Suomi
Gamereactor
arviot
The Wolf Among Us

The Wolf Among Us - Episode 2: Smoke & Mirrors

Fables-sarjakuvaan pohjaava rikostarina petraa ensimmäisestä osastaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Bigby Wolf ja tämän värikkäät kanssaeläjät palaavat The Wolf Among Usin toisessa jaksossa, joka petraa näkyvästi sarjan ensimmäisestä osasta. Alut ovat tunnetusti hankalia, mutta Telltalen tuntevat pelaajat osasivatkin varmaan jo odottaa, tai vähintäänkin toivoa, tällaista kehitystä.

On syytä huomauttaa, että tässä arviossa sivutaan ensimmäisen jakson tapahtumia. Jos sitä ei ole pelannut ja haluaa pitää tarinan yllätyksenä, kannattaa toistaiseksi keskittyä vain ensimmäisen episodin arvioon.

The Wolf Among Us
Rakentava keskusteluhetki suljettujen ovien takana.

Ensimmäinen jakso päättyi melkoiseen pommiin, jonka jälkimaininkeja Smoke & Mirrorsissa tutkitaan. Jo jakson nimikin tosin viittaa siihen, ettei kaikki ole aivan sitä miltä se näyttää, mutta milloinpa se olisi, kun nurkissa juoksee vanhojen satujen ja kansantarinoiden tähtikaartia. Uusista hahmoista tilansa ottavat etenkin vaimontappaja Bluebeard sekä aina tytöistä kiinnostunut Georgie Porgie.

Tämä on mainos:

Pelisarja on alun hätiköinnin ja tahditusvaikeuksien jälkeen löytänyt oman rytminsä. Tahtia pidetään edelleen rivakkana, mutta maisemat ovat rikkaampia, ja pelaaja saa ammennettua enemmän New Yorkin satugeton maisemia uusien tapahtumapaikkojen muodossa.

Näissä maisemissa onkin katselemista, sillä hahmojen taustoiksi on loihdittu sijainteja, jotka ovat yhtä aikaa sarjakuvamaisia sekä arkisen uskottavia, ja visuaalinen suunnittelu on todella vahvaa kautta linjan. Pelin tyylin tunnistaisi missä tahansa.

Myös tarinallisesti petrataan aiemmasta, nyt kun pakollisista esittelyistä ollaan päästy eroon. Mukaan on saatu varsin tiukkoja käänteitä vaikka kyseessä on vasta sarjan toinen osa. Saatetaankin kysyä, voidaanko panoksien nostamista jatkaa tällä tahdilla aina loppuun saakka?

Pelillisten elementtien ja tarinankerronnan tasapaino tulee taas varmasti herättämään keskustelua. Monista kohtauksista näet pääsee lävitse edelleen sillä, että klikkaa vain kaikkea ja käy sitten miedolla vaihtelulla koristellun keskustelun lävitse.

Tämä on mainos:

Itseäni tarinallisuus ei haittaa laisinkaan, mutta Telltale on selvästi vetämässä omaa linjaansa pelin määritelmän suhteen. Mukana on toki myös hieman tappelunrytkettä, mutta huomattavasti ensimmäistä osaa vähemmän.

The Wolf Among Us
Erä krikettiä Georgien luona.

Smoke & Mirrors ei ole teknisesti täydellinen. Keskusteluissa on kuolleita hetkiä, jolloin hahmot joraavat paikallaan pari-kolme sekuntia ennen kuin sanovat repliikkinsä. Kyseessä ei siis ole hiljaisuuden luova käyttö vaan se, että peli tuntuu funtsivan seuraavaa siirtoaan, jonka ei pitäisi olla kovin aikaa vievää tässä genressä.

Hahmojen ilmeet myös vaihtelevat radikaalisti keskusteluiden aikana reaktio-ilmeestä kohtauksen oletettuun perustuijotukseen, joka rikkoo illuusion yhtenäisyydestä. Tämän lisäksi eräät oleelliset katsomiskohteet ovat joissakin kohtauksissa siinä määrin piilossa, että luulin pelin kerran jo buganneen. Tämä voi toki olla arvostelijan omaa puusilmäisyyttä, mutten usko olevani tässä ainoa.

Muuten Smoke & Mirrors on kuitenkin nautittava jakso, jonka aion pelata pian uudestaan ihan vain nauttiakseni fiiliksistä sekä nähdäkseni, millaista vaihtelua saan aikaiseksi. Tähän mennessä erot eivät ole vaikuttaneet ensimmäisen osan jäljiltä suurensuurilta.

HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Kiehtova tarina, parempi tahditus.
-
Pientä teknistä hiomattomuutta.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • ZillionJape
    Kehittäjä(t): TellTale Games Julkaisija(t): TellTale Games Pelattu konsolilla: PlayStation 3 Alunperin suunnittelin arvostella viimeisimmän... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

The Wolf Among Usin neljäs jakso ilmestyi

The Wolf Among Usin neljäs jakso ilmestyi

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Telltale Gamesin The Wolf Among Usin neljäs jakso In Sheep's Clothing tipahti eilen PC:lle ja PS3:lle. Tänään se ilmestyy Xbox 360:lle ja loppuviikosta iOS-laitteille.Ladataan seuraavaa sisältöä