Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Todella upeeta -elokuva

Todella upeeta -elokuva

Edina ja Patsy näyttävät vieläkin hyviltä, mutta itse elokuva on vanha ja lihava.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Coutureen puristettu rappiokaksikko Edina & Patsy jatkaa 20 vuoden tauon jälkeen sekoiluaan Lontoon muotipiireissä, mutta joutuu tällä kertaa pakenemaan suuremman luokan kommellusta aina Cannesiin saakka. Lakia välttelevät naiset ovat nyt aiempaa juonittelevaisempia janotessaan sitä leveää elämää, joka heille on heidän omissa pöllyisissä fantasioissaan luvattu, hinnalla millä hyvänsä.

HQ

Aiempaa paksumman meikin alla on kuitenkin juuri sitä samaa tavaraa, joka viihdytti tv-katsojia ammoisella 1990-luvulla. Vanhaa kaavaa ei olla juurikaan uudistettu, ja elokuva vaikuttaa tämän takia lähinnä laskelmoidulta yritykseltä paisuttaa Saundersin ja Lumleyn eläkekassoja puhtaan nostalgian voimin. Itse elokuva tuntuu paisuneelta versiolta tv-sarjan jostain keskinkertaisemmasta jaksosta, ja jokaisen sen 90 minuutista todella tuntee takalistossaan.

Sarjan fanina tällainen toki sapettaa. Sanotaan, että 95 prosentilla koomikoista on parasta ennen -päivä, jonka jälkeen näiden tulisi ymmärtää jättää hauskuttaminen nuoremmilleen, ja voi hyvinkin olla että aikanaan riemastuttava Saunders on saavuttanut ja ohittanut tämän pisteen.

Ainoa "uudistus" AbFab-elokuvassa tuntuu olevan transihmisten karnevalisointi homojen sijasta, mutta tämäkin jää "mies mekossa on hassua" -tason väsyneeksi läpäksi, joka ei todellakaan saa aikaiseksi sitä identifikaatiota ja fanitusta, josta Edina ja Patsy saivat nauttia joskus ennen vuosituhannen vaihdetta. Kertovinta tässä on kenties se, että elokuvan viimeinen kohtaus on variaatio vuonna 1959 julkaistun Piukat paikat (Some like it hot) lopusta, ja tuntuu suunnilleen yhtä tuoreelta. (Drag king Patsy on silti hieno asia.)

Puhtaan komedian tasolla AbFab: The Movie tarjoilee ehkä kolmisen repliikkiä, jotka saavat aikaan kuuluvan hymähdyksen. Tämä tarkoittaa siis yhtä suupielen nytkähdystä 30 minuutin välein, joka ei tee suurta vaikutusta hauskaksi tarkoitetussa elokuvassa. Parempaa materiaalia löytyy bluray-julkaisun lisämateriaaleista Dame Ednan lyhyen haastattelun muodossa.

Tämä on mainos:

Jos ikävöit Edinaa ja Patsya, ja kukapa ei, kannattaa AbFab-leffa jättää omaan arvoonsa ja katsoa sen sijaan alkuperäisen sarjan päättänyt tuplajakso The Last Shout, joka peittoaa tämän tuoreen rahastuksen vaikka Gaultierin kumppareissa.

Todella upeeta -elokuva
Todella upeeta -elokuva
Tämä on mainos:
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Todella upeeta -elokuva

Todella upeeta -elokuva

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Edina ja Patsy näyttävät vieläkin hyviltä, mutta itse elokuva on vanha ja lihava.Ladataan seuraavaa sisältöä