Suomi
Gamereactor
Videos
HQ

Cissy Jones - An interview about voice acting and villAIns at the BIG Conference

Cissy Jones - An interview about voice acting and villAIns at the BIG Conference

Audio transcriptions

"Olemme Bilbaon kansainvälisessä pelikonferenssissa ja yksi yksi paneeleista, yksi konferensseista, yksi puheista, johon pääsimme osallistumaan, oli teidän. Cissy, alias Delilah minulle, jos et pahastu, saanko sanoa niin? Totta kai."

"Tietysti. Kiitos paljon. Mikä oli tärkein neuvo, jonka jaoit nuorille kehittäjille ja faneille videopelien näyttelemisestä? Pelinkehittäjille, minä jaoin heidän kanssaan ja haluan edelleen muistuttaa ihmisiä siitä, että haluamme olla osa prosessia, me todella välitämme tarinoista, joita yritämme tuoda esille."

"ja usein pelin tekemiseen liittyy niin paljon muuta, että usein me olemme viimeisenä ja ihmiset unohtavat, että me emme tiedä, mitä emme tiedä tarinaa, emme tiedä yksityiskohtia, emme tiedä kaikkia asioita, jotka ovat olleet mutta mitä enemmän tietoa meillä on, sitä paremman tarinan saamme aikaan."

"pystymme kertomaan. Sanoisitko siis, että se on tärkein ero animaatioiden välillä, elokuvista videopeleihin, että kaikki informaatio ja tarina tai - hahmojen taustat, jotka tunnet ja joita yrität kuvata, ovat enemmänkin - puuttuu videopeleistä? Eli haluaisitko mieluummin paremman taustan esim."

"niitä valmiimpia? Joo, tarkoitan, että mielestäni peleissä kaikki on paljon enemmän...
salamyhkäistä, allekirjoitamme niin paljon NDA:ta, emmekä saa puhua projekteista, jotka ovat usein vuosia kehitteillä, eikö? Kun taas animaatio ja televisio ja elokuvat, niistä on yleensä puhuttu etukäteen, joten me - että saamme edes jotain tietoa. Pelit on hyvin... Joten kyllä, mitä enemmän tietoa saamme voimme saada näyttelijöinä, sitä parempi siitä tulee. Entäpä tekniset näkökohdat? Esimerkiksi huulisynkronointi ja tapa, jolla te, elokuvissa yleensä, - hahmon puhuvan animaatiossa, eikö? Mutta peleissä tiedämme jopa näillä nykyaikaisilla tekniikoilla, näyttelijöille ei ole mitään hyötyä että hahmon näkee puhuvan, vaikka se puhuukin."

"lopullinen peli on. Ei, ei, ei, ei, emme koskaan näe sitä oikeastaan, koska...
meidät nauhoitetaan ja sitten ääni animoidaan meille yleensä. Jos Jos teet jälkiäänitystä, se on eri asia. Esimerkiksi anime äänitetään japaniksi ja he sovittavat sen japanilaisiin näyttelijöihin, ja sitten kun dubataan englanniksi tai - espanjaksi, meidän on sovitettava suu siihen ja sovitettava se tuohon aikatauluun. Mutta joten hahmojen aloittaminen englanniksi englanninkielistä peliä varten, tiedäthän, englanninkielistä peliä varten, emme saa mitään. Se on melkein kuin käänteistä suunnittelua, jota te teette. Joten, se on täysin erilaisia taitoja, joita teidän on kehitettävä. En tiedä, ovatko muut näyttelijät on ongelmia tai vaikeuksia tehdä toisin päin, kuten hahmot rakentuvat heidän äänensä varaan. Niin, tarkoitan, kutsumme sitä mielen teatteriksi syystä. Olemme usein yksin äänityksessämme..."

"studiossa. Meillä ei ole ketään, jonka kanssa keskustella, joten jos äänitän - nauhoitan vain oman osuuteni keskustelusta. Meillä ei ole maisemaa, meillä ei ole pukua, se on kaikki mielessämme. Me kaikki olemme hulluja. Ei se mitään. Kun puhutaan siitä, että sinulla on joku, jonka kanssa keskustella, - palautat minut takaisin Delilahiin ja Firewatchiin ja sanoisitko, että se oli - rooli, joka teki suurimman rysäyksen urallasi? Tietysti suurin osa pelistä rakentuu tämän keskustelun ympärille. Siis tähän mennessä kyllä. Se peli oli jotain niin erikoista. Se, että vain minä ja Rich Summer olimme siellä."

"kuuden tunnin ajan, on parasta toivoa, että ihmiset pitävät kuuntelemisestasi, koska...
Jos ei, he eivät pidä pelistä. Mutta onneksi siitä tuli hyvä. Joo.
Teit paljon isompia pelejä, mutta et ehkä keskittynyt yhteen hahmoon ja yhteen yhteen ääneen, kuten GTA:t, Starfieldit, Baldur's Gatesit. Joten miten miltä fanien vastaanotto täällä tuntuu? Kaikki ovat olleet ihania ja mitä Rakastan sitä, että täällä on kehittäjiä. Eli ihmiset, jotka tekevät omia..."

