Suomi
Gamereactor
laitearviot

Turtle Beach REACT-R Controller hoitaa hommansa takanappien kera

Halpaan hintaansa nähden todella erinomainen ja viimeisen päälle tyylikäs ohjain kahdella ohjelmoitavalla takanapilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Turtle Beach tuo uusimman REACT-R:n myötä markkinoille todella loistavan halvemman ohjaimen, johon on saatu hintalappuun nähden erinomainen laatu ja jopa joitain niin sanotun Pro-ohjaimen ominaisuuksia. REACT-R ylittää hintaluokkansa odotukset joka osa-alueella ja kerää vielä lisäpisteet ulkonäöstä. Ohjain on saatavilla viitenä eri värinä, joista erityisesti Nebula- ja Pixel-kuosit ovat aivan siellä tyylikkäimpien Xbox-ohjainten joukossa.

Kapula istuu käteen vallan hyvin. Sivuilla on karhennukset parantamaan pitoa ja myös liipasimissa, tateissa ja olkanäppäimissä on pientä rosoisuutta otetta varmistamaan. Vaikka karhennukset ovatkin vain muovia on tuntuma silti hyvä, eikä ote lipsunut missään vaiheessa testausta. Koko ja nappuloiden asettelu on todella lähellä Xboxin alkuperäistä ohjainta, joskin REACT-R on huomattavasti kevyempi (210 g). Keveydestään huolimatta ohjain ei kuitenkaan tunnu heiveröiseltä, eikä mikään kieli helposti särkyvästä halpistuotteesta.

Myös itse toiminnassa Turtle Beach osuu uudella kapulallaan maaliin. Tatit ovat sopivan jämerät ja reagoivat hyvin ja tasaisesti koko liikealueellaan. Niiden painallustuntuma on myös miellyttävä ja aiheuttaa selkeän ja tyydyttävän klikkauksen pohjaan osuessaan. A-, B-, X- ja Y-nappulat ovat hyvin samantuntuiset kuin Xboksin perusohjaimessa ajaen asiansa mainiosti. Karhennetut liipaisimet ja olkanäppäimet ovat niin ikään miellyttävän tuntuiset ja niissä on hyvä vaste, vaikkeivat ne mitään päätähuimaavaa laatua olekkaan. Ristiohjain on jokseenkin pehmeä ja viistopainallukset eivät onnistu aivan niin tarkasti kuin markkinoiden parhailla ristiohjaimilla, mutta tämäkin on pieni vika, joka on helppo antaa anteeksi hintalappua muistellessa.

Ristiohjain toimittaa virkaa myös kuulokkeiden säätelyssä. Perusnäppäimien lisäksi REACT-R:ssa on kolme ylimääräistä nappia kuulokkeiden ohjailuun; yksi vaimentaa kätevästi mikrofonin, toinen kytkee TB:n oman Superhuman hearing -tilan päälle ja kolmas vaihtaa ristiohjaimen toissijaiseen tehtäväänsä, jolloin sillä pystyy säätämään kuulokkeiden äänenvoimakkuutta ja vaihtamaan chat-tilaa.

Tämä on mainos:

Viimeisenä mainittua nappulaa tuplaklikkaamalla pääsee myös ohjelmoimaan ylimääräiset takanapit. Ohjelmoitavat takanamiskat ovat loistavat ja yltävät huomattavasti kalliimpienkin ohjainten tasolle. Tämä kriittinen Pro-ominaisuus on ilahduttava löytö näin halvassa ohjaimessa. Takanappien ohjelmointi on myös vaivatonta ja onnistuu nopeasti vaikka lennosta. Ensin tuplaklikataan ohjelmointinappia, sitten takanappulaa ja lopuksi nappia, joka sinne halutaan ohjelmoida. Tämän jälkeen ohjain siirtyy automaattisesti takaisin normaalitilaan ja prosessin voi toistaa toiselle takanamiskalle. Ohjaimen ylimääräiset äänisäädöt ja kyky tuoda Superhuman hearing mihin tahansa langallisiin kuulokkeisiin on mainio lisä ja kohottaa vielä entisestään hinta-laatu-suhdetta. Kyseessähän on siis TB:n oma taajuusprofiili, joka vahvistaa suoritukselle kriittisiä ääniä, kuten askeleita ja tarjoaa näin pikkuruisen edun varsinkin kilpailullisissa räiskintäpeleissä. Sen ja kahden ohjelmoitavan takanapin lisäksi muita Pro-ominaisuuksia ei ole, joten jos esimerkiksi liipaisinten liikelaajuutta haluaa vähentää, tarvitsee sijoittaa kalliimpaan Pro-ohjaimeen. Halpaan hintaansa nähden REACT-R sisältää kuitenkin kiitettävästi ominaisuuksia ja vieläpä laadukkaalla toteutuksella.

Ohjaimessa on 3,5 mm audioliitäntä, johon kuulokkeet saa kytkettyä. REACT-R toimii ainoastaan johdolla kytkettynä ja mukana tulee 2,5-metrinen USB-C-johto. Sen pituus varmasti riittää valtaosalle pelaajista, mutta mikään ei toki estä hommaamasta itse pidempää vaihtokappaletta.

REACT-R yllättää kaikin puolin positiivisesti. Kyseessä on kenties paras 35 euron ohjain, mitä markkinoilla on. Halpa hinta näkyy ainoastaan kumisten/silikonisten karhennusten puutteessa ja ristiohjaimen keskinkertaisuudessa. Aivan huipputasolle ohjain ei ulkonäköään lukuunottamatta yllä, mutta hintansa tason se kuitenkin ylittää kirkkaasti. Tiukemmalla budjetilla pelaaville kyseessä on siis kerrassaan loistava vaihtoehto.

Turtle Beach REACT-R Controller hoitaa hommansa takanappien keraTurtle Beach REACT-R Controller hoitaa hommansa takanappien keraTurtle Beach REACT-R Controller hoitaa hommansa takanappien kera
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Lähes kaikki toiminnalliset ominaisuudet ovat hyvät, tyylikäs kuin mikä, huikea hinta-laatu-suhde, Superhuman hearingin saa mille tahansa langallisille kuulokkeille
-
Keskinkertainen ristiohjain
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä