Suomi
Gamereactor
esports
League of Legends

Tiimeiltä kehuja League of Legends -liigan muutoksille

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Riot Games kertoi hiljattain Pohjois-Amerikan League of Legends Championship Seriesiin (NA LCS) ensi kaudeksi tulevista muutoksista. Näihin kuuluu esimerkiksi joukkueiden vakiinnuttaminen, eli liigasta ei voi kovin helpolla pudota, ja lisäksi tulonjakoa uudistetaan. Red Bull Esports haastatteli kahden joukkueen johtajia muutoksien merkityksestä.

"Ilmoituksessa oli paljon mahtavia juttuja. Minusta se oli e-urheilua määritteleviä hetkiä, ei pelkästään League of Legendsiä", Splycen kanssaperustaja ja johtaja Marty Strenczewilk kertoo. Hän korostaa etenkin aitoa tulonjakoa, joka heijastelee sitä mitä esimerkiksi NBA:ssa voisi nähdä. Pelaajille taataan tietty vähimmäisansio, mutta liigan hyvistä tuotoista voi päästä myös osalliseksi.

"Rehellisesti sanoen Riot olisi varmaankin voinut pyytää enemmän rahaa", Noah Whinston Immortals-tiimistä sanoo. Hän kuitenkin kiittää Riotia reilusta pelistä. Whinstonille on tärkeää, että kaikki liigaan osallistuvat tiimit ovat hyvin rahoitettuja ja hyvin johdettuja ja pystyvät kehittämään liigaa pitkällä tähtäimellä. Tässä auttaa pudotusuhan väistyminen.

"Minulle on tärkeää tehdä pitkäjänteisiä sijoituksia, ei vain pelaajiin, vaan myös infrastruktuuriin, brändäykseen, sisältöön, sponsori- ja yhteistyösopimuksiin. Et voi tehdä näitä sijoituksia, jos organisaatiosi voi kadota yhdessä yössä", Whinston tähdentää muutoksien merkitystä.

Hänen mukaansa esimerkiksi NHL:ään voidaan nostaa kehittyviä tulevaisuuden tähtiä juuri siksi, että seuroilla on jatkuvuutta. Samaa jatkuvuutta Riot Games on nyt League of Legends -tiimeille lupaamassa.

League of Legends
Photo: Riot Games

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
League of LegendsScore

League of Legends

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

League of Legends voisi olla viihdyttävä ja haastava joukkuepeli, mutta se on julkaistu tyystin ennen aikojaan.Ladataan seuraavaa sisältöä