"projektejaan ja haluan auttaa innostamaan heitä saamaan parhaat tarinat esille ja antaa meidän auttaa teitä siinä. Ja kaikki täällä ovat olleet niin ihania, niin ihania. Joo.
Ja kun Starfield on niin tuore, mitä voit kertoa meille hahmostasi?
Mitä mieltä olet hänestä? Andreja, jos olen oikeassa? Mitä tunsit hänestä tarina? Ensin koe-esiintyessäni siihen hahmoon..."

"vuonna 2016 ja varasin sen vuonna 2018. Ja sitten alun perin nauhoitin olla päähenkilö, ei Andreja. Me nauhoitimme noin 30 tai 40 tuntia päähenkilönä ja he päättivät, että päähenkilön ääni ei ollut oikea tapa.
Joten he leikkasivat kaiken sen pois ja sanoivat, että haluaisimme antaa teille seuralaisen..."

"hahmo, mitä ei tapahdu peleissä. Yleensä jos menettää roolinsa, se on poissa, olet ulkona, heippa, onnea matkaan. Mutta Bethesdan kanssa on ollut niin ihanaa työskennellä.
ja he, sekä miespuolinen päähenkilö että minä, he antoivat meille pääseuralaisemme hahmot. Ja me saimme olla mukana alusta asti auttamassa ymmärtämään - kuka tämä hahmo on ja mietitään, mikä hänen aksenttinsa tulee olemaan, missä - mistä hän on kotoisin, minkälaisen trauman hän on kokenut, joka määrittelee, kuka hän on..."

"tänään. Ja sitten sain nauhoittaa häntä viisi vuotta. Joten se on kuin pukisi vanhan hanskan käteen, tunnen hänet. Hän puhuu rakkaudesta ja muutakin kuin se monimutkainen ja syvä tausta, jonka mainitsit, tiedäthän, Roolipeleissä on nykyään yleensä enemmän vapautta tehdä asioita. Voi..."

"romanssia, voit harrastaa seksiä. Mitä mieltä olet siitä, että Andreaa etsitään, kuten päällimmäisenä etsitään, miten voin mennä hänen kanssaan naimisiin, miten voin harrastaa seksiä hänen kanssaan?
Se on vähän kiusallista. Nuo istunnot olivat todella outoja. Mutta rakastan sitä, että...
että pelit jatkavat nyt tuollaista realismia, että niissä on niin paljon - uppoutua tarinaan, koska jos vietät niin paljon aikaa tarinan kanssa."

"jonkun kanssa, on yleensä todennäköistä, että syntyy romanttinen yhteys. Joten miksi ei nähdä mihin se johtaa peleissä? Haluaisitko jakaa muistoja, jotka liittyvät sinun muita rooleja sekä esimerkiksi Baldur's Gate 3:ssa ja luulen, että se on vähäinen mutta myös American Arcadia, josta puhuimme aivan hiljattain yhdessä Tatiana täällä. Kyllä, kyllä, näyttelen roistoa American Arcadiassa ja..."

"Baldur's Gaten roistoa. Olen roisto kaikkialla. Olen aina roisto. Sinä Tiedätkö, luulen, että Baldur's Gate, minulla ei ollut aavistustakaan kuinka suuri siitä tulisi ja se on...
on ollut hyvin yllättävä ja hieno. Ja American Arcadia, heti kun luin sen...
käsikirjoituksen, heti kun minulle kerrottiin, mistä käsikirjoitus kertoo, - tein voltteja. Se on niin hyvä. Se on niin hyvä ja sitä oli niin hauska näytellä, - Juri Lowenthalin ja Critzy Abajosin ja ihan mahtavien näyttelijöiden rinnalla..."

"Tiedätkö, se on uskomatonta. En voi sanoa siitä tarpeeksi hyvää.
Onneksi, tai ei onneksi, mutta ansaitsette sen jotenkin. Olet osa monia peleihin, jotka voittivat palkintoja tänä vuonna. Olemme maininneet Starfieldin, olemme maininneet American Arcadia, Baldur's Gate 3. Et ole Zeldassa, koska he eivät puhu..."

"niin paljon, mutta mainitsimme aiemmin, että joissakin peleissä on olemassa paljon salailua, ja huulet on pidettävä tiukasti kiinni monta vuotta ja työskentelit pienen pelin parissa, joka on GTA 5. Joten pieni peli nimeltä GTA 6 on ollut juuri paljastettu. Miten suhtaudutte näin suuriin projekteihin ja siihen miten ne tietysti, tarkoittavat uusia, suurempia ja mahtavampia mahdollisuuksia ääninäyttelijöille tai jopa näyttelijöille, joissa koko keho kuvataan. En siis ole GTA 6, ihan vain tiedoksi. Jos olen, se on alle 15. Toistaiseksi. Enpä tiedä. Luulen, että mitä pelit pystyvät nykyään tekemään."

"huomattavaa. Tiedätkö, taas, se vain vie immersiivisen kokemuksen aivan uudelle tasolle.
aivan uudelle tasolle. Suorituskyvyn kaappaaminen, Red Deadin kaltaisen pelin tekeminen Redemption, jossa Roger Clark todella on kaikki se. Se on hämmästyttävää.
Minä. Ja sitten se avoin maailma, jossa voit tutkia niin paljon tai niin paljon kuin haluat..."

"niin vähän kuin haluaa, puhumattakaan pääjuonesta. Se on uskomatonta. Sain hiljattain tekemään suorituskyvyn kaappausta The Texas Chainsaw Massacres -nimistä peliä varten. Joten minä näyttelen roistoa. Mitä? - Mitä? Ei voi olla totta. Konna jota voi romantisoida? Ei. Okei. Tarkoitan, että voisit yrittää, mutta onnea matkaan.
Niin, se on vain erilainen tapa kertoa tarinoita. Se on niin hauskaa. Rakastan sitä."

"Mainitsit juuri tämän pelin ja me mainitsimme useita pelejä, joita olet työskennellyt aiemmin. Mitä voit kertoa meille siitä, mitä on tulossa seuraavaksi? Missä voimme odottaa kuulevamme äänesi, jos ylipäätään voit puhua muista projekteista, sekä elokuvista että videopeleistä?
Voi luoja, mistä voisin puhua? Minut on julkistettu Ark Survival -televisiosarjassa. En tiedä milloin se tulee ulos."

"Et ole dinosaurus.
En ole. Olen konna.
Kuka voisi arvata?
Pelkkää tyypittelyä tässä vaiheessa. Tuntuu että pitäisi loukkaantua. En tiedä voinko vielä puhua mistään muusta. Mutta olen juuri perustanut yrityksen, joka on tekoälyn ja voiceoverin eettistä käyttöä. Työskentelen sen parissa varmistaakseni, että aina kun meillä on tekoälyääni, työskentelemme suoraan näyttelijöiden kanssa. Aina kun ääntä käytetään, näyttelijälle maksetaan."

"Se on minulle hyvin tärkeää.
Ja hyvin trendikäs tulossa lakoista ja tilanteesta, jonka näemme sekä käsikirjoittajien että näyttelijöiden kanssa.
Niin. Juuri nyt monet yritykset, joita on olemassa, ovat kaapineet sitä, mitä on julkisesti saatavilla, luodakseen ääniä. Ääneni on siis useilla sivustoilla ilman suostumustani. Nyt minusta tulee roisto. Mutta halusimme tehdä yhteistyötä suoraan näyttelijöiden kanssa, jotta se toimisi meidän kaikkien hyväksi ja hyödyttäisi meitä kaikkia, eikä vain muutamia, jotka ovat tienanneet paljon rahaa."

"selkämme takana.
Oletko uteliaisuudesta näpytellyt sitä? Oletko leikkinyt tekoälyn kanssa kuvaamalla omaa ääntäsi uteliaisuudesta? Ja katsonut mikä oli lopputulos? Mikä on tulos siitä?
En julkisesti saatavilla olevilla työkaluilla, koska en halua, että niillä on minun ääneni. Mutta sillä työkalulla, jonka olemme rakentaneet, kyllä. Ja uskon, että sille on todella loistavia käyttötapauksia. En halua nähdä sen valtaavan päärooleja peleissä ja animaatioissa."

"Eikä edes dubbausta, koska on olemassa valtavia näyttelijäyhteisöjä, jotka tekevät dubbausta työkseen. En halua viedä sitä työtä heiltä pois. Mutta on töitä, joissa ei tällä hetkellä ole ääninäyttelyä, mutta joissa voisi olla ääninäyttelyä, josta me kaikki voisimme saada palkkaa. Ja sen minä teen.
Kunhan he saavat osuutensa. Ja se on hyvin reilua ja hyvin laillista.
Kyllä."

"No niin, siinä se on. Aloitimme puhumisen Delilahista, mutta luulen, että voin nyt sanoa, että tämä on videopelien ääninäyttelijöiden Dejan Carlos Posito, vain roistoja, vain yksi hahmo, jonka kanssa voi romanssia. Joten kiitos paljon ajastasi, Sissi, ja nauti lopusta ohjelmasta. Ja hyvää matkaa takaisin Los Angelesiin.
Kiitos paljon. Oli ihanaa jutella kanssasi. Kiitos teille."

Haastattelut

lisää

GRTV

lisää

Leffatrailerit

lisää

Trailerit

lisää

Tapahtumat

lisää