Suomi
Gamereactor
artikkelit

The Witcher (Netflix), 2. kausi, ensitunnelmat

17. joulukuuta Netflixin Geralt of Rivia lähtee sotaan kaikenlaisia hirviöitä vastaan ainakin kolmen ensimmäisen jakson perusteella.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pidin suuresti Netflixin The Witcherin ensimmäisestä kaudesta huolimatta sen selvistä puutteista. Ajallisesti tarinaa oli välillä hankala seurata, ja sarjan maailmaa tehtiin tutuksi purkauksittain sen sijaan, että maailma olisi avautunut hiljakseen tasaisesti. Ja kuitenkin pidin suuresti näkemästäni. Tummat sävyt, täydellinen tunnelma, mahtava puvustus ja loistava taistelukoreografia yhdessä hyvin kirjoitetun dialogin kanssa saivat minut nauttimaan joka hetkestä.

The Witcher (Netflix), 2. kausi, ensitunnelmat

Gamereactor pääsi ennakkoon katsomaan kolme ensimmäistä jaksoa, ja nähdyn perusteella tulossa on hyvää jatkoa. Toinen kausi näyttää löytäneen hyvän ja tasaisen linjan kertoa tarinaansa verrattuna tempoilevaan ensimmäiseen kauteen. Ensimmäinen jakso perustuu Andrzej Sapkowskin tarinaan, jossa Cirin ja Geraltin keskinäinen kemia tulee mahtavasti esille.

The Witcher (Netflix), 2. kausi, ensitunnelmatThe Witcher (Netflix), 2. kausi, ensitunnelmat
Tämä on mainos:

Kaksikko on eristäytynyt Cirin turvallisuuden vuoksi. On kuitenkin sanottava, että Geraltina nähtävän Henry Cavillin matala murina alkaa jo toisen kauden alussa kuulostaa turhan monotoniselta, ja hieman tavallisempi äänensävy olisi ehkä ollut parempi valinta.

The Witcher (Netflix), 2. kausi, ensitunnelmat

Ensimmäisen jakson toisella puoliskolla Geralt etsii suojaa Cirille ja itselleen vanhalta tuttavalta, jonka ulkonäkö on kovasti muuttunut pahan kirouksen seurauksena. Viimeinen kohtaus on mieleenpainuva, väkivaltainen ja jännittävä. Toisen kauden alun perusteella luvassa on aiempaa enemmän - ja niin ikään suurikokoisempia - hirviöitä. Niin ikään painopiste on aiempaa enemmän niissä lyhyemmissä The Witcher -novelleissa. Tämä on mitä parhain ratkaisu, sillä juuri tämä puuttui suurimmaksi osaksi ensimmäisestä kaudesta.

The Witcher (Netflix), 2. kausi, ensitunnelmatThe Witcher (Netflix), 2. kausi, ensitunnelmat
Tämä on mainos:

Kolmen ensimmäisen jakson aikana tutustutaan myös Geraltin oppi-isä Vesemiriin, jota esittää tanskalainen Kim Bodnia. Kokemus ja tyyneys tulevat selvästi esille, mikä on tietysti tarkoituskin. Kyseessä on selvästi Geraltin isähahmo, ja se näkyy. Jo nyt on selvää, että ymmärrys niin vanhoista kuin uusistakin henkilöhahmoista lisääntyy toisen kauden aikana.

The Witcher (Netflix), 2. kausi, ensitunnelmat

Ensimmäisen kauden painopiste oli ennen kaikkea politiikassa ja maailman esittelemisessä. Näin toinen kausi antaa tilaa dialogille ja henkilöhahmoille. Kaiken kaikkiaan lupaavalta siis vaikuttaa. Odotan jo innolla, että pääsen katsomaan ne loputkin jaksot.

HQ


Ladataan seuraavaa sisältöä