Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
True Detective: Night Country

True Detective: Night Country, 4. kausi onnistuu

True Detectiven neljäs kausi on jakanut niin kansaa kuin kriitikoitakin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

True Detective on kummallinen, sillä sarjalla on ollut korkeita korkeuksia ja alimpia alhoja. Ensimmäinen kausi oli sitä parasta, ja toinen kausi oli niin suuri pettymys, että kolmatta kautta saatiin odottaa neljä vuotta. Kolmannesta kaudesta kului taas viisi vuotta, ja luovassa päässäkin tehtiin aika isoja muutoksia. Kaikki kuusi jaksoa neljättä kautta on nyt saatu katsottaviksi.

Lukuun ottamatta pieniä mokia siellä ja täällä sekä kehnoa avausta kaudelle, neljäs kausi on hyvin rakennettu ja vankalla laadulla tehtyä True Detectiveä. Se ei ehkä kuitenkaan saavuta ensimmäisen kauden korkeuksia.

Tarina sijoittuu kylmään Alaskaan kaamoksen keskelle. Raskas teollisuus tuottaa työpaikkoja, mutta samalla myrkyttää vesivarannot. Ennisin pitäjässä ovat sitten päähenkilöt. He ovat periaatteellinen Liz Danvers (Jodie Foster, ja seurana on Evangeline Navarro (Kali Reis). Yhdessä he jatkavat sitä, mihin ensimmäisellä kaudella Matthew McConaughey ja Woody Harrelson jäivät. Tapahtuu murha, joka onkin isompi juttu kuin miltä aluksi näyttää. Vallankumouksellista kerrontaa ei ole luvassa, mutta katsojan mielenkiinto onnistutaan pitämään yllä. Mukana on taidolla sisään leivottuja yliluonnollisia elementtejä. Lisäksi heränneisiin kysymyksiin ei vastata heti, ja näin luodaan tihentyvää jännitystä.

Tämä on mainos:

Näyttelijäsuoritukset ovat hyviä, ja erityisesti Fosterin henkilöhahmosta kuoriutuu muutakin kuin pelkkä karikatyyri. Lavasteet, valitut laulut ja tunnelma ovat kaikki kohdallaan. Vain ajoittain huonosti tehdyt tietokoneanimaatiot pistävät silmään.

Kuusi jaksoa on hieman liian lyhyt aika punomaan kaikkia kiinnostavia lankoja tyydyttävästi yhteen, ja ratkaisu tuntuu siksi hieman ohuelta. Night Country olisi kaivannut ainakin kaksi jaksoa lisää kauteensa.

True Detective: Night CountryTrue Detective: Night CountryTrue Detective: Night Country
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä