Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Tiny Troopers: Global Ops

Tiny Troopers: Global Ops on yksinkertainen räiskintä seurassa pelattavaksi

Rento ja helposti lähestyttävä arcade-räiskintä, josta irtoaa lyhyt (mutta vain lyhyt) hetki hupia perheen tai kavereiden kanssa jaettavaksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Kukouri Mobile Entertainmentin ja Epiphany Gamesin yhdessä kehittämä Tiny Troopers: Global Ops tarjoilee kevytmielisen ja todella helposti lähestyttävän kahden tikun räiskintäpläjäyksen. Tuotos jatkaa aikaisemman Tiny Troopersin teemassa, mutta tällä kertaa moninpelin kera. Pelissä ei ole panostettu juoneen yhtä pakollista luotia enempää ja sekin vähä on tehty kieli poskessa ja kirkas pilke silmäkulmassa. Vähäiset dialogit ovat täynnä helppoja vitsejä ja hölmöjä sutkautuksia, jotka pitävät huolen, että ammuskelun lomassa irtoaa myös jokunen virne ja hymähdys.

Ylhäältä kuvatussa pelissä ohjataan pikkuruista sotilasta neljän ryhmässä tekoälyn tai toisten pelaajien ohjaillessa loppuryhmää. Vasemmalla tikulla liikutaan, oikealla tähdätään, liipaisimista ammutaan ja yksi nappi on varattu tyylisuunnalle perinteiseen väistöliikkeeseen. Sen kummempia kikkoja tai krumeluureja ei ole, joten ohjaus on todella nopeasti omaksuttu ja toimintaan pääsee sisään vaivatta. Pelimekaniikan helppouden ja yleisen lapsenomaisuuden ansiosta peli sopii loistavasti perheen yhteiseksi puuhaksi.

Ulkoasu on hauska ja miellyttää silmää. Isopäiset lapsisotilaat seikkailevat tehtävien edetessä useissa erilaisissa maisemissa ja biosfääreissä. Kenttien vaihtelu on tervetullutta muutosta muuten kaikilla osa-alueilla samoja kaavoja toistavaan tarpomiseen, mutta sen kummemmin ulkoasu ei sisällä mitään mieleenpainuvaa. Äänimaailma on niin ikään lupsakka ja sopii teemaan, mutta tälläkään saralla Tiny Troopers ei sen ihmeemmin mullista mieltä.

Tämä on mainos:
Tiny Troopers: Global OpsTiny Troopers: Global OpsTiny Troopers: Global OpsTiny Troopers: Global Ops

Tehtävistä saa kokemuspisteitä, joilla vihollisten lahtaamisen välissä kehitellään hahmoja ja aseita. Hahmonkehitys ja varusteiden parantelu on antoisa lisä ja yksi pelin parhaiten onnistuneista osa-alueista. Toimeksiantojen välissä pikkuruisten kommandojen ulkoasua voi myös muokata kasarmilla huilaillessa. Vaihtoehtoina on perinteisten sotilaallisten tyylien lisäksi joukko hullunkurisempia kuteita ja tuotoksen lupsakkuuteen sopivia asusteita.

Taistelu ja ohjaus toimivat hyvin ja paikoitellen tarjolla on hyvää viihdettä varsinkin porukalla pelatessa, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan kokonaisuus lässähtää korkeintaan keskinkertaiseksi. Tehtävät toistavat samaa kaavaa alusta loppuun, vihollisissa ei juurikaan ilmene vaihtelua ja aseitakin on vain kourallinen, joten valitettavan nopeasti peli käy toistamaan itseään. Kampanjalla on pituutta vain muutama tunti, ja jo sinä aikana homma käy porukallakin tylsäksi, yksinpelistä puhumattakaan. Uudelleenpeluuarvoa on yritetty luoda pelin läpäisemisen jälkeen avautuvalla uudella vaikeustasolla, mutta harva jaksanee toistuvaa korostetun yksinkertaista tahkoamista niin pitkään.

Kaiken kaikkiaan Tiny Troopers: Global Ops on kaukana tyylisuunnan parhaimmistosta. Lyhytikäinen ja yksinkertainen tuotos jää jokaisella osa-alueella hieman tylsäksi. Helppoudessaan ja lapsenomaisuudessaan se tarjoaa kuitenkin parin pelituokion verran rentoa ja hauskaa matalan kynnyksen räiskintää vailla vakavuuden häivää. Yksinpelinä Global Opsilla ei ole juurikaan vetovoimaa, mutta kavereiden kanssa tai perheen kesken tuotos voi kuitenkin tarjota 20 euron hintalappunsa verran hupia.

Tämä on mainos:
Tiny Troopers: Global OpsTiny Troopers: Global OpsTiny Troopers: Global OpsTiny Troopers: Global Ops
Tiny Troopers: Global OpsTiny Troopers: Global OpsTiny Troopers: Global Ops
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Hahmonkehitys, sekä verkko- että paikallinen moninpeli, todella helposti lähestyttävä ja omaksuttava, hintalappu
-
Itseään toistava, todella lyhytikäinen, ei juurikaan mitään omaperäistä tai mieleenpainuvaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä