Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Up in the Air

Up in the Air

Ryan Bingham (George Clooney) nauttii työstään yrityssaneeraajana. Toisin sanoen, hän kiertää lentäen ympäri Yhdysvaltoja tekemässä sitä, mitä hänet palkanneet pelkurimaiset pomot eivät halua tehdä itse: Ryan jakaa potkuja eri yritysten työntekijöille. Mies elää unelmaansa - elämää vailla sitoumuksia, vailla omaisuutta, vailla turhaa painolastia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Nuori Natalie (Anna Kendrick) on kehittänyt tavan, jolla eropasseja ei tarvitse antaa henkilökohtaisesti. Kaikki hoidetaan videopuhelun avulla jostain kaukaa, turvallisesti ja tunteenpurkauksista etäällä pysytellen. Ryan ei usko Natalien menetelmän voimaan, vaan vie nuorikon opetusmatkalle havainnollistaakseen miten potkut annetaan niin, että siinä valetaan toivoa huomiseen.

Ohjaaja Jason Reitman näytti niin terävällä Thank You for Smoking -satiirillaan kuin teiniraskaudestakin ihanan asian tekevällä Juno-komediallaan taitonsa kehittää ja kertoa mukaansatempaavia tarinoita. Reitmanin elokuvissa on aina lämminhenkinen vire, vaikka tapahtumat itsessään olisivatkin raskaita. Inhimillisen kosketuksen ansiosta Up in the Airin hahmoista välittää aidosti, ja kun Ryan rikkoo yhtä tärkeimmistä säännöistään eli rakastuu samanlaista irtolaiselämää viettävään Alexiin (Vera Farmiga), kaksikon romanssille toivoo vilpittömästi onnellista loppua.

Elokuva sortuu välillä helppoihin ratkaisuihin eikä aina hyödynnä oivia mahdollisuuksia kritisoida tai satirisoida kasvotonta ja välinpitämätöntä yritysmaailmaa, mutta ennalta-arvattavaksi sitä ei voi moittia. Sanoma juurettomuuden vaaroista ja ihmissuhteiden merkityksestä nivotaan kerrontaan miellyttävän vähällä siirapilla.

Kautta linjan erinomaiset roolityöt tekevät hahmoista niin inhimillisiä, hauraita kuin vahvoja, ja suuri osa raikkaan rainan tenhosta johtuukin näyttelijöiden uskomattoman hyvästä kemiasta. Clooneyn ja Farmigan esittämien rakastavaisten suhde on aidosti koskettava, kun taas Kendrickin kasvoilta näkyy upeasti, miten naiivin Natalien illuusiot elämän ruusuisuudesta särkyvät yksi kerrallaan.

Up in the Air
Tämä on mainos:
Up in the Air
Up in the Air
Up in the Air
HQ
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Up in the Air

Up in the Air

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Jori Virtanen

Thank You for Smokingin ja Junon ohjaajan uusin käsittelee juurettomuutta lämminhenkisellä vireellä. Kokonaisuus on samaan aikaan sekä suloinen että surullinen.Ladataan seuraavaa sisältöä