Suomi
Gamereactor
uutiset

Playstation 5 lähtenyt maailmalle 21,7 miljoonaa kertaa

Saatavuusongelmat hidastavat myyntejä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Viime viikolla Gamereactor uutisoi Microsoftin edellisen vuosineljänneksen tuloksesta, ja nyt on aika kertoa Sonyn vastaavasta. Maailmalle on toimitettu kaikkiaan 21,7 miljoonaa Playstation 5 -konsolia. Huhtikuun ja kesäkuun aikana uusia laitteita lähti maailmalle 2,4 miljoonaa.

Analyytikko DomsPlaying huomauttaa Twitterissä, että PS5:n myyntitahti on selvästi hitaampi kuin PS4:n, joka saavutti 25,4 miljoonan toimitetun vehkeen rajan vastaavassa ajassa. Syynä hitauteen ovat mitä ilmeisimmin erilaiset toimitusongelmat, jotka vain jatkuvat yhä edelleen.

Kuukausittaisten aktiivisten käyttäjien määrä laski 105 miljoonasta 102 miljoonaan, ja pelien myynti laski 39% Sonyn omien pelien osalta.

Playstation 4 -masiinan myyntien raportointi on nyt päättynyt. Toisin sanoen Playstation 4 myi lopulta 117 miljoonaa kappaletta ollen kaikkien aikojen toiseksi eniten myyty konsoli. Edellä on vain Playstation 2, ellei käsikonsoleita lasketa mukaan. Nintendo Switchin tosin odotetaan ohittavan Playstation 4:n myynnit kuluvan vuoden aikana.

Playstation 5 lähtenyt maailmalle 21,7 miljoonaa kertaa


Ladataan seuraavaa sisältöä