Suomi
Gamereactor
Videos
Forza Motorsport
HQ

Forza Motorsport - Video Review

Forza Motorsport - Video Review

Audio transcriptions

"Moninkertaisten viivästysten jälkeen ja ulkoisesti varsin haastavalta näyttäneen kehityksen jälkeen, Turn 10 Studios on vihdoin valmis julkaisemaan Forza Motorsportin.
Jos olet pelannut Forza Motorsport -peliä aiemmin, tiedät, että tämä ei ole samalla tavalla ajosimulaatio kuin Assetto Corsa tai R-Factor."

"Se muistuttaa enemmän Gran Turismo -sarjaa, jossa pelattavuus on suunniteltu konsolipelaamista ja ohjaimen syöttöä silmällä pitäen, ja näin ollen ajojärjestelmät ja -mekaniikka eivät ole niin monimutkaisia kuin sim-kilpailijoissa, jotka on rakennettu pyörien ja vastaavien varaan.
Näin ollen Forza Motorsport toimii samassa limbossa kuin Gran Turismo 7."

"Silti Turn 10 on selvästi nähnyt paljon vaivaa saadakseen pelin näyttämään mahdollisimman aidolta.
Autot ovat yksityiskohtaisia ja todella muistuttavat todellisia vastineitaan, varsinkin kun käytät graafista vaihtoehtoa, joka asettaa visuaalisen ilmeen suorituskyvyn edelle.
Tämä ulottuu myös raiteisiin ja niiden suunnitteluun.
Yksityiskohtiin on kiinnitetty valtavasti huomiota, jotta jokainen rata tuntuisi mahdollisimman tarkalta, ja se on saavutettu joukoittain."

"Turn 10 piti kuitenkin valtavasti meteliä tämän pelin ulkoasun suhteen, eikä se suoraan sanottuna tunnu visuaalisesti mitenkään häikäisevän vertaansa vailla olevalta.
Mitä tulee varsinaiseen ajamiseen, Forza-peleissä on aina ollut tämä fysiikkatyyli, jossa autot tuntuvat liukuvan ympäri rataa jäällä, ja näin on myös tässä.
Kun työnnät jokaisen auton äärirajoilleen, huomaat sen liukuvan ympäriinsä renkaiden kiristäessä joka mutkassa, ja tämä on aina johtanut siihen, että meidän on täytynyt virittää automme niin, että niiden nopeus ei riitä, mutta niiden käsiteltävyys paranee, jotta saisimme parhaan ajan jokaisesta mutkasta."

"Mutta vaikka fysiikka kiistatta napauttaa Forza-teemaa renkaiden ja käsiteltävyyden osalta, muu tuntuu fantastiselta.
Riippumatta siitä, minkä autoluokan tai -tyypin valitset, huomaat, että ajoneuvot painavat, kun ajelet niillä radalla.
Tunnet eron kunkin radan materiaalissa ja huomaat sen heti, kun menet liian syvälle mutkassa ja renkaasi koskettavat maata."

"Kun sataa, hajanaiset lätäköt lisäävät haastetta huomattavasti, sillä jos törmäät suureen vesimassaan, vesilentokoneesi lentää vesitasolla, mikä on helppo huomata loistavan vesifysiikan ansiosta.
Kilpa-ajossa on muutama todella omituinen harmi. Ensinnäkin, tämän pelin tekoäly on kauhea.
Riippumatta siitä, maksimoitko kuljettajan vaikeusasteemme vai asetatko sen alhaisimmalle tasolle, tekoäly jarruttaa, kun sen ei tarvitse, kutsuu kolareita, työntää sinut pois radalta, menee leveäksi mutkissa ja vaarantaa oman kierroksensa ja palaa sitten radalle ja jatkaa hog racing line ja pilata kierroksensa."

"Tämän lisäksi ansaitsemiasi krediittejä käytetään aina vain autojen ostamiseen.
Forza Motorsportin etenemis- ja päivityspaketti pyytää sinua jatkamaan yhden auton ajamista, jotta se nousee tasolleen ja jotta saat avattua uusia päivityksiä kyseiseen autoon.
Jokaisella autolla on 50 tasoa suoritettavana ja kun julkaisun yhteydessä on ostettavissa yli 500 autoa, voit jo nähdä, että tähän peliin on tuotu todella painajaismainen etenemisjärjestelmä."

"Tämä etenemisjärjestelmä on suoraan sanottuna rasittava. Kun kuitenkin siirryt uramoodin ohi ja sen sijaan suuntaat moninpelin puolelle, Forza Motorsport pääsee oikeuksiinsa.
Todellisia pelaajia vastaan on paljon parempi kilpailla kuin tekoälyä vastaan, ja kun jokaista tapahtumaa varten on suunniteltu harjoitus-, karsinta- ja kilpailuosio, jokainen verkkokokemuksen osa-alue on tärkeä.
Lisäksi, jos olet huolissasi siitä, että nettipelaajat surkuttelevat sinua, Turn 10 on keksinyt tähän todella nerokkaan ratkaisun, sillä pelaajia ei luokitella kisavoittojen tai minkään sellaisen perusteella, vaan pikemminkin turvallisten ajotaitojen perusteella."

"Mitä paremmin ja siistimmin ajat, sitä korkeampi sijoituksesi on ja sitä laadukkaampia kilpailijoita löydät online-lobbyssa.
Kun tarjolla on jatkuvasti tonneittain erilaisia tapahtumia, moninpeli on epäilemättä Forza Motorsport -kokemuksen paras osa.
Kaiken kaikkiaan Forza Motorsport on erittäin hyvin tehty kilpa-ajopeli, jossa on upeat grafiikat, huippusuorituskyky, loistavat valikot, jotka tuntuvat intuitiivisilta ja nopeilta, sekä kunnon fysiikkamoottori, joka pyörittää kokonaisuutta."

"Yksityiskohtiin on kiinnitetty valtavasti huomiota, ja on selvää, että Turn 10 on panostanut valtavasti laadunvalvontaan, sillä tämä peli tuntuu lähes niin hiotulta kuin peli vain voi olla.
Tässä nimikkeessä on paljon juhlittavaa, mutta, ja kyllä, tämä on outo vertailu, sillä Forza Horizon on ennen kaikkea arcade-ajosarja, se kamppailee saavuttaakseen edes läheskään samanlaista menestystä kuin kiehtovilla ja hauskoilla elementeillään kunnostautuva pelisarja."

Arviot

lisää

GRTV

lisää

Leffatrailerit

lisää

Trailerit

lisää

Tapahtumat

lisää