Suomi
Gamereactor
Videos
HQ

MSI Claw (Quick Look) - A New Era of Portable Gaming

MSI Claw (Quick Look) - A New Era of Portable Gaming

Audio transcriptions

"Hei kaikki ja tervetuloa toiseen Gamereactor Quick Lookiin, olen Anus ja tällä kertaa on aika tarkastella toista PC-pelikäyttöön tarkoitettua käsikonsolia.
Tarkoitan tällä nimenomaan sitä, että tämä on lisäyksikkö vakiintuneelta, vakiintuneelta, vakiintuneelta jotka ovat parin viime vuoden aikana päättäneet yrittää jäljitellä Steamin toimintaa."

"kannen menestystä tekemällä Windows-pohjaisen kannettavan PC-pelilaitteen.
Kaikki alkoi Kiinasta tulevista vaihtoehdoista valmistajilta kuten Ioneo, mutta on sittemmin kerännyt valtavirran huomiota Asus ROK Allyn kautta.
Lenovo Legion Go."

"Nyt MSI kokeilee PC-pohjaista pelikäyttöön tarkoitettua käsikonsolia, tällä kertaa yhdellä keskeisellä erolla.
Ensimmäinen keskeinen ero, jonka saatat huomata, ei siis ole ulkonäössä, sillä vaikka tämä on musta, ja Asuksen tavallinen ROG Ally on valkoinen, tämä näyttää hyvin samanlaiselta kuin ROG Ally."

"Tiedän, että on luultavasti tulee olemaan yhtäläisyyksiä vain perustuen yleiseen ulkoasuun, miten nämä laitteet on suunniteltu, joten se tarkoittaa, että analogisten tikkujen sijoittelu on epäkeskistä, D-pad, kasvopainikkeet, ne vain näyttävät samankaltaisilta, vaikka Lenovo onnistuikin Legion Go:nsa todella erottumaan edukseen muotoilun suhteen tekemällä yksinkertaisesti lihavamman..."

"rakentamista, irrotettavia Joy-Con-tyyppisiä ohjaimia ja monia muita ominaisuuksia, mutta tämä on hyvin pitkälti ROG Ally kaikessa muussa kuin nimessä.
Mutta siinäkin on taas keskeinen ero.
Tässä on siis ensinnäkin tämä rei'itetty takapuoli."

"Saatat katsoa tätä ja ajatella, että tämän täytyy haihduttaa paljon lämpöä.
Siksi se on siellä, mutta se ei oikeastaan ole, koska ainoat oikeastaan rei'itetyt osat, mikä tarkoittaa, että se on periaatteessa tuuletettu koko matkan SOC:iin ja komponentteihin asti.
jotka tuottavat lämpöä tämän taustalevyn alla, ovat tässä ja tässä."

"Näet periaatteessa, että nämä ovat leikkauksia tässä, ja tämä on jotain näytöstä, tai jotain ja ilmeisesti suurin osa lämmöstä haihtuu yläosan kautta, koska - se ei voi tapahtua käsissäsi.
Tuo tarkoittaisi sitä, että se on uskomattoman epämukava kaikessa muussa kuin venytyksissä indie-pelien kanssa..."

"yli 20 minuutin ajan.
Ei, haihduttaa lämpöä ylhäältä, vetää viileää ilmaa sisään takaa.
Mikä on se ero, josta puhun koko ajan?
No, käydäänpä se läpi ennen kuin puhutaan laitteen muusta osasta."

"Tätä ei siis ole tehty AMD:n arkkitehtuurilla.
Muut, joita olemme testanneet, lähinnä Lenovo ja Asus ROG, koska Steam Decks on jotain aivan muuta, koska niitä ei ole rakennettu Windows-alustalle.
Tämä on Intel-pohjainen laite."

"Tarkemmin sanottuna tämä on Intel Core Ultra 7, 155H.
Voit saada sellaisen Intel Core Ultra 5:llä, joka on kellotettu hieman pienemmälle, pienemmällä ytimellä lukumäärää, tuollaisia juttuja, jos haluat tiiviimmän ja vähemmän aggressiivisen pelikokemuksen.
Mutta tämä on huippumalli."

"Tässä on 16-ytiminen suoritin, joista kuusi on suorituskykyytimiä, kahdeksan tehokkuusytimiä...
ytimiä, ja lisäksi on kaksi todella vähän virtaa kuluttavaa e-corea.
Siinä on jopa 16 gigaa LPDDR5-muistia.
Ne toimivat 6400 megahertsin nopeudella, ja voit saada jopa yhden teratavun M.2 -aseman SSD-levyn, joka on on ihan hyvä."

"Se on jotain, mitä olimme puoliksi odottaneet, sekä RAM- että SSD-levyjen osalta.
Juuri tämä uusi siru tarkoittaa periaatteessa sitä, että tämä on täysin erilainen eläin kuin esimerkiksi ROG Ally, jonka saa jopa AMD:n Z1 Extremen kanssa, jota myös Lenovo käyttää."

"Eli se, mitä tiedämme nykyaikaisesta AMD:n kannettavasta SoC-arkkitehtuurista on se, että se on sekä tehotehokas ja se on lämpötehokas, ja se tarkoittaa, että se voi joskus tuottaa pidempiä akkujen kestoja.
Tuosta tämä uhraa hyvin paljon."

"Intel Core Ultra 7, henkilökohtaisen kokemukseni mukaan, koska olen juuri resetoinut tämän, se on saamassa valmis palaamaan takaisin MSI, olen jo tarkistanut sen, on, että tämä toimii yhtä hyvin, ellei jopa hieman huonommin, useimmissa penkkimittauksissa peleissä, jotka pystyin suorittamaan.
Eli siis Shadow of the Tomb Raider, Cyberpunk, Far Cry 6, koko joukko puoliksi uusia ja nykyaikaiset AAA-pelit suoriutuivat noin 40, 45 FPS:n nopeudella, ja paljon tätä alempana ovat pelit kuten Cyberpunk 2077, jossa MSI Claw on periaatteessa tavallaan suorituskyvytön."

"Nyt se on erittäin hyvä haihduttamaan lämpöä tämän hypercool-järjestelmän kautta, joka kulkee läpi MSI:n jäähdytystehostin, se toimii erittäin hyvin, se ei ainakaan minun mielestäni termisesti kurista...
ihan niin paljon, mutta se näyttää olevan softaoptimointia, ehkä se on jopa jos käyttää jotain kuten FSR:ää pelissä, tai XESS:ää, joka on jotain, jota tuetaan natiivisti sekä Z- ja ARC-alustoilla, se ei vain ole yhtä hyvä, eikä se ole yhtä optimoitu, mikä on jotain, mitä joka voi parantua ohjelmisto- ja laiteohjelmistopäivityksillä lähikuukausina tai jopa koko ajan."

"vuotta, mutta toistaiseksi on outo valinta valita Intel, ja pyydän teitä, että ainakin ennen kuin harkitset MSI Clawia, käydä tarkistamassa lisää testejä, jotta näet, onko tämä todella on sinua varten.
Näytön pitäisi olla useimmille teistä hyvin tuttu, koska se on täsmälleen sama kuin joka on ASUS ROG Ally -mallissa. Se on 7-tuumainen, 1080p IPS LCD-näyttö, joka toimii 120 Hz:n taajuudella, ja se on hieno, se kattaa 100 % sRGB-väriasteikosta, sen huippuarvo on noin 500 nits, se on yleisesti ottaen hyvä."

"Joten palatakseni takaisin Intel vs. AMD keskusteluun, akun kesto, nyt tämä voi mennä koko matkan pituudelta jopa 40W TDP:hen asti, mikä tarkoittaa periaatteessa prosessorin tehobudjettia, kun taas ASUS ROG:n Ally on hamstrattu 25W, no, siihen on hyvä syy, koska sain tunnin ja puolitoista akun kestoa, jos se on intensiivinen otsikko, se voi olla tunti, tai puoli, se voi olla todella niin alhaiseksi riippuen siitä, mitä itse asiassa teet."

"Sanoisin, että keskimäärin noin 2-2,5 tuntia, mikä on vähän vähemmän kuin mitä sinä saisit ASUS ROG Allyltä Xeon Extremen kanssa ja suunnilleen saman verran kuin Lenovon Legion Go, ja suorituskyvyssä on valtavia eroja myös silloin, kun olet vain kun käytät sitä, ja kun olet kytkettynä, se on periaatteessa vain koska se vapauttaa joitain ytimiä ja piirin TDP-wattibudjettia."

"Tuntuu siis ironiselta, että kämmenmikrojen kanssa suosittelisin henkilökohtaisesti, että - että käytät pistoketta ankkuroidaksesi itsesi seinään niin pitkäksi aikaa, että voit koska se on vain parempi kokemus.
Mitä mieltä olet siis kaiken kaikkiaan MSI Clawista?
No, se tuntuu erittäin hyvältä, se on painotettu todella mukavalla tavalla, se on ergonomisesti miellyttävä, siinä on hallianturilla varustetut analogiset tikut, jotka ovat hienot, järjestelmän perusteet ovat..."

"todella vahva, ja vaikuttaa siltä, että MSI on tehnyt sen todella pätevästi.
Mutta valinta Intelin kanssa tuntuu minusta oudolta, koska me, se ei vain ole yhtä hyvin kuin esim.
tuettu alusta tällä hetkellä kuin AMD:n kannettava arkkitehtuuri, ja jo pelkästään sen perusteella minä todennäköisesti suosittelisin jotain muuta."

"Kiitos paljon katselusta, nähdään seuraavassa."

Laitteet

lisää

GRTV

lisää

Leffatrailerit

lisää

Trailerit

lisää

Tapahtumat

lisää