Suomi
Gamereactor
uutiset
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Tšernobylin varjossa

Yksityiskohtia Clear Skysta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pari vuotta sitten julkaistun S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobylin prologista S.T.A.L.K.E.R.: Clear Skysta on paljastettu uutta tietoa. Pelin fiktiivinen tarina käynnistyy Tšernobylin ydinonnettomuudesta, joka muuttaa ympäröivät alueet sotatantereeksi. Keskellä eri ryhmittymien valtataistelua ja mutantteja kuhisevia maisemia pelaajan roolihahmoksi lankeaa palkkasoturi Scar. Tehtävänä on pysyä hengissä ja valita itselleen puoli, jolla on parhaat mahdollisuudet pärjätä. Tapahtumat etenevät simuloidusti tekoälyn ohjaamana, eikä taistelujen lopputulosta ole valmiiksi käsikirjoitettu muuten kuin tarinan lopun osalta.

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Räiskintäpelijuuristaan huolimatta Clear Sky ei koostu pelkästään toiminnasta, vaan mukana on myös jonkinlaisia roolipelielementtejä. Valtavassa pelimaailmassa voi edetä joko pääjuonen mukana tai sivutehtäviä suorittaen. Pelin kulkuun vaikuttavien valintojen lisäksi varusteita ja aseita on mahdollista parannella ja korjata. Mikäli ominaisuudet on saatu tasapainotettua, peli voi hyvinkin muodostua kulttihitiksi pelimarkkinoita hallitsevien suoraviivaisempien toimintapelien rinnalla.

Tekijät pyrkivät täydentämään kokonaisuutta panostamalla teknisiin yksityiskohtiin. Grafiikka tukee viimeisintä huutoa olevia DirectX 10 -tehosteita, mutta toki pelin luvataan toimivan vanhemmallakin koneella. Lisäksi pakettiin on ympätty entistä kattavammat nettipeliominaisuudet, joihin kuuluu useita pelimuotoja maksimissaan 32 pelaajalle. Toivoa sopii, että uudistusten ohella Shadow of Chernobylin lukuisat ohjelmointivirheetkin on paikattu. Clear Sky ilmestyy pc:lle elokuussa.

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
S.T.A.L.K.E.R.: Clear SkyScore

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

ARVIO. Kirjoittaja Jukka Moilanen

Clear Skyssa palataan S.T.A.L.K.E.R.in erikoisille räiskintäapajille apajille niin hyvässä kuin pahassakin.Ladataan seuraavaa sisältöä