Suomi
Gamereactor
arviot
Untitled Goose Game

Untitled Goose Game

Kehittäjä House House on onnistunut luomaan jotain erityistä koko perheelle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Untitled Goose Game on sanalla sanoen erikoinen hiiviskelyä painottava pulmapeli, jossa varastetaan ihmisiltä voileipiä ja tehdään kaikkea muutakin pientä jäynää. Pelaaminen unisen kaupungin avoimessa maailmassa on yllättävän hauskaa hanhena.

Pelikokemus ei ole kovinkaan mittava, ja ensimmäisen kerran loppuun pääsee muutamassa tunnissa. Peli alkaa ihan vain tarjolla olevan voileivän viemisestä, ja samalla linjalla jatketaan yksinkertaisen ja hurmaavan grafiikan voimin loppuun saakka.

Edistyminen tapahtuu listalla olevien asioiden tekemisellä, ja kaikki tehtävät ovat erilaisten tuhmuuksien tekemistä. En aio spoilata pelin sisältöä, mutta tehtävissä on mukavan paljon vaihtelua, ja aina ne ovat hauskoja. Kun yhden alueen kaikki toimeksiannot on suoritettu, avautuu tie seuraavalle alueelle.

Vaikuttavaa on se, miten joustavasti tehtävät voi suorittaa. Usein maaliin onkin tarjolla useita erilaisia reittejä. Ihmisiä voi houkutella ja provosoida omaksi edukseen. Esineitä voi poimia nokalla kantoon, ja isompia tavaroita pystyy raahaamaan. Joskus hanhen toimet kantautuvat ihmisten korviin, ja tätä kuvataan lyijykynämäisillä viivoilla.

Tämä on mainos:
Untitled Goose GameUntitled Goose Game

Hanhellaan pystyy vaappumaan, juoksemaan, läpyttämään siipiään ja kyyristymään. Tärkein toiminto on kuitenkin mahdollisuus kajauttaa rinnasta kunnon töräys, jolla saa kyläläisten huomion itseensä. Pelaaminen sisältää myös melko paljon hiiviskelyä, joka panee omalla tavallaan ajatukset liikkeelle. Pelaaminen on kautta linjan hyvin intuitiivista eikä missään vaiheessa liian haastavaa.

Grafiikka on tehokasta juuri siksi, että se on niin yksinkertaista. Huomion varastaa kuitenkin ääniraita. Pianon pimputus toimii hienosti pelin leikkisän ja humoristisen tunnelman kanssa, ja pelaajan miettiessä seuraavaa siirtoaan myös musiikki reagoi jännittävään tilanteeseen.

Kuten jo aiemmin mainitsin, Untitled Goose Game ei ole mittava peli, ja loppuun pääsee muutamassa tunnissa. On silti muistettava, että ensimmäisen läpäisyn jälkeen suoritettavaksi aukeaa toissijaisia tehtäviä, ja suorittaa voi halutessaan myös aikarajallisia haasteita. Uudemmalle kierrokselle siis rohkaistaan, mutta siltikään pelikokemus ei kestä järin kauaa.

Tämä on mainos:

Lyhyestä mitastaan huolimatta Untitled Goose Game on tuulahdus raitista ilmaa pelimaailmassa, ja sen parissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. House House on onnistunut luomaan jotain aivan erityistä, ja suurin synti on se, että peli on ohi liian nopeasti.

Untitled Goose GameUntitled Goose GameUntitled Goose GameUntitled Goose Game
HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hurmaava ja tyylikäs, intuitiivinen ja helposti ymmärrettävä, hauskaa koko perheelle, mahtava soundtrack
-
Lyhyt, hyvin vähän uudelleenpeluuarvoa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Untitled Goose Game julkaistaan fyysisenä

Untitled Goose Game julkaistaan fyysisenä

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Untitled Goose Game julkaistiin syyskuussa 2019, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Kehittäjä House House on kertonut, että yhteistyössä iam8bitin ja Skybound...

Vuoden yllättäjät 2019, sijat 15.-11.

Vuoden yllättäjät 2019, sijat 15.-11.

ARTIKKELI. Kirjoittaja Gamereactor

Kuluneen vuoden parhaiden pelien ohella joukkoon mahtui myös runsaasti yllätyksiä. Yllättävä peli tai tapahtuma ei aina välttämättä ollut hyvä juttu, mutta ehdottomasti...Ladataan seuraavaa sisältöä