Suomi
Gamereactor
laitearviot

Trust GXT 32s Gaming Mouse

Trust on ollut tähän asti vähemmän tunnettu merkki suomalaisilla laitemarkkinoilla, mutta se kuuluu muualla Euroopassa alan kauppojen vakiovalikoimiin. GXT 32s on yksi Trustin kohtuuhintaisista pelihiiristä, joka tarjoaa ohjelmoitavuutta ja tarkkuutta ilman että siitä tarvitsee maksaa itseään kipeäksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

GXT 32s on ulkoasultaan asiaankuuluvan aggressiivinen, ja ehkä jopa jokseenkin retrohenkinen räpylämäisellä muodollaan ja punaisilla vauhtiraidoillaan. Sen ergonomiassa ei tästä huolimatta ole valittamista, ja symmetrisenä se sopii yhtä hyvin niin vasen- kuin oikeakätisillekin. Aivan pienimmille käsille en tätä hiirtä kuitenkaan suosittelisi, koska sen mittasuhteissa ei ole mitään minimalistista. Hiiren pinta on liukasta, sileää muovia, joka antaa siitä "elintasohiiriin" tottuneelle hieman halvan vaikutelman, ja sen lisänapit ovat helisevää sorttia, mutta varsinaiseen toimintaan tämä ei vaikuta. Kyljissä olevat kumipinnat estävät laitetta lentämästä kädestä kesken matsin. Erilaiseen käsituntumaan oppii parissa päivässä, kuten aina uusien hiirten kanssa.

Trust GXT 32s Gaming Mouse

GXT 32s tarjoaa sen mitä tällaiselta perustason pelihiireltä yleensä vaaditaankin. Kolme tarkkuustilaa (800, 1600 ja 2400 dpi) sekä neljä ohjelmoitavaa nappia, joiden erilaiset komentoprofiilit voi tallentaa suoraan hiiren omaan muistiin, joskin tämä vaatii mukana toimitetun ohjelmiston käyttämistä. Profiileja voi tarpeen mukaan vaihtaa lennosta, kuten voi myös hiiren tarkkuutta.

Tähän jälkimmäiseen tarkoitettu dpi-nappi on tosin hieman harmillisessa paikassa, jossa sitä tulee etenkin alussa paineltua vahingossa tuon tuostakin. Tällöin esimerkiksi tarkka-ampumisesta tulee hetkellisesti melkoista kreisikomediaa. Lisänappien asettelu ei muutenkaan sovellu nopeaa "pianonsoittoa" vaativiin pelitilanteisiin, joten niihin kannattaa sitoa maltillisempiin hetkiin soveltuvia toimintoja.

Tämä on mainos:
Trust GXT 32s Gaming Mouse

Itse ihastuin GXT 32s:n mekaanisen jämäkkään rullaan, joka on paitsi mukavan leveä, myös selkeä askeleissaan. Käytän yleensä kalliimpaa hiirtä, jonka rulla sallii muun muassa askelvälin säätämisen löysästä jäykempään, mutta säädöistä huolimatta päädyn yleensä holtittomaan rullailuun, joka puolestaan johtaa pelitilanteisiin jossa hahmon kädessä on sinko lähitaistelussa ja lapio silloin kun pitäisi vyöryttää vihollisen asemia. Trustin hiiren kanssa näin ei ole käynyt vielä kertaakaan. Rullassa on myös moderniin tapaan tarjolla mahdollisuus klikkaille vasempaan ja oikeaan.

Kaikenkaikkiaan Trust GXT 32s Gaming Mouse on erittäin varteenotettava vaihtoehto hintatietoisen harrastajan pelihiireksi. Se ei ole ulkoasultaan ja muotoilultaan niin hiottu kuin kalliimmat kilpailijansa, mutta teknisesti se on täysin tehtäviensä tasalla, ja suositeltava ostos 28 euron hintaansa nähden.

Trust GXT 32s Gaming MouseTrust GXT 32s Gaming Mouse
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Jäykkä ja jämäkkä rulla, hinta/laatu kohdallaan.
-
Muovisen oloinen, nappiergonomiassa puutteita.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä