Suomi
Gamereactor
ennakot
Top Spin 4

Top Spin 4

Gamereactor Norjan tennishullu Kim lensi Lontooseen pelaamaan maaliskuussa julkaistavaa Top Spin 4:ää. Miltä 2K Sportsin tennis tuntuu neljännessä osassaan, jonka kehitysvastuu on siirtynyt Mafiasta tunnetulle tsekkistudiolle?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

2K Czech ei ole täysin tyytyväinen Top Spin -sarjan kehitykseen. Tsekkistudion Stéphane Dupas kertoi jättimäisin tennispalloin koristellussa demohuoneessa, että Top Spin 3:sta muodostui aloittelijoiden kannalta liian vaikea. Dupas, joka itse siirtyi sarjan luoneen PAM Development -studion sulkemisen jälkeen 2K Czechin johtoon ja on nyt luomassa Top Spin 4:ää, aikoo puuttua ongelmaan. Hän jatkoi kertomalla monista uudistuksista, joita tennissarjaan on tänä keväänä tulossa.

- Meille oli tärkeää tehdä pelistä helpommin lähestyttävä ja samalla säilyttää pelin syvyys, joka tekee Top Spinistä vaikean hallita.

2K Czech on lisännyt peliin monia vapaaehtoisia apuvälineitä, joilla pelin toivotaan vetoavan lajityyppiä tuntemattomiin pelaajiin. Esimerkiksi Timing Display -näyttö kertoo, jos pelaaja on liian hidas tai hätäinen iskuissaan. First Bounce Helper puolestaan osoittaa, mihin kohtaan kenttää vastapuolen lyönnit osuvat, ja Fatigue Gauge kuvaa oman hahmon väsymistä. Yksi uusi ominaisuus on myös Quick Tap, joka mahdollistaa erittäin tarkan mutta voimaltaan heikon lyönnin.

- Top Spin Academy on kokenut täydellisen uudistuksen. Olemme lisänneet paljon enemmän oppitunteja, jotka keskittyvät neuvomaan yksinkertaisissa periaatteissa ja esittävät ratkaisuja kiperiin tilanteisiin.

Tämä on mainos:

Oppitunnit on nyt jaettu oman pelityylin mukaan. Jos viihtyy takalinjalla, oppii liikkumaan nopeasti ja kuluttamaan vastustajaa pitkillä, hitailla iskuilla. Jos puolestaan on hyökkäävä pelaaja, peli tarjoaa opastusta liikkumiseen ja tehokkaiden ratkaisulyöntien tekemiseen. Samaan tapaan verkolle nouseva volley-pelaaja oppii yhdistämään nopeita reaktioita, sopivia syöttöjä ja suoria palautuksia ilmasta.

- Kaiken ytimessä on se, että pelaaja oppii hyödyntämään omia vahvuuksiaan käyttäen samalla hyväkseen vastustajansa heikkouksia. Top Spin 4 on kuin taistelupeli. Hahmovalikoiman toisessa päässä ovat pienet ja ketterät, jotka liikkuvat kentällä kuin terrierit. Toisessa päässä puolestaan ovat ulottuvat ja raskaat hahmot, jotka käyttävät puhdasta voimaansa selvitäkseen. Kaikki voivat peitota kaikki, kunhan vain tietää miten.

Oman tennisammattilaisen luonnissa kokemuspisteillä on merkittävä rooli. Kokemuspisteitä ansaitaan pelaamalla joko yksin tai netissä muita vastaan, ja riittävästi pisteitä kartutettuaan pääsee nousemaan seuraavalle tasolle. Korkein mahdollinen taso on 20. Tasonnousun yhteydessä käyttöön avautuu tietty määrä taitopisteitä, joita voi kuluttaa oman hahmon ominaisuuksien kehittämiseen. Dupas kuitenkin huomautti, ettei täydellisen tennisammattilaisen luominen ole mahdollista.

- Pelaajan on tehtävä valintoja sen perusteella, miten haluaa pelata. Pelaaja voi luoda kaikilla osa-alueilla kohtuullisesti pärjäävän hahmon tai erikoistua jonkin tietyn pelityylin mestariksi.

Tämä on mainos:

Viimeinen esiteltävä lisäys olivat valmentajat. Kun oma tennisammattilaisen ura alkaa ottaa tuulta siipiensä alle, pelaaja kohoaa ranking-listoilla ja voi päästä entistä parempien valmentajien valmennettavaksi. Kukin valmentaja tarjoaa pelaajalle tietyt haasteet, jotka läpäisemällä käyttöönsä saa ylimääräisiä taitopisteitä tai kehittyy paremmaksi siinä pelityylissä, johon valmentaja on erikoistunut. Valmentajaa vaihtaessa edellisen antamat edut katoavat.

Esittelyn päätyttyä oli aika ottaa peli omakohtaisesti käsittelyyn. Pelasin brittikollegaa vastaan, joka välittömästi ilmoitti iskevänsä viime vuosien legendalla, Roger Federerillä. Kollegan suureksi ihmetykseksi ohitin Rafael Nadalin omana valintani ja sen sijaan etsin listalta "Jäävuoren". Federerin olisi ollut paras valmistautua kohtaamaan ruotsalaisen Björn Borgin legendaarinen rystylyönti, sillä kolme erää myöhemmin pohjoismainen duo oli murskannut sveitsiläis-englantilaisen vastuksensa.

Top Spin 4 tuntuu todella paremmalta peliltä kuin edeltäjänsä. Animaatiot ovat runsaslukuisia ja sulautuvat toisiinsa lähes pelottavan autenttisen näköisesti. Grafiikat ovat yleisesti vaikuttavan näköiset, ja kun hieman myöhemmin olin lounastamassa ruokailutilassa, luulin televisiossa pyörivän pelikuvaa. Todellisuudessa kyseessä olikin uusinta ATP-turnauksesta Qatarista.

Esittelyn perusteella on myös selvää, että pelistä on tullut helpommin lähestyttävä. Jo vartissa iskujen ajoitus alkoi olla kohdillaan uusien visuaalisten apujen ansiosta. Quick Tap vaikutti niin ikään lupaavalta uudistukselta, ja sen tuottamilla näpyillä enemmän pisteitä kuin puhtaalla voimankäytöllä. Täytyy kuitenkin toivoa, että eri lyönnit ovat tasapainossa eikä yksi nouse ylitse muiden.

Tennisfaneille peli vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta tapaukselta, mutta nähtäväksi jää se, pystyykö Top Spin 4 houkuttelemaan täysin uutta yleisöä lajin pariin. Laadusta sen ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni.

Top Spin 4Top Spin 4Top Spin 4Top Spin 4
Top Spin 4Top Spin 4Top Spin 4Top Spin 4
Top Spin 4Top Spin 4Top Spin 4Top Spin 4
Top Spin 4Top Spin 4Top Spin 4Top Spin 4

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Top Spin 4Score

Top Spin 4

ARVIO. Kirjoittaja Christian Gaca

Top Spin 4 on klassinen tapaus faneille. Kykeneekö vakiintuneen tennissarjan neljäs osa enää tuomaan mitään uutta virtuaalikentille?

0
Top Spin 4

Top Spin 4

ENNAKKO. Kirjoittaja Kim Kristiansen

Kim lensi Lontooseen pelaamaan maaliskuussa julkaistavaa Top Spin 4:ää. Miltä 2K Sportsin virtuaalitennis tuntuu neljännessä osassaan?



Ladataan seuraavaa sisältöä