Suomi
Gamereactor
Videos
Avatar: Frontiers of Pandora
HQ

Avatar: Frontiers of Pandora - Video Review

Avatar: Frontiers of Pandora - Video Review

Audio transcriptions

"Kun ilmoitettiin, että Ubisoft Massive ja James Cameronin Lightstorm Entertainment työskentelevät yhdessä Avatar-universumiin sijoittuvan suuren budjetin ja täysin ainutlaatuisen videopelin parissa, ei kestänyt kauan, kun ihmiset alkoivat ennakoida ja rakentaa toiveita ja odotuksia tätä peliä kohtaan.
Avatar Frontiers of Pandora vie pelaajat täysin uuteen osaan muukalaiskuuta. Läntiselle rajaseudulle sijoittuvassa pelissä on kyse Na'vi-juurien uudelleen löytämisestä, kun lähdet matkalle nuorena soturina, joka vietti lapsuutensa vangittuna ja koulutettuna hyökkäävän ihmisryhmän RDA:n toimesta, jotta häntä lopulta käytettäisiin aseena Pandoran alkuperäiskansaa vastaan."

"Kyseessä on käytännössä sama tarina, jonka alkuperäinen Avatar yritti kertoa, mutta sen sijaan, että päähenkilö olisi ihminen Avatarin ruumiissa, sinä olet varsinainen na'vi, joka on eristetty ja leikattu irti omasta maailmastaan ja perinnöstään.
Tarina toimii, mutta se ei ole pelin tärkein liikkeellepaneva voima. Pelaajat seuraavat tapahtumia, jotka vievät heidät läntisen rajan kolmen tärkeimmän biomin halki tapaamaan eri klaaneja ja na'vi-sotureita, ja samalla he työskentelevät hyvien ihmisten kanssa suojellakseen planeettaa RDA:n tuhoavilta pyrkimyksiltä."

"Kerronta nivoutuu huolimattomasti, mutta se ei myöskään koskaan uskalla yllättää. Pikemminkin peli odottaa, että Pandoran avoimen maailman tutkiminen ja kokeminen on ensisijainen wow-tekijä.
Pandora on suuri maailma, jossa on paljon pystysuoruutta, ja kiipeily- ja liikkumisjärjestelmä on uskomattoman hyvin suunniteltu, ja sen avulla maailmaa voi kohdella kuin yhtä suurta leikkikenttää.
Taistelussa taas on kyse siitä, että käytät kahden maailman soturi -asetelmaasi uhkien voittamiseen. Taistelu on yllättävän syvällistä ja haastavaa perinteisten Na'vi-aseiden välillä, jotka sopivat erinomaisesti tarkempiin ja salakavaliin hyökkäyksiin, sekä RDA-aseiden ja räjähteiden välillä, kun tilanne käy tukalaksi."

"Vaikka Frontiers of Pandora näyttääkin Far Cry -peliltä, se ei käytännössä pelaa kuin sellainen. Tämä ei ole nimittäin mikään nimike, jossa voit juosta ja räjäyttää kaikki ongelmat. Jos yrität, kuolet.
Tässä pelissä sinun on nojattava Na'vi-soturin taitoihin ja kykyihin hiipimällä, tappamalla äänettömästi ja jopa käyttämällä RDA-tekniikkaa järjestelmien hakkerointiin uhkien voittamiseksi.
Kun sinulla on joukko taitopuita, jotka ovat täynnä lisäominaisuuksia, jotka parantavat entisestään Na'vi-pelaajasi toimintatapojen eri elementtejä, voit todella rakentaa itsellesi sopivan pelityylin, joka sopii tapaan, jolla haluat lähestyä seikkailua."

"Tässä on kuitenkin juju. Sillä vaikka keskeiset pelattavuusmuokkauksen perusteet toimivat, quest-suunnittelu ja avoimen maailman aktiviteetit ovat suunnilleen niin Ubisoftmaisia kuin vain voi olla. Sinun odotetaan matkustavan laajassa avoimessa maailmassa sulkemassa RDA:n tukikohtia ja olevan vuorovaikutuksessa koko joukon keräilyesineiden kaltaisten esineiden kanssa.
Muutaman tunnin maailman tutkimisen jälkeen maailmankartan merkkien välillä matkustamisen viehätys katoaa, ja sen sijaan jää epätietoiseksi siitä, miten käyttää aikansa muutenkin kuin vain päätehtävien seuraamisen parissa."

"Toki sivutehtäviä on tutkittavana, mutta älä odota, että täällä innostutaan laajoista ja rönsyilevistä sivutarinoista. Ne ovat yleensä melko yksinkertaisia ja vain pönkittävät pelin kestoa.
Mutta tässä on se juttu. Huolimatta melko alkeellisesta pelisuunnittelusta, joka nojaa usein liiaksi Ubisoftin tuttuihin avoimen maailman trooppeihin ja tutkimusmatkailuun, joka on riippuvainen pelaajan kyvystä ja halusta vaeltaa polkujen ulkopuolella, Frontiers of Pandora onnistuu vangitsemaan sen kunnioituksen ja ihmeen tunteen, joka on aina onnistunut kunnostautumaan tässä pelisarjassa."

"Se ensimmäinen hetki, kun astut ulos avoimeen maailmaan ja hengität Pandoran raikasta ilmaa, tai kun pääset ensimmäistä kertaa uuteen suureen biomeen, joka saa sinut tajuamaan, kuinka ainutlaatuinen ja monipuolinen tämä muukalaiskuu todella on, se on kokemus ja tunne, joka on niin avatar kuin vain voi olla.
Massiven valtava ponnistus saada tämä maailma tuntumaan elävältä, elinvoimaiselta ja ainutlaatuiselta ei voi jäädä huomaamatta. Tässä pelissä on paljon enemmän hyvää kuin huonoa. Pilvien halki liukuminen Ikranilla, massiivisten olentojen kaataminen mahdollisimman inhimillisesti ja nopeasti, behemotin kokoisen RDA-teknologian rikkominen ja murskaaminen."

"Kaikki on läpikotaisin ja aidosti avatarmaista, eikä Massive ole jättänyt tässä suhteessa mitään väliin. Silti quest-suunnittelun ja avoimen maailman aktiviteettien lisäksi on muitakin osia, jotka eivät sovi. Miksi tähän peliin tarvittiin loot tier -järjestelmä, on hämmentävää. Emme ymmärrä, miksi varusteilla, esineillä ja resursseilla on oltava harvinaisuuskerroin, koska näyttää siltä, että se on olemassa vain siksi, että Massive voi pakottaa sinut metsästämään täydellisen version hedelmästä tai eläimen nahasta, jota tarvitset valmistamaan hienon version haarniskan kappaleesta, jota olet etsinyt.
Kun tähän lisätään vielä hiiviskely, joka epäonnistuu lähes välittömästi, ja sitten suorituskykyongelmat, jotka liittyvät suurelta osin tekstuurien ja objektien ponnahduksiin ja hahmomallien katoamisiin, saat pelin, jota tukee sen todella merkittävä maailmansuunnittelu ja ydinpelattavuus ja jota sitten jarruttavat lähes kaikki muut tekijät."

"Avatar Frontiers of Pandorassa on paljon hyvää, ja peliä pitäisi juhlia jo pelkästään sen takia. Jos ihailet Cameronin scifi-maailmaa tai vain nautit siitä, tulet arvostamaan aikaa tämän toimintaseikkailupelin parissa. Mutta jos toivoit näkeväsi Massiven vaikutuksen ja lahjakkuuden loistavan uusien ainutlaatuisten ja peliä muuttavien mekaniikkojen ja järjestelmien esittelyn kautta, tulet pettymään pahasti.
Avatar Frontiers of Pandora on hauska ja kaunis peli, jossa on kiinnitetty paljon huomiota yksityiskohtiin siinä, miten sen maailma tarjotaan. Mutta sen lisäksi se on hieman sekalainen."

Arviot

lisää

GRTV

lisää

Leffatrailerit

lisää

Trailerit

lisää

Tapahtumat

lisää