Suomi
Gamereactor
arviot
Valkyria Revolution

Valkyria Revolution

Joskus evoluutio on parempi vaihtoehto kuin vallankumous.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

PS3:n eräs jokseenkin huomiotta jäänyt peli oli Valkyria Chronicles, jossa Sega jatkoi Japaniin yksinoikeudella jääneen pelisarja Sakura Warsin kaavan kehittelyä. Vaihtoehtoiseen Eurooppaan vuonna 1935 sijoittuva Valkyria Chronicles tarjosi kohtuullisen hyvän vuoropohjaisen pelikokemuksen konsoleilla, jonka ulkoasu näytti käsin piirretyltä animaatiolta.

Valkyria Revolution ottaa paljon vaikutteita Valkyria Chroniclesilta, mutta Revolutionia pitäisi ajatella enemmänkin omana kokonaisuutenaan. Valittu aikakausi on vaihtoehtoinen teollinen vallankumous 1850-luvulla. Valkyria Revolution on toimintaroolipeli hieman Dynasty Warriorsin tyyliin.

Tarina kerrotaan kahden historioitsijan näkökulmasta, jotka pyrkivät selvittämään sata vuotta aikaisemmin tapahtuneita asioita, joista perinteinen historiankirjoitus ei puhu mitään. Kyseisellä aikakaudella meikäläistä öljyä vastaavasta raaka-aineesta ragniitiista käydään sotia, ja aineesta saadaan myös uudenlaisia aseita. Pieni Jutlandin maa on puristuneena neljän eurooppalaisen mahtimaan väliin. Juoni seurailee Amleth Grønkjærin vaiheita, joka johtaa Jutland Anti-Valkyrian Squadia.

Pelin kuvaama vaihtoehtoinen historia on mielenkiintoinen ennen kaikkea esteettisesti. Ajoittain myös musiikki ja yksittäiset hetket tarinassa antavat välähdyksen laadusta. Hyvin pian koko hoito kuitenkin romahtaa kasaan korttitalon lailla.

Valkyria RevolutionValkyria RevolutionValkyria RevolutionValkyria Revolution
Tämä on mainos:

Valkyria Revolutionissa käytetään hyvin vähän aikaa itse pelaamiseen. Suurin osa ajasta kuluu välivideoihin ja dialogiin. Ensimmäisestä pelitunnista kuluu 50 minuuttia välivideoihin, ja se jäljelle jäänyt 10 minuuttia opastusosion läpäisyyn. Niin ikään dialogia on liikaa, eikä se ole edes erityisen tarpeellista. Tarinasta puuttuu niin omintakeisuutta kuin syvyyttäkin. Henkilöhahmoissa ei ole minkäänlaista vetoavuutta tai karismaa, ja huonosti työnsä tekevillä ääninäyttelijöillä on ollut edessään vieläkin huonompi käsikirjoitus. Liike- ja kasvoanimaatiot ovat jäykkiä, eivätkä onnistu välittämään oikein minkäänlaisia tunteita pelaajalle. Kameran käyttö on laiskaa tai puuttuu kokonaan. Välivideo saattaa sisältää ainoastaan yhden kuvakulman, jossa valittu hahmo vain seisoo liikkumatta paikoillaan. Tämä siinäkin tapauksessa, että itse juonenkuljetuksen osalta ruudulla pitäisi näkyä useitakin eri henkilöitä.

Graafinen ulkoasu ei sekään tee vaikutusta. Jo mainittujen jäykkien kasvo- ja liikeanimaatioiden lisäksi myös ruudunpäivitys jättää paljon toivomisen varaa. Valon ja varjon leikki on suorastaan surkeaa. Valittu esteettinen tyyli teollistuvalle Euroopalle on kyllä onnistunut, mutta kaikki muu tökkii. Kummallista on sekin, miksei Jutlandin armeijalla ole edes yhtenäistä asepukua.

Taistelukentälle mennään kolmen sotilaan kanssa, jotka hölkkäilevät käskystä pitkin maastoa lanaten kaikki viholliset maahan kohdattaessa. Perushyökkäyksen lisäksi voi väistellä, torjua tai taikoa. Kolmelle tekoälyn ohjastamalle taistelijalle voi antaa komentoja olkanäppäimillä, joskaan mitään eritystä ideaa ei moisessa ole. Kaava muistuttaa Dynasty Warriorsin kevennettyä versiota. Kaikki liikkeet ovat hämmentävän hitaita, eikä fyysisiä hyökkäyksiä voi ketjuttaa päheiksi yhdistelmiksi. Kaikki tehtävät ovat enemmän tai vähemmän toistensa klooneja, joten pelaaminen muuttuu nopeasti tylsäksi. Vähintään 35 tuntia läpipeluuseensa vaativalta kokemukselta on lupa odottaa enemmän.

Valkyria Revolution on pettymys, ja paha sellainen. Mikäli ajatus kevyestä Dynasty Warriorsista ja mukavasta esteettisestä grafiikasta miellyttää, saattaa Valkyria Revolution olla kokeilemisen arvoinen. Pelisarjan faneille parempi vaihtoehto on kuitenkin viime vuoden Valkyria Chronicles Remastered, ja toimintaroolipeliä etsivien kannattaa ottaa työn alle vaikka Nier: Automata.

Tämä on mainos:
Valkyria RevolutionValkyria RevolutionValkyria Revolution
HQ
HQ
HQ
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
Yritys uudistaa sarjaa, joitakin hyviä hetkiä
-
Huono tekninen toteutus, huonosti kerrottu tarina, itseään toistava pelattavuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Uusia kuvia Valkyria Revolutionista

Uusia kuvia Valkyria Revolutionista

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ensi vuoden alussa Valkyria-sarja tekee paluun, kun Valkyria Revolution on määrä julkaista. Tällä kertaa Sega on pyrkinyt tekemään pelistä helpommin lähestyttävän...Ladataan seuraavaa sisältöä