Suomi
Gamereactor
laitearviot

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max

Hinnan ja laadun suhteeltaan hyvät, mutta rakenteeltaan hieman lelumaiset langattomat keskivertokuulokkeet

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 tarjoavaa hivenen parannellun version suosituista Gen 600 -kuulokkeista. Ulkonäkö on pysynyt samana, ja on edelleen hyvin lähellä vanhempaa Recon-sarjaa. Turhan loisteliasta ulkoasua ei siis ole luvassa. Ensi katsomalta täysin muovisen tekeleen ulkomuoto ja tuntuma on hivenen kankea ja lelumainen, mutta rakenne on kuitenkin kohtalaisen tukevaa tekoa. Panta on todella jämäkkä ja pitää huolen, etteivät kuulokkeet heilu pelailuun eläytyessä. Varsinkin langattomissa kuulokkeissa tämä voi olla hyväkin juttu, mutta isopäisemmille pelaajille puristava panta saattaa aiheuttaa ahdistusta. Painoa on hieman alle 300 g, ja pannassa on hyvä nahkamainen pehmuste, jonka ansiosta luurit ovat jämäkkyydestään huolimatta mukavat päässä läpi pidemmänkin pelituokion.

Kuulokeosien verkkopehmusteet ovat mukavan tuntuiset, hyvin hengittävät ja istuvat tukevasti korvan ympärille. Suunnittelussa on otettu huomioon myös lasien käyttö ja kuulokkeet ovatkin mukavat myös silmälasit päässä pelatessa. Ulkopuolista melua pääsee kuitenkin melko paljon läpi, joten perheen tai naapureiden mekastukselta Stealth 600 Gen 2 ei tarjoa pakokeinoa. Kuulokeosien nivel, jonka avulla kuulokeosan saa käännettyä sivulle, on myös tukeva ja kestävä pyörien sulavasti.

Tuotteen käyttöönotto on mieltä ylentävän vaivatonta: USB-tikku kiinni konsolin ohjainporttiin ja virta päälle. Kuulokkeet ovat jo suoraan paketista otettuna paritettu tikkuun, eikä mitään ylimääräisiä säätöjä tarvita. Jos yhteys jostain syystä katkeaa, saa ne toki myös paritettua tikkuun uudelleen. Lataus tapahtuu USB-C-kaapelilla, ja yhdellä latauksella saa noin 15 tuntia peliaikaa. Mitään koriste-LEDejä ei ole, ja ulkonäkö on muutenkin hillitty. Ainoastaan pieni valo kertoo kuulokkeiden tilan.

Tämä on mainos:

Äänenlaatu on hyvä. Kuulokkeissa on 50 mm kaiutinelementit 20 Hz - 20 kHz taajuusvasteella ja neodyymimagneeteilla. Niin musiikit kuin peliäänetkin kuuluvat kirkkaasti ja selkeästi lähes kaikilla taajuuksilla. Aivan matalimmat äänet jäävät kuitenkin hieman vajaiksi, ja varsinkin musiikin kuuntelussa bassoon jää parantamisen varaa. Pelatessa äänenlaatu kuitenkin täyttää ja ylittää kaikki odotukset. Äänet eivät myöskään missään vaiheessa kokeilua säröilleet tai vääristyneet äänenvoimakkuudesta huolimatta.

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max

Mikrofonin laatu on hintaan nähden loistava. Ääni pysyy todella selkeänä ja mikki onnistuu suodattamaan kiitettävän osan ulkopuolisesta hälinästä. Mikrofonin kääntäminen yläasentoon toimii katkaisimena, joka mykistää mikrofonin. Ideana tämä on oikein hyvä, mutta porrastettu ja kankea kääntäminen tuntuu epämukavalta. Se saa toivomaan, että mikrofonin vaimentamiselle olisi oma nappinsa, jotta asentoa voisi säädellä vapaasti.

Kuulokkeiden ja mikrofonin äänenvoimakkuuden säätö tapahtuu vasemman korvan takana olevista rullista, joiden sijoittelu aiheuttaa ajoittaista turhautumista, kun päätä vaikkapa selkänojaan nojatessa äänen voimakkuus pyörähtääkin nollaan. Lisäksi mikrofonin ja kuulokkeiden voimakkuuksien säädöt sijaitsevat vierekkäin, mikä aiheuttaa sokkona rullaillessa helposti sekaannusta. Äänenvoimakkuuksien säätöjen ja virtanapin lisäksi pohjassa on nappi, josta saa vaihdettua muutaman erilaisen ennalta määrätyn ääniasetuksen välillä. Muuten mitään muokkausmahdollisuuksia ei ole.

Tämä on mainos:

Kuulokkeissa on lisäksi Turtle Beachin oma kilpailulliseen pelaamiseen suunnattu Superhuman hearing -äänitila, joka vahvistaa muun muassa askeleiden voimakkuutta ja auttaa havaitsemaan vihollisten ääniä. Gen 2 on tehty uusinta konsolisukupolvea ajatellen, ja tukee Playstation 5:n Sony 3D -ääniteknologiaa, mutta ovat kuitenkin todella pätevät myös Playstation 4:lle.

Kaiken kaikkiaan Stealth 600 Gen 2 ovat noin 100 euron hintaansa nähden hyvinkin laadukkaat ja mukavat kuulokkeet kelvollisella akunkestolla. Ulkomuoto ja yhteensopivuuden rajallisuus kuitenkin jäävät hivenen harmittamaan.

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Todella jämäkät ja tukevat päässä, hyvä akunkesto, nopea ja helppo ottaa käyttöön, mikrofoni, todella pieni viive
-
Ulkomuoto ja tuntuma, äänenvoimakkuuden säätörullien sijainti, mikrofonin rajattu liike ja tuntuma
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä