Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
True Detective: Night Country

True Detective: Night Country, 4. kauden ensimmäinen jakso alkaa jokseenkin hyvällä meiningillä

Jodie Foster ja Kali Reis tähdittävät, ja alku on hyvä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

True Detectiven ensimmäinen kausi oli sitä parasta televisioviihdettä aikoihin. Se polkaisi käyntiin Nic Pizzolatton uran, ja kohosi HBO:n isoimpien hittien joukkoon. Toinen kausi olikin sitten pettymys kaikin tavoin nimekkäästä näyttelijäkaartista huolimatta. Seurasi tahdin hidastaminen, ja kymmenessä vuodessa onkin saatu vain kolme kautta True Detectivea.

Neljäs kausi on alkanut nimellä Night Country, ja ainakin ensimmäisen jakson perusteella mieleen tulee rakenteensa osalta Twin Peaks. Jodie Foster esittää Liz Danversia, joka työskentelee tutkijana Alaskan Ennisissä. Pimeää on yli kaksi kuukautta vuodesta. Kaamos on alkamassa, kun mysteeri ilmaantuu. Tusinan verran tiedemiehiä katoaa yksityisestä tutkimuslaitoksesta. Liz yhdessä entisen kumppaninsa Navarron kanssa aloittavat tutkinnan. Yliluonnollista tuntumaa on läsnä heti ensimmäisessä jaksossa, ja kaupungin moraalinen menneisyys näyttää arveluttavalta.

Lähtökohta on vankasti muotoiltu. True Detective pitää yhden kaupungin keskiössä, ja onneksi mysteeriä ja herääviä kysymyksiä on riittävästi pitämään katsoja kiinnostuneena. Näyttelijät tekevät hekin hyvää työtä, joskaan eivät yhtä hyvää kuin Woody Harrelson ja Matthew McConaughey. Alaska on niin ikään hyvä paikka riipivälle ja masentavalle paikalle kertoa tarinaa. Kuvaus on tehty hyvin, ja musiikki sopii tilanteeseen. Pääasiassa palikat ovat kohdallaan, mutta mukana on myös osia, jotka eivät oikein istu kokonaisuuteen.

Tämä on mainos:

Toistaiseksi sarja kaipaakin lisää panostusta tunnelmaan. Toivonkin, että sarjan edetessä juuri tähän panostetaan. Se keskeinen tarina on jo asetettu ensimmäisellä jaksolla paikoilleen.

True Detective aloittaa siis vahvasti neljännen kautensa. Homma on toiminut aiemmin, ja toimii nytkin. Jää nähtäväksi, riittääkö veto loppuun saakka.

True Detective: Night CountryTrue Detective: Night Country
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä