Suomi
Gamereactor
laitearviot

Ulti-mat Original

Viimeisen päälle mietitty hiirimatto on paljon käänteentekevämpi tuote kuin ilman kokeilua voisi kuvitella.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pc-pelaaminen on vakava asia. Niin vakava, että joskus tiukan Counterstrike-session voittajan saattaa määritellä pelkästään muutaman millin ero tähtäyksessä. Ulti-matin kanssa räiskyttelijä ei voi syyttää tappiosta kuin itseään ja kenties liiallista kofeiinin käyttöä.

HQ

En ole koskaan kiinnittänyt suurempaa huomiota hiirimattoon. Olen niitä ihmisiä, jotka käyttävät ensimmäistä hiiren kylkiäisenä tarjottua mattoa ja tyytyvät lammasmaisesti siihen. Asia muuttui kertaheitolla Ulti-matin myötä.

Ulti-matin strategiset mitat ovat 300 mm x 250 mm x 4 mm, mutta painoa on silti muhkeat 800 grammaa. Matto on jonkin verran suurempi kuin perinteinen hiirimatto, mikä on omiaan niille, jotka pitävät hiiren herkkyyttä hyvin pienenä. Tämä mahdollistaa pelaamisen lisäksi myös tarkemmat graafiset työt. Matto ei silti ole liian iso kuljetettavaksi esimerkiksi kannettavan laukussa.

Ulti-matin suunnittelussa on lähdetty heti uusille linjoille perinteisten muovisten ratkaisujen sijasta. Matto on tehty raudasta ja päällystetty paistinpannuista tutulla teflonilla. Pohja koostuu ohuesta vaahtomuovista, joka pitää maton - tai ennemminkin levyn - varmasti paikallaan kovissakin pelisessioissa. Huomioitavaa on myös maton kestävyys: teflon-päällyste hylkii likaa ja se on helppo pitää puhtaana ja naarmuttomana.

Pelkkä matto tekee pelituntumasta huomattavasti paremman. Hiiren kitka vähenee dramaattisesti teflon-pinnalla, ja varsinkin laserhiiren kanssa käyttö on todella tarkkaa. Ulti-matin kuningasidea ei ole kuitenkaan pelkkä matto. Paketissa tulee mukana "skate-tape" -teippiä, suomennettuna suunnilleen luistoteippiä. Teipinpalat kiinnitetään hiiren pohjaan, ja näin liikekitka pienenee entisestään.

Tämä on mainos:

Suunnittelussa on onnistuttu. Hiiri luistaa matolla sutjakasti, eikä maton käytön jälkeen enää osaa palata takaisin vanhaan. Kaikki muut matot tuntuvat tahmeilta. Luistoteipin kanssa hiiri liikkuu jopa pelkällä puhalluksella, mikä on jo aika älytöntä.

Kaiken kaikkiaan Ulti-mat Original on vakavasti pc-pelaamiseen suhtautuvan pakkohankinta.

Ulti-mat Original
Ulti-mat Original
Tämä on mainos:
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
erittäin liukas pinta, helppo pitää puhtaana, reilun kokoinen
-
pallohiiren käyttäjää (onko heitä vielä?) odottaa myös hiiren hankinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Ulti-mat Original

Ulti-mat Original

LAITEARVIO. Kirjoittaja Heikki Takala

Huippumateriaaleista valmistettu hiirimatto on verraton peliväline jokaiselle pc-pelaajalle. Kokeile jos et usko!Ladataan seuraavaa sisältöä