Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Vaiana

Vaiana

Letkeä ja svengaava meriseikkailu

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vaiana on sympaattinen, värikäs ja vauhdikas Disney-leffa, jossa ovat mukana kaikki hiirijätin filkkoihin liitettävät maneerit musikaaliosuuksia, söpöjä eläin-sidekickejä ja itsensä löytämisen kaltaisia teemoja myöten.

HQ

Vaiana sijoittuu Tyynelle valtamerelle, jossa leffan nimihenkilön heimo asustelee kaikessa rauhassa. Yhteisön päällikön tuittupäinen tytär Vaiana (Auli'i Cravalho / Yasmine Yamajako) kuitenkin mielii päästä merille, ja hän löytää pian itsensä luonnollisesti keskeltä seikkailua, jossa on panoksena koko lähisaarten kohtalo. Mukaan maailmanpelastusreissulle loikkaa unohdettu, muodonmuutokset hallitseva puolijumala Maui (Dwayne Johnson / Veeti Kallio).

Yhdysvalloissa Moana-nimellä tunnettu merihenkinen seikkailu etenee varmasti ja luontevasti mutta vähän ennalta-arvattavasti kommelluksesta toiseen. Ohut ja moneen kertaan naarattu kasvukertomus saa kuitenkin lisätuulta purjeisiinsa mainion pääparin avulla - Vaianan ja Mauin sanailua ja lautalta veteen tyrkkimistä seuraa aina yhtä huvittuneena, ja sekä Cravalho että Johnson suoriutuvat varsin rennosti ja luontevasti rooleistaan. Suomenkielisen ääninäyttelijäkaartin suorituksia leimaavat puolestaan yleinen unisuus sekä fiilistä armotta rokottavat kielikukkaset.

Blu-ray-levyllä pyörivä Vaiana on teknisiltä ansioiltaan huikea. Elokuvassa kirjaimellisesti suuressa roolissa oleva merivesi näyttää upealta, ja leffan värikkäät ja polynesialaisesta kulttuurista ammentavat maisemat ovat kerta kaikkiaan komeaa katsottavaa. Visuaalinen nokkeluus ja tyylitaju huokuvat Vaianan jokaisesta pienestäkin yksityiskohdasta, olivatpa sitten kyseessä Mauin elävät tatuoinnit tai pikkuisten Kakamora-piraattien kookospähkinähaarniskat.

Yhden levyn Blu-ray-version ekstrat ovat varsin runsaat. Mukana on parin lyhytelokuvan lisäksi tekijädokumentteja ennen kaikkea Vaianan äänimaailmaan ja meneviin biiseihin liittyen sekä leffasta poisraakattua materiaalia. Sitä vastoin elokuvan valikot ovat varsin sekavat ja hankalat, ja niiden jäykkyys tekee esimerkiksi lisämateriaalin selaamisesta tai tekstityksen valinnasta aluksi turhauttavaa touhua.

Tämä on mainos:

Vaiana raivaa seikkailullaan tiensä viihdyttävästi ja näyttävästi uuden ajan Disney-sankaritarten joukkoon.

VaianaVaianaVaianaVaiana
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Vaiana

Vaiana

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Disney jatkaa näyttävästi laulellen voitokasta animaatiotaivaltaan.

0
Vaiana

Vaiana

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Petter Lundberg

Letkeä ja svengaava meriseikkailuLadataan seuraavaa sisältöä