Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Transformers: The Last Knight

Transformers: The Last Knight

Robotteja, ritareita, salaista historiaa ja älyvapaata Michael Bay -toimintaa; siitä on Transformersin uusin(kin) jatko-osa tehty.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jos sanoisin, että uusi Transformers-leffa on sekamelska, yllättyisikö kukaan? No se on: vaikka kuinka haluaisin sen olevan parempi kuin koko moniosainen sarja yleensä, on vaikea The Last Knightistä löytää jotain positiivista, joka muuttaisi asenteita kohti robottien valkokangassekoilua. Sanotaan nyt kuitenkin niin, että The Last Knight on aavistuksen loogisemmin etenevä kuin sarjan osat keskimäärin. Silti se on koomisen huono elokuva.

HQ

Transformers: The Last Knightin juoni revitään Kuningas Arthurin mytologiasta ja salaisesta historiasta, jossa Cybertronin robot ovat totta kai olleet mukana maailman merkittävissä konflikteissa taustaverhojen takana. Idea ei ole ole huono, mutta harmillisesti toteutus on. Ritarirobot ja lohikäärmeet sekä koko hoidon pääpahis jäävät auttamattoman alikehitetyiksi ja vaille persoonallisuutta. Mikä kuitenkin pahinta, se viihdyttävin osuus eli jättirobojen yhteenottaminen ja toimintakohtaukset ylipäätänsä ovat kuraa. Lähes jokainen räiskintäosuus on sekavaa kameranheilutusta, eikä isommissa taisteluissa ole mitään tolkkua. Niillä ei ole selkeää suuntaa, rytmiä tai edes uhkaa. Ammuksia lentelee ympäriinsä, joka puolella räjähtelee, mutta samalla hahmot patsastelevat missä sattuu, eikä vihollisia välttämättä edes näy missään.

Hahmojenkin kannalta jatketaan tuskallisesti vanhaa linjaa. Nimikkohahmojen osuudet jäävät vähiin ja ihmishahmot noudattavat tuttua kaavaa. Mark Wahlberg jatkaa pahvisena keksijänä, kun taas naispääosaan on napattu uusi Megan Fox -klooni, joka toistaa tismalleen saman "hahmon", mikä on nähty jokaikisessä Transformersissa. Elokuva tosin yrittää epätoivoisesti vakuutella, ettei se ole seksistinen tekemällä Laura Haddockin esittämästä Viviane Wemblystä englannin kirjallisuuden ja historian professorin, hevospoolon pelaajan ja itse Merlinin viimeisen jälkeläisen ja Ritarikunnan salaisuuksien perijän. Hyvä yritys, mutta uskottavuus on nolla. Onneksi sentään yhtä karmivaksi ei vajota kuin Age of Extictionissa.

On kovin surullista, että jopa Optimus Primen ikoninen ääninäyttelijä Peter Cullen kuulostaa jo totaalisen väsyneeltä hommaansa. Muutenkin autobotien hahmot eivät tee mitään vaikutusta ja ovat yhtä kiinnostavia kuin TV:n automainokset (mitä ne oikeastaan ovatkin). Se ainoa valonpilkahdus on Sir Anthony Hopkins, joka huseeraa omalaatuisena salaseuran vartijana. Eipä hänen perussuorituksensa kuitenkaan pelasta siltä faktalta, ettei hahmoihin saa minkäänlaista otetta saati sitten välitä, mitä heille tapahtuu.

Lopputulema Transformers: The Last Knightin kanssa on masentava. Se on karsean ylipitkä ja vailla mitään jännityselementtiä. Olevinaan iso juonikuvio Optimus Primen kääntymisestä pahisten puolelle on niin naurettavan pinnallinen ja ennalta-arvattava, että oikeasti toivoin hahmon viimein ottavan sen kohtalokkaan kuolemaniskun kuin animoidussa Transformers: The Animated Moviessa aikanaan. Ainoan positiviivisen maininnan The Last Knight saa ulkoasustaan, mitä tulee maisemiin ja hitaampiin kohtauksiin. Teknisesti leffa voisi olla edes jotenkin katsottava ellei kaikki valuisi viemäriin, kun ruudulla alkaa oikeasti tapahtumaan tai hahmot avaavat suunsa. Älä siis tuhlaa 2,5 tuntia tämän robottipökäleen kanssa. Jos olet jostain syystä sarjan fani niin mieti hyvä ihminen valintojasi ja avarra elokuvakokemuksiasi. Parempia sci-fi- ja toimintaleffoja löytyy kyllä.

Tämä on mainos:
Transformers: The Last Knight
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Transformers: The Last Knight

Transformers: The Last Knight

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Robotteja, ritareita, salaista historiaa ja älyvapaata Michael Bay -toimintaa; siitä on Transformersin uusin(kin) jatko-osa tehty.Ladataan seuraavaa sisältöä