Suomi
Gamereactor
ennakot
Two Point Campus

Two Point Campus

Unelmien yliopisto rakennetaan Two Point Studion tulevassa simulaatiopelissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kaupunkien ja sen eri laitoksien rakentamiseen ihastuneet simulaatiopelaajat ovat varmasti tietoisia Two Point -sarjasta. Two Point Horpitalissa oli tarkoitus rakentaa monimutkainen ja toimiva sairaala sairauksien hoitamiseksi. Nyt sitten Two Point Studios jättää terveydenhuollon taakseen ja siirtyy etsimään tietoa itseään. 9. elokuuta julkaistava peli Two Point Campus on melkoinen epeli, jossa pääsee rakentamaan oman yliopiston.

HQ

Two Point Campus on suunnittelultaan hyvin samanlainen kuin Two Point Hospital. Käyttöliittymä on hyvinkin yksinkertaiseksi tehty, helppo ymmärtää ja vaivaton käyttää. Ulkoisesti peli on kirkas, värikäs ja hyvinkin yksityiskohtainen. Lähtökohta on toki kummallinen, eikä ota liiaksi paineita todellisuudesta. Opiskelijat voivat ottaa kursseja pelaajan opinahjossa niin tieteessä, gastronomiassa ja vaikka velhoudessa. Riippuen siis siitä, millaisia kursseja on tarjolla.

Tälle pohjalle Two Point Campus haluaa rakentaa. Toisin kuin Two Point Hospitalissa, pelin ideana on miellyttää opiskelijoita ja varmistaa, että he saavat parhaimmat mahdolliset arvosanat. Tämä voi tarkoittaa parempia kirjastotiloja, lisää tilaa ylimääräisille havaintomateriaaleille luokissa ja mahdollistamalla erilaiset vapaa-ajanviettotavat opiskelijoiden viihtymiseksi. On tärkeää priorisoida opiskelijoiden halut korkealle, sillä rahaa tulee kassaan vain menestymällä. Paremmat arvosanat tietävät parempaa mainetta, jolloin lisää opiskelijoita tulee ovista sisään. Näin puolestaan tulee enemmän lukukausimaksuja yliopistolle, joka mahdollistaa uudet laajentumiset ja parannukset.

Tämä on mainos:

Moisen järjestelmän pyörittäminen vaatii tietenkin varsin mittavan ja monimutkaisen simulaation toimiakseen. Sen Two Point Campus vaikuttaa olevan kykenevä tekemään. Riittävä kokeista läpi pääseminen on taattava antamalla opiskelijoille riittävät välineet oppimiseen. Onnellisuus nousee tarjoamalla riittävästi sosiaalisia tiloja ja runsaasti viihdemahdollisuuksia opiskelujen ulkopuolella. Puhtaus ja hygienia ovat tärkeitä, joten niitä varten tarvitaan kylpyhuoneita, suihkuja, roskakoreja ja talonmiehiä. Taloudellisten asioiden ohella nälän taso, henkilökunnan onnellisuus ja ajoittaiset tarkastukset ovat asioita, jotka on syytä huomioida. On siis paljon asioita huolehdittavana, ja kunhan vain muistaa koko ajan olla parantamassa ja laajentamassa toimintoja hoitaen ongelmat pois alta niiden ilmetessä, kaikki sujuu hyvin. Jos taas ei pysy tilanteen tasalla, alkaa homma levitä käsiin nopeasti.

Two Point CampusTwo Point Campus
Two Point CampusTwo Point Campus

Two Point Hospitalin vaikutus on nähtävissä Two Point Campusissa niin ulkoisesti, järjestelmien hoitamisessa kuin hulluttelevassa yleisotteessa. Two Point Studios on tehnyt useita peliliikkeitä, jotta pelaaminen olisi vapauttavaa. Enää ei pelaaja ole sidottuna valmiisiin pohjiin, vaan rakentaa voi juuri sen kokoisen ja näköisen kuin haluaa, ja jopa tuhota ja luoda rakennuksia uudelleen. Lisäksi ympäristön hoitaminen on pelaajan käsissä. Puita voi istuttaa, samoin kukkapenkkejä, penkkejä, oikoreittejä, lähteitä, veistoksia ja niin edelleen. Two Point Studios on luonut kokonaan omat työkalut, jotta yliopiston tuunaus sujuu vaivatta.

Tämä on mainos:

Yliopistohan ei ole mitään ilman opiskelijoita. Kouluttamisen ohella pelaajan vastuulla on, että opiskelijat kasvavat paremmiksi ihmisiksi. On siis järjestettävä sosiaalisia tapahtumia, kuten kerhoja ja opiskelijajärjestöjen tempauksia. Opiskelijoita tulee rohkaista luomaan keskinäisiä suhteita, ja valmistumisen jälkeen pelaaja haluaa entisten opiskelijoiden muistelevan aikoja lämmöllä. Edellä kuvattu on tehtävä lukuvuoden aikana, sillä kesällä on aika laajentua ja parannella paikkoja tarvittaessa varmistaen, että ensi syksynä meno on entistä parempaa.

Two Point Campus
Two Point CampusTwo Point CampusTwo Point CampusTwo Point Campus

Paljon on siis tutkittavaa, ja Two Point Studios tarjoilee lisäksi valikoiman yliopistoja ja rakennuspaikkoja, joista jokaisella on omat erikoisuutensa. Kyseessä voi olla gastronomiaa painottava Piazza Lanatra, jossa perehdytään hyviin ruokiin italialaista maisemaa muistuttavassa paikassa. Toisaalta Freshleigh Meadows on kuin pieni brittiläinen kylä, jossa otetaan rennommin. Molemmissa tapauksissa on tärkeintä huomioida ennen kaikkea opiskelijat, ja luoda mahdollisimman tyydyttävä, jännittävä ja monipuolinen yliopisto, jotta se vetää mahdollisimman paljon opiskelijoita kaikkialta Two Point Countysta. Ja näin todella tapahtuu. Ensimmäisen tiedekurssini opiskelijoista kahdeksan oli gootteja, kaksi punkkaria irokeesikampauksineen ja yksi oli stereotyyppinen tiedenörtti.

Jos siis simulaatiopelit ja erilaisten kokonaisuuksien hallinta on se oma juttu, tarjoaa Two Point Studiosin Two Point Campus mukavan kokemuksen. Pelatun perusteella kokonaisuudesta on tulossa hiottu ja oikealla tavalla yksinkertaistettu teos, jossa on paljon vapautta ja mahdollisuuksia itseilmaisuun yliopistoa luodessa. Tunnelma on kevyt ja opiskelijahuumoria riittää, jossa kuuluttaja ja radiokanavat kertovat omia huomiotaan. Two Point Campusia kannattaa pitää silmällä, kun se elokuussa julkaistaan.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Two Point Campus lykkääntyi elokuulle

Two Point Campus lykkääntyi elokuulle

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

SEGA ja Two Point Studios ovat ilmoittaneet, että toukokuulle suunniteltu Two Point Campusin julkaisu ei toteudu, vaan peli julkaistaan vasta elokuussa. Uusi tarkka...Ladataan seuraavaa sisältöä