Suomi
Gamereactor
arviot
The Wolf Among Us

The Wolf Among Us - Episode 3: A Crooked Mile

Ison pahan suden seikkailuissa pistetään nyt iso vaihde silmään, kun pohjustukset on saatu tehtyä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Wolf Among Us on edennyt kolmanteen osaansa, eli sen ensimmäinen kausi on nyt puolessa välissä. Tämän pohjalta ei olekaan yllättävää, että panokset ovat vahvassa nousussa ja meininki käy aiempaa rankemmaksi.

A Crooked Mile viittaa tietenkin Crooked Maniin, Fabletownin gangsteriin, joka pyörittää kertaluokkaa suurempia kuvioita. Kolmannen osan fiilis on gangsterileffan ja film noirin rajamailta, koska siinä sekoitetaan etsivämeininkiä entistä väkivaltaisempaan sisältöön. Tämä kuitenkin toimii, koska vaaran tuntu on miltei jatkuvasti läsnä, eikä Bigby voi luottaa edes kaikkiin niihin hahmoihin, joiden pitäisi olla hänen puolellaan.

Kolmas osa kulkee kakkosjaksoa paremmin. Vaikka siinäkin oli hyviä kohtauksia, ne tuntuivat osin irrallisilta toisistaan. Nyt pelaajaa viedään kuin virran mukana tilanteesta toiseen, ja vaikka viipyilevä fiilistely jääkin vähemmälle, ei se tässä tapauksessa haittaa. Mukaan mahtuu jopa toimintaelokuvista muistuttavaa settiä, eikä enää pelkkien takaa-ajojen merkeissä.

Johtuneeko sitten paremmasta tahdista, mutta myös dialogit ovat jouhevampia, eivätkä hahmot jää funtsimaan valittujen repliikkien välille sekuntikaupalla. Kyseessä voi olla joko onnekas sattuma tai hiotumpi koodi Telltalelta.

Tämä on mainos:

Hahmojen ilmeet vaativat kuitenkin vielä hiomista siinä mielessä, että neutraalista kuunteluilmeestä saatetaan hypätä hyvinkin radikaaleihin tunnetiloihin, joista kuitenkin sitten taas palataan perusilmeeseen seuraavaa vastausta varten. Tämä rikkoo vieläkin keskusteluiden jatkuvuutta ja ansaitsisi suurempaa huomiota kehittäjältä.

Muutenhan sarja jatkaa edelleen vahvaa graafista edustamista, ja monet kuvakulmat ja otokset ovat kuin - yllätys, yllätys - suoraan sarjakuvasta. Myös tekstin taso on säilynyt vahvana, mutta näillä hahmoilla se voi jopa sanoa olevan helppoa. Satuhahmot eivät ole varsinaisesti ihmisiä, joten nämä voivat olla tarvittaessa hyvällä tavalla "kaksiulotteisia" ja nojata omaan arkkityyppiinsä. Tuloksena on iskevää replikointia, joka sopii noir-henkeen kuin noita-akka uuniin.

A Crooked Mile lienee paras The Wolf Among Us -jakso tähän mennessä, eli sarja on nousussa. Aivan kymppiin asti ei vielä kuitenkaan ylletä, koska kyllähän tähän jaksoon olisi mahtunut pari kohtausta enemmänkin. Nyt se on ohitse runsaassa tunnissa. Jos sarja jatkaa tällä vauhdilla loppuun saakka, tulee siitä epäilemättä Telltalen paras suoritus tähän mennessä.

HQ
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Rivakka meininki, kuumottelevat valinnat, kaunis katsoa.
-
Ajoittain epäjohdonmukaiset ilmeet, lyhyys.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • ZillionJape
    Kehittäjä(t): TellTale Games Julkaisija(t): TellTale Games Pelattu konsolilla: PlayStation 3 Alunperin suunnittelin arvostella viimeisimmän... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

The Wolf Among Usin neljäs jakso ilmestyi

The Wolf Among Usin neljäs jakso ilmestyi

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Telltale Gamesin The Wolf Among Usin neljäs jakso In Sheep's Clothing tipahti eilen PC:lle ja PS3:lle. Tänään se ilmestyy Xbox 360:lle ja loppuviikosta iOS-laitteille.



Ladataan seuraavaa sisältöä