Suomi
Gamereactor
laitearviot

Turtle Beach Ear Force PX5

Tutle Beachin Ear Force PX5 -kuulokkeet lupaavat paljon. Luureista löytyy runsaasti muokkausmahdollisuuksia ja ne taipuvat jopa 7.1.-kanavaiseen äänentoistoon. Lupaukset eivät jää tyhjiksi, sillä nämä todellakin ovat laatukuulokkeet vaativaan käyttöön.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

PX5-kuulokkeet vakuuttavat heti kättelyssä. Tyylikkään mustat kuulokkeet näyttävät hyvältä ja tuntuvat käsissä jämäköiltä. Kupit istuvat korvien päälle hyvin, eivätkä ne paina korvia. Niinpä luurien kanssa pelaa mielellään vaikka vähän pitempiäkin pelisessioita. Täysin langattomat kuulokkeet tuovat vapautta pelaajan liikkumiseen, eikä pelatessa tarvitse myöskään huolehtia siitä, että joku kompastuisi olohuoneen lattian poikki vedettyyn johtoon.

HQ

Kuulokkeiden varsinainen valttikortti piilee kuitenkin niiden muokattavuudessa. Luureista löytyy aluksi kahdeksan erilaista perusasetusta, joista jokainen käsittelee ääntä hieman eri tavalla. Perusasetuksista löytyvät perinteiset basson, keskiäänten ja diskanttien korostukset, jotka toimivat niin kuin niiden kuuluukin toimia. Mukana on myös erikoisempia asetuksia, joita voi hyödyntää tiettyjä pelejä pelatessa. Yksi työntää ääniä kauemmas korvista, jolloin eri äänten suuntien ja etäisyyksien hahmottaminen helpottuu. Toisaalta esimerkiksi askelten ääntä korostava asetus tarjoaa hyvän edun moninpeleihin. Vastustajien liikkeitä on huomattavasti helpompi seurata, kun heidän askeltensa rapina kuuluu selvästi.

Turtle Beach Ear Force PX5

Perusasetuksista löytyy siis kattava valikoima erilaisia äänivaihtoehtoja, mutta vaihtoehdot eivät lopu siihen. Netin kautta voi ladata ilmaiseksi tiettyihin peleihin räätälöityjä asetuksia, mutta tällä hetkellä valikoimasta löytyy ainoastaan Ace Combat: Assault Horizon ja Battlefield 3. Ainakin kuulokkeilla testatussa Ace Combatissa pelaamiseen tuli kertaheitolla lisää potkua, sillä asetukset korostivat miellyttävästi alataajuuksia. Erilaiset räjähdykset tutisuttivat tärykalvoja, mutta ääni ei kuitenkaan puuroutunut missään vaiheessa. Lisäksi helikopterien hyrräys kuulosti mukavan repivältä. Toivottavasti näitä valmisasetuksia nähdään jatkossa paljon enemmän, sillä ne muuttavat todella paljon pelikokemusta. Tiettyjä pelejä varten räätälöidyillä asetuksilla voidaan korostaa tiettyjä ääniä ja taajuuksia juuri sopivasti, jotta niiden äänimaailmat pääsevät oikeuksiinsa.

Valmiiksi pureskeltuihin ääniasetuksiin ei kuitenkaan tarvitse tyytyä. Valmistajan sivulta voi ladata ilmaisohjelman, jolla pääsee rakentelemaan omia äänimaisemia. Säätövaraa ja -mahdollisuuksia löytyy runsaasti, joten jos aikaa ja tahtoa löytyy, saa kuulokkeisiin varmasti juuri sellaiset säädöt kuin itse haluaa.

Tämä on mainos:
Turtle Beach Ear Force PX5

Äänenlaatu on muutenkin erittäin hyvä. Ääni on tasapainoinen ja selkeä, eikä ylimääräisiä korostuksia ollut havaittavissa. Niinpä kuulokkeet soveltuvat erinomaisesti myös musiikin kuunteluun tai elokuvien katseluun. Ne tukevat myös 5.1- ja 7.1-kanavaista äänentoistoa ja elokuvia katsellessa tuntuu välillä siltä kuin todella istuisi elokuvateatterissa. Myös kavereiden puhe mikkien välityksellä kuuluu selvästi, ja sekin ominaisuuksia pystyy tarvittaessa säätämään.

Muutoin loistavasta paketista löytyy kuitenkin harmittava piirre: kuulokkeet ottavat välillä turhan helposti häiriöitä muista laitteista. Itse huomasin tämän, kun pyykinpesukone aiheutti signaaliin virheitä ja tuloksena oli ilkeästi rätisevä ääni. Asian sai korjattua sulkemalla kylpyhuoneen oven, jolloin myös häiriöäänet hävisivät. Sen koommin en häiriöihin enää törmännyt. Kuulokkeiden hankkimista harkitsevien kannattaa kuitenkin pitää asia mielessä, sillä runsas sähköelektroniikan määrä lähiympäristössä saattaa vaikuttaa luurien toimitaan.

Kokonaisuutena PX5-kuulokkeet ovat silti laatutyötä. Monipuoliset muokkausmahdollisuudet, langattomuus ja erittäin hyvä äänenlaatu tekevät niistä parhaat kuulokkeet, mitä tähän mennessä olen käsiini saanut. Tämä näkyy kyllä myös hinnassa, sillä kuulokkeiden vähittäismyyntihinta huitelee keskimäärin siinä 250 euron hujakoilla.

Tämä on mainos:
Turtle Beach Ear Force PX5Turtle Beach Ear Force PX5
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erittäin hyvä äänenlaatu, ääniasetuksia joka tilanteeseen, langattomuus...
-
...mutta signaali voi saada häiriöitä muista laitteista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Turtle Beach Ear Force PX5

Turtle Beach Ear Force PX5

LAITEARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Tutle Beachin Ear Force PX5 -kuulokkeet lupaavat paljon. Luureista löytyy runsaasti muokkausmahdollisuuksia ja ne taipuvat jopa 7.1.-kanavaiseen äänentoistoon. Lupaukset eivät jää tyhjiksi, sillä nämä todellakin ovat laatukuulokkeet vaativaan käyttöön.Ladataan seuraavaa sisältöä