Suomi
Gamereactor
arviot
Thronebreaker: The Witcher Tales

Thronebreaker: The Witcher Tales

The Witcher -studio palaa korttipelien äärelle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

CD Projekt Red muistetaan ennen kaikkea The Witcher -peleistään. Nyt julkaistu Thronebreaker: The Witcher Tales on itse asiassa digitaalisen korttipeli Gwentin yksinpeliosuus.

Gwent oli alun perin kiva minipeli The Witcher 3:ssa, ja sittemmin digitaalisten korttipelien lajityyppi on muuttunut paljon, paljolti Blizzardin Hearthstonen ja Bethesdan The Elder Scrolls: Legendsin ansiosta. Kunnollista yksinpeliä ei kuitenkaan ole saatu, mutta onneksi CD Projekt Red on nyt vastannut fanien pyyntöihin. Thronebreaker: The Witcher Tales on ylänäkymästä pelattava roolipeli, jossa on runsaasti mukana Gwentin pelaamista. Luvassa on siis omanlaisensa hybridinen pelikokemus.

Päähenkilönä on Lyrian ja Rivian kuningatar Meve, joka saa yhteydenoton poikansa Willemin ohjaajalta. Tarkoituksena on tietenkin valmentaa poikaa ottamaan valtakunnan asiat haltuunsa äitinsä jälkeen. Kuningatar palaa kotiin huomaten maan olevan Nilfgaardin hyökkäyksen kohteena. On siis ryhdyttävä taisteluun, ja apuna on oikea käsi Reynard. On pestattava joukkoja punttien tasoittamiseksi, pidettävä moraalia korkealla ja toki pidettävä yllä ihmisten uskoa voittoon.

Mevea ohjataan klikkaamalla hiirellä haluamiaan paikkoja kauniisti toteutetulla isolla kartalla. Maastossa voi liikkua jokseenkin vapaasti, joskin poikkeuksen tekevät ennalta määrätyt taistelut ja tapahtumat. Roolipelielementit istuvat hyvin mukaan kokonaisuuteen. Maisemia tutkimalla ja resursseja keräämällä törmää myös haasteisiin, pulmatehtäviin, taisteluihin ja keskusteluihin niin sanottujen NPC-hahmojen kanssa. The Witcher 3:sta tutut pikamatkustuspaikat ovat mukana myös Thronebreakerissa, joka tietenkin nopeuttaa pelaamista.

Tämä on mainos:

Resurssien keräämisessä on otettava huomioon leiripaikka. Leiriytyä voi milloin tahansa lukuun ottamatta kesken olevaa taistelua tai muuta välienselvittelyä. Leirissä voi käyttää kerättyjä tarvikkeita saadakseen tärkeitä päivityksiä. Näitä ovat muun muassa kartan esteiden raivaaminen ja uusien korttien luominen. Leirissä voi myös testata oman taistelupakan toimivuutta tekoälyä vastaan, tai vaikka keskustella oman seurueen jäsenten kanssa.

Thronebreaker: The Witcher TalesThronebreaker: The Witcher Tales

Thronebreaker: The Witcher Talesin taistelut ratkotaan korteilla. Erona on se, etteivät säännöt ole samalla tavalla kiveen hakattuja kuin ehkä muuten Gwentistä muistaa. Thronebreakerissa ei esimerkiksi ole lainkaan piiritysjoukkoja, ja jäljellä ovat vain pitkän matkan joukot ja lyömäasetappelijat. Johtajakortti on tietenkin kuningatar Meve useissa eri muodoissa.

Ottelut eroavat toisistaan monin tavoin. Tavoitteena voi esimerkiksi olla viimeisenä pystyssä tai vaikka estää vastapuolen lyömäasejoukkoja saavuttamasta kartan oikeaa alakulmaa. Tällaiset tehtävät pitävät ottelut vaihtelevina ja mielenkiintoisina. Yhdessä matsissa pelataan korkeintaan kolme erää, ja edellisen voittaja pelaa aina uuden erän ensimmäisen kortin. Poikkeuksen tähän tekevät pulmatehtävät, jossa voi olla rajoituksia niin käytössä oleviin kortteihin kuin erien lukumääräänkin. Voittaminen tuntuu erittäin tyydyttävältä, ja kiitos siitä kuuluu hienosti käsikirjoitetulle dialogille. Toki osansa on silläkin, että aivojaan saa vaivata voittaakseen matseja. Vaikeustasoja on peräti kolme: Adventurer, Battle-hardened ja Bonebreaker. Ensimmäinen antaa jopa mahdollisuuden ohittaa Gwent-taistelut ja ainoastaan seurata tarinaa.

Tämä on mainos:

Pelaaja voi jonkin verran vaikuttaa tarinan kulkuun tekemällä dialogin aikana valintoja, joilla on seurauksensa joukkojen moraaliin joko nousevasti tai laskevasti. Moinen taas vaikuttaa siihen, miten Lyrian ja Nilfgaardin joukot pelaajaan suhtautuvat. Pelin kuluessa suhteet omiin komentajiin kehittyvät luonnollisen tuntuisesti.

Thronebreaker: The Witcher Tales on tuulahdus raitista ilmaa niin roolipeleille kuin digitaalisille korttipeleillekin. Jälki on vaikuttavaa niin tarinassa kuin pelimaailman luomisessakin. Yksinpelillä on lisäksi kestoa yli 30 tuntia.

Thronebreaker: The Witcher Tales
HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Uudenlainen lähestymistapa digitaalisiin korttipeleihin, teknisesti sujuva, maisemien vapaa tutkiminen on mukavaa, uusittu Gwent, hauskat pulmatehtävät
-
Ruudunpäivitys ottaa osumaa edellistä tallennuspistettä lataillessa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä