Suomi
Gamereactor
arviot
The Wolf Among Us

The Wolf Among Us - Episode 1: Faith

Telltalen uusi satumainen tarinapeli nappaa pelaajan mukaansa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Telltale on nykyään lähes synonyymi The Walking Dead -pelisarjalle, joka onkin menestynyt ja ehtinyt nyt jo toiselle kaudelleen. Se on kuitenkin loppujen lopuksi verrattain raskas, yhden nuotin tarina, jossa ei nähdä valtaisaa vaihtelua. The Wolf Among Us tuleekin tähän täydellisenä vastalääkkeenä.

Peli perustuu Bill Willinghamin Fables-sarjakuviin, mutta se sijoittuu 30 vuotta ennen ensimmäisen lehden tapahtumia. Peruskonsepti on kuitenkin tuttu sarjan faneille. Myyttien, satujen ja legendojen hahmot ovat joutuneet pakoon kotimaastaan ja päätyneet asumaan New Yorkiin omaan pikku gettoonsa, Fabletowniin.

Ihmiset eli mundikset eivät huomaa satuhahmoja keskellään, koska näistä epäinhimillisemmät käyttävät glamour-lumousta suojanaan. Ne jotka eivät pysty maksamaan lumouksesta joutuvat Farmille, joka on maaseudulla sijaitseva syrjäinen yhteisö.

The Wolf Among UsThe Wolf Among Us
Tämä on mainos:

Fabletownin järjestystä valvoo sheriffi Bigby Wolf, vanhalta nimeltään Big Bad Wolf, joka oli aikanaan Punahilkan ja kolmen pienen porsaan kauhu. Wolverinea muistuttava häiskä ei tietenkään ole kaikkien suosiossa, satuolennot kun ovat hitaita muuttumaan tai unohtamaan vanhoja velkoja. Bigby ei siksi niinkään vaikuta poliisilta kuin noir-tarinan päähänpotkitulta etsivältä.

Suden etsivänkyvyt pistetäänkin heti ensimmäisessä pelissä koetukselle, kun tämä joutuu setvimään mahdollista sarjamurhaa. Tarinaväen joukossa on Siniparran kaltaisia hahmoja, joten ainakin epäillyissä piisaa.

The Wolf Among Us on teknisesti The Walking Deadin ensimmäistä kautta edistyneempi ja paremman näköinen kokonaisuus. Hahmot ovat ilmeikkäämpiä, näkymät kunnianhimoisempia, mutta kaikkein eniten peli hyötyy lähdemateriaalistaan. Hahmojen ja maisemien monipuolisuus on aivan omalla tasollaan, joka tekee pelistä heti värikkäämmän ja vetovoimaisemman.

Graafinen tarjonta on siis paikallaan, ja kun tämän yhdistää näppärään ja kärkevään dialogiin, on lopputulos voittoisa. Myös ääninäyttelijät ovat päässeet irrottelemaan aiempaa enemmän, ja etenkin slummilordiksi kääntynyt Konnakartanon Rupikonna on hulvaton joskin traaginen kaveri. Monilla Fabletownin asukkailla on muutenkin edessään synkkä tulevaisuus, sillä "meidän" maailmamme ei ole näille helppo paikka asua.

Tämä on mainos:

The Wolf Among Us on tarinana selvää film noiria, joskin omilla satumaisilla mausteillaan. Se nojaa tarinaansa koko painollaan, koska ongelmanratkaisua pelissä ei juurikaan ole. Esineitä on pari, eikä niilläkään oikeastaan tehdä mitään. Pelaaja vaikuttaa maailmaan näin lähes kokonaan keskusteluvaihtoehtojen kautta, jolloin lopputuloksena on osittain interaktiivinen tarina.

Tämä ei ole silti mikään paha asia, niin kauan kuin tarina kantaa. Nyt se etenee niin ripeästi, ettei pelaaja pääse fiilistelemään maailmaa vielä kovinkaan paljoa, mutta toivottavasti tähänkin tulee myöhemmin tilaisuus. Menoa vauhditetaan quick-time-eventeillä kylvetyillä toimintakohtauksilla, joista kaikissa ei selvästi ole tarkoituskaan onnistua.

The Wolf Among Usin ensimmäinen jakso on oiva avaus, joka lupaa tarjota Telltalen pelien ystäville aiempaa mielenkiintoisemman maailman ja monipuolisempia tarinoita. Se kärsii kuitenkin edelleen Telltalen muista peleistä tutusta kömpelöstä ohjauksesta.

The Wolf Among UsThe Wolf Among UsThe Wolf Among Us
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Mielenkiintoinen maailma ja hahmot, noir-henkisyys, lupaava tarina
-
Ehkä liikaa toimintaa, ohjaus edelleen hieman jähmeää.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • ZillionJape
    Kehittäjä(t): TellTale Games Julkaisija(t): TellTale Games Pelattu konsolilla: PlayStation 3 Alunperin suunnittelin arvostella viimeisimmän... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

The Wolf Among Usin neljäs jakso ilmestyi

The Wolf Among Usin neljäs jakso ilmestyi

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Telltale Gamesin The Wolf Among Usin neljäs jakso In Sheep's Clothing tipahti eilen PC:lle ja PS3:lle. Tänään se ilmestyy Xbox 360:lle ja loppuviikosta iOS-laitteille.Ladataan seuraavaa sisältöä