Suomi
Gamereactor
arviot
Transformers: Battlegrounds

Transformers: Battlegrounds

Nyt taistellaan Megatronia ja decepticoneja vastaan nuoremmalle yleisölle suunnatussa strategianaksussa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Jokin aika sitten Transformers-pelit olivat varsin tavallinen näky, sillä niitä julkaistiin ohjaaja Michael Bayn elokuvien vanavedessä. Sitten pelitulva loppui. Nyt palataan astialle, ja Transformers: Battlegrounds tarjoaa strategiapelaamista nuoremmalle yleisölle. Toisin sanoen mukana ei ole myöskään varttuneemmalle väelle tarkoitettuja teemoja.

Transformers: BattlegroundsTransformers: Battlegrounds

Transformers: Battlegrounds on strategiapeli, joka laittaa ohjastamaan autobotteja kartalla. Matkan varrella tuhotaan toki decepticonit. Megatron joukkoineen lähestyy All Sparkin sijaintia, ja se on toki estettävä. Tarinan kuluessa liikutaan erilaisissa paikoissa, tavataan uusia autobotteja ja tapellaan vuoropohjaisesti decepticon-pomojen kanssa.

Tämä on mainos:

Pelimekaniikka on helppo oppia, sillä Transformers: Battlegrounds pitää asiat yksinkertaisina. Jokaisella hahmolla on kolme latausta, jotka on jaettu liikkumiseen ja hyökkäämiseen. Yhdellä latauksella voi liikkua vain tietyn matkan, joten yhdellä vuorolla pääsee etenemään vain tietyn matkan. Perusliike maksaa yhden latauksen, kun taas voimakkaat erikoisiskut nielevät yleensä kaikki kolme latausta kerralla. Joka tapauksessa yhdellä vuorolla voi hyökätä yhdellä hahmolla vain kerran.

Transformers: Battlegrounds

Kaikki pelattavat autobotit on jaettu kolmeen erilaiseen luokkaan: Scout, Brawler ja Support. Scout-luokassa on muun muassa Bumblebee. Liikkumista on paljon, ja kauemmas pääsee joka vuorolla. Samalla vahinkoa otetaan enemmän. Brawler-luokassa on muun muassa Optimus Prime. Kyseessä on käytännössä tankki, joka liikkuu hitaasti kestäen kuitenkin paljon vahinkoa. Support-luokassa on muun muassa Arcee. Support on ainoa hahmoluokka, joka pystyy parantamaan. Ne ovat tehokkaita taistelijoita, mutta tarvitsevat silti muiden suojaa.

Transformers: Battlegrounds käskee yleensä liikkumaan tiimillä alueen halki. Matkan aikana kohdataan toki pahiksia, ja lopuksi tavataan hieman enemmän pään vaivaamista ja eri hahmojen yhteistyötä vaativa pomovastus, kuten esimerkiksi Starscream.

Tämä on mainos:

Maastoa muokkaamalla on mahdollista luoda omille joukoille etua taistoissa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi autonromun liikuttamista tai aseenkäytön estävän hiekkapilven ilmaan pölläyttämistä. Toki nämä toiminnot kuluttavat hahmon latausta. On siis keskeistä valita toimensa oikein oikealla hetkellä.

Transformers: Battlegrounds

Tehtävien suorittaminen palkitsee energonilla eli valuutalla, jolla voi ostaa päivityksiä. Saatava määrä riippuu suoritettavan tehtävän vaikeustasosta. Päivityksillä avataan uusia kykyjä joko yksittäiselle hahmolle tai kokonaiselle hahmoluokalle. Pelaamisen helpottamiseksi päivittäminen on oikeastaan tarpeetonta, mutta samalla se tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia pelityylejä.

Mukana on kaikkiaan kolme vaikeustasoa, eikä se normaali tarjoaa suurtakaan haastetta. Lajityypin veteraanien kannattaa valita suoraan se kovin haaste, eikä urakka silloinkaan ole kovin hankala. Mutta kyseessähän on nuoremmalle yleisölle suunnattu peli.

Transformers: Battlegrounds

Transformers: Battlegrounds kiinnittää pelaajan huomion taiteellisella tyylillään ja äänisuunnittelullaan. Vaivaa on selvästi uhrattu siihen, että peli muistuttaisi mahdollisimman paljon animaatiosarjaa. Robotit näyttävät lelumaisilta ja värikkäiltä päästäen monia tuttuja ääniä.

Transformers: Battlegrounds on positiivinen yllätys. Peli on suunnattu nuoremmalle yleisölle, mutta silti mukana on riittävästi syvyyttä. Kyseessä onkin hyvä aloituspiste strategiapelien lajityyppiin, eivätkä vanhemmatkaan pelaajat voi pelata aivan toinen käsi selän takana. Transformers on siis palannut myös videopelimuodossa.

HQ
Transformers: BattlegroundsTransformers: Battlegrounds
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvin rakennettu strategiapeli nuoremmalle yleisölle, useampi vaikeustaso, pelimekaniikka on mielenkiintoinen
-
Vanhemmille pelaajille turhan helppo, hahmojen päivittäminen ei ole tarpeellista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä