Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Witcher: Nightmare of the Wolf

The Witcher: Nightmare of the Wolf (Netflix)

Hirviöiden ja ihmisten maailmassa nuori Vesemir tasapainoilee siinä välissä matkallaan tunnetuksi noituriksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pidän The Witcheristä. Olen lukenut kirjat ja pelannut pelit. Olen katsonut Netflixin sarjan, enkä vieläkään saa tarpeekseni. Kuullessani Netflixin tuottamasta animenisesta elokuvasta, jonka pääosassa on nuori Vesemir, olin innoissani.

Innosta huolimatta ilmassa oli myös huolta, sillä elokuvalle on rima korkealla jo valmiiksi. Kuulun niihin, joiden mielestä Henry Cavillin tähdittänä sarja oli lähinnä hyväksyttävää fanien miellyttämistä eikä juuri muuta. Siksi olin huolissani siitä, mitä The Witcher: Nightmare of the Wolf tarjoilisi.

HQ

Elokuva keskittyy nuoreen Vesemiriin, joka toki ajan kanssa kasvaa tunnetuksi noituriksi, mutta joka myös selvittää, miten tuli liittyneeksi School of The Wolfiin. Suurimmaksi osaksi elokuva käsittelee aikuiseksi kasvanutta itsevarmaa Vesemiriä, joka Theo Jamesin ääninäyttelemänä ratkoo Kaedwenia riivaavien hirviöiden mysteeriä.

Mukana on myös tavallisten ihmisten vihamielinen tapa suhtautua noitureihin, ja kuinka tätä pelkoa voi suoraan käyttää heitä itseään vastaan. Kaikki kulminoituu taisteluun Kaer Morhenissa, joka muuttaa linnan leposijaksi monelle ihmiselle, hirviölle ja noiturille. Samalla asetetaan lähtökohta Netflixin sarjalle, jonka esiosana tämä elokuva siis toimii.

Tämä on mainos:

Mukana on odotetusti paljon verta ja hirviöiden lahtaamista. Toimintaa siis riittää, mutta tarinan rytmitys on hieman pielessä. On toki mielenkiintoista nähdä kuinka noitureita luodaan, ja kuinka seksikäs Vesemir on kylpyammeessa, mutta muuten elokuva tuntuu olevan hieman vailla selvää suuntaa. Nyt leffasta puuttuu tasapaino räjähtävän toiminnan ja merkityksellisen tarinankerronnan kesken. Juuri tässä onnistui hienosti esimerkiksi Netflixin Castlevania.

The Witcher: Nightmare of the WolfThe Witcher: Nightmare of the Wolf

Jossain määrin tämä sama tasapainotusongelma ulottuu näyttelijävalintoihin asti. James on Vesemirinä viihdyttävä, ja toki rainan kohokohta. Vesemirin opettajana Deglanina on Graham McTavish ja mahtavana Tetra-velhottarena Lara Pulver, jotka ovat molemmat hyviä valintoja. Mutta näiden kolmen lisäksi oikeastaan mikään muu henkilöhahmo ei joukosta erotu. Jopa toiset noiturit eivät saa tilaa juuri lainkaan.

Animaatiojälki on sitten sitäkin vaikuttavampaa, ja henkilöhahmojen tunnetilat välittyvät onnistuneesti katsojalle asti. Tässä mielessä jälki on yhtä onnistunutta kuin Netflixin Castlevaniassa.

Tämä on mainos:

Kaiken kaikkiaan elokuva lankeaa samaan ansaan kuin Netflixin sarjakin: se on nautittava katsella, se on hyvin tehty, ja siinä on kohokohtansa. Ja siinäpä se. The Witcher: Nightmare of the Wolf on taas yksi satsi fanien miellyttämistä, eikä siis kehitä tai haasta sarjaa millään tavalla. The Witcherin faneja tämä miellyttää koko 90 minuutin kestonsa ajan, mutta siis mitään vallankumouksellista ja uutta ei ole luvassa.

HQ
The Witcher: Nightmare of the WolfThe Witcher: Nightmare of the Wolf
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä