Suomi
Gamereactor
uutiset

Valve paljasti kannettavan peli-PC:n

Steam Deck on jotain muuta kuin mitä kuvittelit.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Huhut Valven tuottamasta kannettavasta pelikoneesta osoittautuivat todeksi, kun yhtiö julkisti viime yönä mukana kulkevan PC-pohjaisen pelikoneen, Steam Deckin. Laite on tulossa markkinoille jo täksi jouluksi.

Laite muistuttaa ulkoisesti Nintendo Switchiä, mutta on huomattavasti tehokkaampi. Tekniikkapuolella laitteen sisällä jyllää Zen 2 4c/8t, 2.4-3.5GHz -prosessorim a 8 RDNA 2 CU:ta, 1.0-1.6GHz:n grafiikkapiiri, 16GB DDR5 -keskusmuistia ja jopa SSD-aseman kahdessa kalliimmassa mallissa.

Näytön resoluutio on 1280x800 ja se pyörii 60hz:n virkitystaajuudella. Laitteessa on myös Bluetooth 5.0 -tuki, 2-8 tuntia kestävä akku ja Switchin tyylinen telakka, jolla laitteen saa kiinni televisioon tai muuhun näyttöön.

Steam Deckistä on tulossa kolme erilaista mallia, jotka eroavat toisistaan vain tallennustilan osalta. Halvimmassa mallissa on 64 gigaa eMMC -muistia ja hintaa laitteella on noin 419€. Toisessa mallissa sisäistä muistia on 256 gigaa SSD-aseman muodossa. Toisen mallin hinnaksi on ilmoitettu 549€. Kalleimman mallin SSD-muistin määrä on 512 gigaa ja hintaa laitteella on 679€.

Kaiken kaikkiaan, speksit ja hinta huomioon ottaen, Steam Deckillä on mahdollisuus nousta todelliseksi kilpailijaksi pelimarkkinoilla. Nähtäväksi kuitenkin vielä jää, miten pelit alustalla oikeasti pyörivät.

Alapuolelta löydät tukun kuvia uutuuslaitteesta.

Valve paljasti kannettavan peli-PC:n
Valve paljasti kannettavan peli-PC:nValve paljasti kannettavan peli-PC:n
Valve paljasti kannettavan peli-PC:n
Valve paljasti kannettavan peli-PC:nValve paljasti kannettavan peli-PC:nValve paljasti kannettavan peli-PC:n
HQ


Ladataan seuraavaa sisältöä