaan. Luvassa olisi paljon lavasteita, tehosteita ja maskeerausta. Digitaalitehosteita tulisi käyttää maltillisesti. Sarjaa ei saisi toteuttaa puolinaisesti. Ken Levine mukaan tuottajaksi ja käsikirjoittajaksi.
André
Red Dead Redemption
Villi länsi ei ole televisiossa yleinen, ja sitä tarvittaisiin lisää. Ennen kaikkea tarvittaisiin sellainen HBO-tason sarja, joka vain on nähtävä ennen kuin kuolee. Sellainen, josta kaikki työpaikalla puhuvat. Sellainen olisi TV-sarjana Red Dead Redemption.
Red Dead Redemption jatko-osansa kera on jo valmiiksi täynnä henkilöhahmoja, yksityiskohtia ja lukuisia tarinoita. Sarjan puuhamieheksi sopisi Taylor Sheridan, Josh Holloway tai Norman Reedus John Marstoniksi, Josh Brolin Arthur Morganiksi ja päälle Game of Thronesin budjetti.
Olisiko Red Dead Redemptionin TV-sarja turha ottaen huomioon, miten elokuvallinen peli jo muutenkin on? The Last of Usin oma sarja kuitenkin osoitti, että tilaa on niille pienemmillekin tarinoille, ja uusille näkökulmille. Villi länsi ei sivistynyt nopeasti, eikä ilman suurta hintaa. Tarvetta olisi vakavalla otteella tehdyille länkkärisarjoille, ja Red Dead Redemption olisi oikea askel siihen suuntaan.