Suomi
Gamereactor
arviot
Unicorn Overlord

Unicorn Overlord tarjoaa syvällistä taktikointia

Vuoden peli -ehdokas sellaiselle, jonka mieleen on syvällisen taktinen pelaaminen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Unicorn Overlord on taktinen roolipeli, jossa pelaaja aloittaa pienen Liberation Armyn komentajana, joka myöhemmin kasvaa massiiviseksi. Komennettavana on yksiköitä, joissa on yhdestä viiteen taistelijaa. Taistot käydään reaaliajassa maastossa, jossa voi liikkua vapaasti. Unicorn Overlordissa merkitsee joukon koostumus, asemoituminen ja maaston käyttö.

Jokaisella yksiköllä on kuuden ruudun alue: kolme edessä ja kolme takana. Pelin alussa tilaa on vain kahdelle sotilaalle, ja jokaisella yksiköllä on myös oma johtajansa kykyineen. Omat joukot lähetetään matkaan tukikohdasta, ja tavoitteena on voittaa vastapuolen komentaja piirittäen vihollisen päämaja. Pelaaminen on tasapainoilua puolustuksen ja hyökkäyksen kesken.

Unicorn Overlordin taistelut ovat automaattisia, joten se varsinainen pelaaminen on asettaa omat joukot valmiiksi taktiikoineen. Kahden yksikön kohdatessa kentällä, taistelu alkaa. Preview näyttää aina taistelun lopputuloksen, mutta tätä voi manipuloida muuttamalla joukkojen asemoitumista tai hyödyntämällä käyttöesineitä ennen taistelun alkamista.

Tämä on mainos:

Jokaisella hahmoluokalla on omat aktiiviset ja passiiviset kykynsä. Näin joukot vahvistavat toisiaan, ja samalla minimoivat toistensa heikkouksien seurauksia. Taitava strategikko osaakin optimoida oman joukon yhteen toimivaksi. Taistelumekaniikka on erittäin monipuolinen, ja sen oppimisessa menee tovi jos toinenkin. Ja kun homma alkaa sujua, on pelaaminen erittäin koukuttavaa.

Tehtävien välissä on tarjolla avoin maailma tutkittavaksi. Voi kerätä maastosta tarvikkeita lahjoittaen niitä sitten kaupungeille, suorittaa sivutehtäviä, lujittaa henkilöhahmojen keskinäisiä suhteita ja niin edelleen. Kokonaisuus toimii hyvin yhdessä, ja saa pelaajan tuntemaan itsensä komentajaksi. Huonoksi puoleksi voi sanoa sen, että tehtävärakenne muuttuu itseään toistavaksi varsin nopeasti.

Tarinassa Prince Alainin on vapautettava kuningaskunta tyrannisen General Valmoren otteesta. Kenraali on aivopessyt mahtisuvut pahalla taialla, ja liittänyt ne osaksi armotonta Zenoiran Empirea. Prince Alain pystyy perityn sormuksen avulla rikkomaan lumouksen, ja näin Liberation Army kasvaa koossa. Tarina ei siis ole kovinkaan erikoinen, ja valitettavasti tarina kerrotaankin hyvin tutuin elkein.

Ulkoisesti Unicorn Overlord on kaunis katsella. Teknisesti peli rullaa hienosti, ja kaikki näyttää liikkuvalta luonnosviholta. Harmillisesti esitystavan stereotyyppisyys pätee myös ulkoisesti, ja naishahmot ovat seksikkäästi puettuja. Tämä on koomista katseltavaa, ja jostain syystä realismi on haluttu tyystin heittää tässä romukoppaan. Lisäksi pelintekijät suhtautuvat aivan liian kepeästi oman tarinansa seurauksiin. Murhista ja ryöstöistä ei käytännössä rangaista, sillä pelaaja tarvitsee joukkoja armeijaansa. Kaikki oikeutetaan sillä, että he ovat olleet aivopesun alaisia.

Tämä on mainos:

Tarjolla on kaikesta huolimatta tuntikausiksi monipuolista ja syvällisen strategista pelaamista. Iso osa ajasta kuluu valikoissa ja automaattista taistelua katsellessa, joten siihen on syytä varautua. Kun peli oikein otteeseensa kaappaa, saattaa oma sosiaalinen elämä kärsiä. Toistaiseksi kyseessä on ehdokkaani vuoden peliksi 2024.

HQ
Unicorn OverlordUnicorn OverlordUnicorn OverlordUnicorn Overlord
Unicorn OverlordUnicorn OverlordUnicorn OverlordUnicorn Overlord
Unicorn OverlordUnicorn OverlordUnicorn OverlordUnicorn Overlord
Unicorn OverlordUnicorn OverlordUnicorn OverlordUnicorn Overlord
Unicorn OverlordUnicorn OverlordUnicorn OverlordUnicorn Overlord
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Tyydyttävä taktinen pelattavuus, helppo aloittaa, ulkoisesti kuin liikkuva luonnosvihko, paljon sisältöä, teknisesti sujuva
-
Itseään toistava tehtävärakenne, turhan paljon perinteitä ja kliseitä, oma sosiaalinen elämä saattaa kärsiä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä