Suomi
Gamereactor
arviot
The Wolf Among Us

The Wolf Among Us - Episode 4: In Sheep's Clothing

Neljäs jakso tarjoaa pakollisen välinäytöksen Bigby Wolfin tarinaan ennen sen huipennusta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Fable-sarjakuviin pohjaava The Wolf Among Us lähestyy loppuaan. Koska kyseessä on Telltalen tähän mennessä paras peli, voidaan sille varmastikin odottaa toista ja ehkä useampaakin kautta The Walking Deadin tapaan.

Juuri ilmestynyt In Sheep's Clothing ei kuitenkaan ole oman kautensa paras jakso. Tämä suvantokohta oli tietenkin odotettavissa. Kolmannessa jaksossa tykiteltiin oikein olan takaa, eikä panoksia ollut mahdollista nostaa tasaisesti loppua kohden. Niinpä neljännessä jaksossa hengähdetään pikkuisen ja mietitään mitä tuli aiemmin tehtyä.

The Wolf Among Us

Onneksi tarjolla ei ole pelkkää introspektiota, ja mukaan mahtuu niin uutta tutkimustyötä kuin hieman toimintaakin. Tällä kertaa vähäkin riittää, koska Bigbyn kuolevaisuus tehtiin viime jakson lopussa ja tämän neljännen alussa hyvin selväksi. Vaikka satuhahmot ovat järjestäänkin tehty ihmistä tukevammasta tavarasta, ja Bigby on siitä ronskimmasta päästä, ei tämä kuitenkaan ole mikään Wolverine, ainakaan jos joku tietää hukan heikkoudet. Tämän vuoksi ilmassa onkin aivan omanlaistaan vaaran tuntua, kun susi uhkaa ottaa kasettiin harvinaisen pahansisuiselta urbaanilegendalta.

Tämä on mainos:

In Sheep's Clothing avaa nyt laajemmin Fabletownin korruptiokuvioita ja muistuttaa entistä enemmän eräästä toisesta "kaupungista", nimittäin Chinatownista. Tässä ei tietenkään ole mitään vikaa, onhan se takuulla yksi parhaista lähteistä joista ammentaa. Totuuksien äärelle tosin päästään kovin yllättäen, ja ainakin tästä perspektiivistä pelin alkulämmittelyt näyttävät venyneen kovin pitkiksi. Esiteltiinhän rikospomo The Crooked Man vasta kolmannessa jaksossa, jota ennen keskityttiin lähinnä parin murhan selvittämiseen.

Tämä neljäs jakso on ilmeinen välinäytös. Finaali on jo aivan nurkan takana, ja siitä tulee epäilemättä kolmannen jakson kaltainen rypistys, joten neljännen täytyi olla jo kontrastinkin vuoksi hieman vaisumpi. Sitten kun koko kauden voi pelata kerralla, nelonen sopii varmasti rytminsä puolesta hyvin paikalleen, mutta näin yksinään koettuna siitä jää ontto olo.

The Wolf Among UsThe Wolf Among UsThe Wolf Among Us

Ei In Sheep's Clothing silti huono ole. Se on animaatioelokuvaa aikuisille ja sisältää paljon laadukasta tarinankerrontaa. Ns. pelilliset elementit ovat jälleen kerran minimalistisia, mutta tämä ei taaskaan rassaa minua. Vaikka tunnenkin Telltalen tavan käsikirjoittaa pelinsä, ja että suurin osa valinnoista johtaa ihan samoihin tuloksiin, koen silti olevani mukana rakentamassa tarinaa, ja viettäisin mieluusti enemmänkin aikaa Fabletownissa seikkaillen.

Tämä on mainos:

Toivoisin silti sarjan grafiikan olevan hieman paremmalla tasolla. Voi olla, ettei se skaalaudu tällä hetkellä aivan toivotulla tavalla kaikille resoluutioille, eivätkä hahmot ole aina edustavimmillaan. Eräässäkin kohtauksessa Snow oli selvästi epäsynkassa taustakuvituksen kanssa.

Mitään tätä suurempia ongelmia pelistä ei löydy. Se on välinäytös, mutta asettunee suurempaan kuvioon omana ansiokkaana osanaan. Siitä kahdeksikko.

HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tarina, ääninäytteleminen, uudet hahmot, tunnelma.
-
Suvantokohta, graafinen pikkubugaileminen.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • ZillionJape
    Kehittäjä(t): TellTale Games Julkaisija(t): TellTale Games Pelattu konsolilla: PlayStation 3 Alunperin suunnittelin arvostella viimeisimmän... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
The Wolf Among Usin neljäs jakso ilmestyi

The Wolf Among Usin neljäs jakso ilmestyi

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Telltale Gamesin The Wolf Among Usin neljäs jakso In Sheep's Clothing tipahti eilen PC:lle ja PS3:lle. Tänään se ilmestyy Xbox 360:lle ja loppuviikosta iOS-laitteille.Ladataan seuraavaa sisältöä