Suomi
Gamereactor
arviot
Two Point Campus

Two Point Campus

Paluu Two Point Countyyn on totta, ja nyt rakennetaan se unelmien yliopisto Two Point Studiosin simulaatiopelissä Two Point Campus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pääsin viettämään varsin runsaasti aikaa rakentaen hulvattomia yliopistokampuksia ympäri Two Point Countya, ja Two Point Campus onkin varsin fantastinen peli.

HQ

Two Point Hospitalia pelanneet tietävät jo suunnilleen, mitä Two Point Campus tarjoaa. Tällä kertaa sairaalat on korvattu yliopistoilla, mutta muuten ajatus on sama. Tarinassa matkataan ympäri Two Point Countya rakentamassa erityisiin tarpeisiin soveltuvia yliopistokampuksia. Se saattaa tarkoittaa ritareille koulun rakentamista Noblesteadiin, tai ehkä vakoojakoulun pystyyn pistämistä Blundergradiin. Pelaajan on onneksi mahdollisuus lisätä mukaan se oma säväyksensä.

Esimerkiksi Mitton Universityn tehtävä keskittyy robotteihin, sillä historiallinen paikka haluaa lyödä rahoiksi uudella teknologialla. On siis suoritettava joukko haasteita maaliin pääsemiseksi, kuten että mukana on toimiva robotiikkalaboratorio ja riittävästi opettajia. Homman nimi on se, että moinen on tehtävä samalla, kun huomioi monta muutakin asiaa, kuten hygienian, opiskelijoiden onnellisuuden ja arvosanat. Tuloja Two Point Campusissa saa sillä, kun opiskelijat pärjäävät hyvin opinnoissaan, ja sehän ei onnistu ilman oikeanlaisia tiloja ja rentoutumismahdollisuuksia. Ja kun ylimääräistä rahaa kertyy, voi sen käyttää uudenlaisiin kursseihin. Toisin sanoen Mitton University saattaa olla myös hyvä paikkaa kouluttaa velhoja.

Tämä on mainos:
Two Point CampusTwo Point Campus

Erilaisia vaihtoehtoja siis riittää niin, että siitä niin sanotusta normaalista ei tarvitse liikoja välittää. Kurssit itsessään ovat hulvattomia ja kummallisia. Ritareille on rakennettava turnajaiskenttiä, velhoille mikstuuralaboratorioita, keittiöitä kokeille ja tiedelaboratorioita tiedemiehille. Opiskelijat ovat omanlaistaan joukkoa hekin. Mukana on goottia, velhoa, vakoojia, muusikoita, urheilijoita, punkkareita, arkeologeja, kokkeja ja kapinallisia. Kaikenlaisiin mieltymyksiin saa siis vastata, joten rakentaakin saa monipuolisesti.

Omien kampuksiensa sisältöä pääsee todellakin tuunailemaan aina kylmempien seutujen lämmittimistä ruoka-automaattien riittävän määrään saakka. Toki tarvitaan vessoja, käsien puhdistuspaikkoja, roskiksia ja opiskelija-asuntoja. Talonmiehiä kannattaa kouluttaa vartijoiksi, sillä kilpailevat koulut voivat yrittää tehdä ryöstöretkiä. Tekemistä siis riittää, mutta onneksi kaikki pysyy helposti hallittavassa muodossa.

Jos pelaaja ei jaksa pitää kokonaisuutta hallinnassaan, alkavat opiskelijoiden saamat arvosanat ja onnellisuus auttamatta laskea. Tämä taas vaikuttaa kyseisen kampuksen arvostukseen, jolloin aiempaa vähemmän opiskelijoita haluaa osallistua. Ja silloin vähemmän rahaa virtaa sisään. Two Point Campusissa onkin mahdollisuus pysäyttää tai jopa vauhdittaa pelitilannetta. Näin pystyy miettimään hetken, mitä on tekemässä.

Tämä on mainos:
Two Point CampusTwo Point CampusTwo Point Campus
Two Point Campus

Vapaille rakentajille on mukana niin sanottu Sandbox-tila. On kuitenkin ansaittava ainakin yksi tähti kolmesta muutamalla erilaisella kampuksella, ja sitten Sandboxin saa auki. Ja sitten eivät raha ja muut rajoitukset vaivaa yhtä paljoa, joten oman luovuutensa voi vapauttaa täyteen kukoistukseen. Sandboxissa on tarjolla jopa vaikeampi pelitila nimeltä Challenge, jossa on kiinnitettävä enemmän huomiota rahaan ja sen sellaiseen.

Two Point Campus teki kaiken kaikkiaan vaikutuksen. Se ei välttämättä heti tee vaikutusta ulkoisesti, mutta pelin pariin on helppo päästä, ja viihdettä riittää. Peli onnistuu luomaan yliopistolla olemisen tunnelman, ja tässä auttaa radiosta soiva musiikki juontajan kera. Two Point Studios siis tietää, miten luodaan hauska simulaatiopeli. Se oli toisaalta jo tiedossa Two Point Hospitalin perusteella. Vaikuttaakin siltä, että studio aikoo sementoida asemansa tämän lajityypin osaajana.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Simulaatio on monipuolinen ja suoraviivainen, kurssit ovat monipuolisia ja hulvattomia, paljon paikkoja tutkittavaksi, hurmaava taiteellinen tyyli, äänimaailma on viihdyttävä
-
Tuntuu ajoittain liian tutulta, uuden kampuksen aloittaminen on jokseenkin hidasta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Two Point Campus lykkääntyi elokuulle

Two Point Campus lykkääntyi elokuulle

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

SEGA ja Two Point Studios ovat ilmoittaneet, että toukokuulle suunniteltu Two Point Campusin julkaisu ei toteudu, vaan peli julkaistaan vasta elokuussa. Uusi tarkka...Ladataan seuraavaa sisältöä